yamaha yz450f odcina zaplon
• Strona 1 z 1
yamaha yz450f odcina zaplon
Witam jestem tu nowy , mam taki problem z moim crossem , był juz u trzech mechaników i nikt nie wie co mu jest. Wiec tak na poczatku zginęła mi iskra zaprowadzilem do mechanika i on stwierdził ze to był stator, stator mi zmienił i iskra wróciła lecz ma ciężko odpalać a jak odpadli to strzela w tlumnik. Zaprowadzilem do innego mechanika i on tez nie wie co jest wyczyscil mi gaźnik wyregolowal zawory wszystko porobil jak powinno być a yamaszka odpala chodzi na wolnych i jak dodaje gazu to mi tak jakby odcina zapłon przy pewnych obrotach , myślałem ze to modol ale kopilem nowy zalozylem a ona woge nie chce na nowym odpalać tylko na tym starym , nie wiem co juz może być z tym
macie może jakieś pomysły co z tym zrobić? Proszę was o pomoc

- rychu121
- Świeżak
po 1 poczytaj regulamin skoro jestes nowy a sprawy offroadowe załatwiaj w dziale offroad gdzie przenoszę temat.
spoko że wszystko sprawdzone czyli stator teoretycznie 100% sprawny moduł niby też skoro masz drugi, gaźnik i zawory sprawdzone - wiec moto musi chodzic, ale skoro iskra nadal ginie zajrzał bym do wszystkich połączen, wymieniłbym fajke swiece i przewód WN, a zaczął od samej swiecy - bywa że jest normalna iskra ale podczas pracy nie zawsze iskre pusci i jest podobnie jak mówisz, przerywa zwłaszcza na wysokich obrotach że az potrafi zgasnąc. jak tylko kupiłem moto na drugi dzien padła swieca, i na wysokich obrotach gasła a na wolnych dojechałem jeszcze z 5 km do domu. wiec zaczął bym od tego... jak to nic nie da, to są firmy do których wysyłasz calutki układ i oni specjalnymi miernikami mierza wszystko i stwierdzają gdzie jest problem
spoko że wszystko sprawdzone czyli stator teoretycznie 100% sprawny moduł niby też skoro masz drugi, gaźnik i zawory sprawdzone - wiec moto musi chodzic, ale skoro iskra nadal ginie zajrzał bym do wszystkich połączen, wymieniłbym fajke swiece i przewód WN, a zaczął od samej swiecy - bywa że jest normalna iskra ale podczas pracy nie zawsze iskre pusci i jest podobnie jak mówisz, przerywa zwłaszcza na wysokich obrotach że az potrafi zgasnąc. jak tylko kupiłem moto na drugi dzien padła swieca, i na wysokich obrotach gasła a na wolnych dojechałem jeszcze z 5 km do domu. wiec zaczął bym od tego... jak to nic nie da, to są firmy do których wysyłasz calutki układ i oni specjalnymi miernikami mierza wszystko i stwierdzają gdzie jest problem
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ze świeca jest tak ze kupilem nowa irydowa i nadal jest to samo jedni mi mówili ze to wina modolu ,ze wszedł w tryb awaryjny i dlatego tak chodzi ale zmienilem modol i jest to samo i juz nie mam pojęcia o co chodzi , a muglbys mi podać namiary do tej firmy bo nie wiem nawet jak oni się zwą i jak ich znaleźć?
- rychu121
- Świeżak
namiarów nie mam, kiedys jakiś znajomy w google znalazł i wysłał, firma chyba z okolic krakowa. jemu zdiagnozowali uszkodzony stator, przewinęli co trzeba, i moto pracowało aż nie sprzedał potem nie wiem
z którego roku yztke masz ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no niestety, na forum za bardzo nic nie pomożemy bo to takie gdybanie moze to moze tamto, ja bym oddał dla kogos kto sie zna na tym i niech sprawdza po kolei jeszcze raz, albo poszukał kogos kto ma yztke, moze te moduły czesciej padały i kupiłes tak samo uszkodzony, mozesz swój wstawic komus kto ma tez yz taką i niech tam sprawdzi czy chodzi jak trzeba czy też jest jakis zamuł i odcina
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości