yamaha dt 125 lc problem
			 • Strona 1 z 1

yamaha dt 125 lc problem
witam . z  yamahą dt 125 lc problem mam:( utrata mocy , słabo wchodzi w obroty , i ostatnio silnik cały w oleju i co gorsza  cały but w oleju  moja diagnoza uszczelka pod głowicą yamaha dt lc 125 rok prod. 1983 10 v.stare ale jare
 moja diagnoza uszczelka pod głowicą yamaha dt lc 125 rok prod. 1983 10 v.stare ale jare  panowie jakieś namiary na sama uszczelkę albo jakiś zestaw naprawczy  . z góry dziękuje . sezon jest a yamaszka płacze:(
 panowie jakieś namiary na sama uszczelkę albo jakiś zestaw naprawczy  . z góry dziękuje . sezon jest a yamaszka płacze:(

moja diagnoza uszczelka pod głowicą yamaha dt lc 125 rok prod. 1983 10 v.stare ale jare
 moja diagnoza uszczelka pod głowicą yamaha dt lc 125 rok prod. 1983 10 v.stare ale jare  panowie jakieś namiary na sama uszczelkę albo jakiś zestaw naprawczy  . z góry dziękuje . sezon jest a yamaszka płacze:(
 panowie jakieś namiary na sama uszczelkę albo jakiś zestaw naprawczy  . z góry dziękuje . sezon jest a yamaszka płacze:(- ashly87
- Świeżak
Patrzyłeś na allegro itp ? Obejrzałeś to dobrze, czy strzelasz ? Obejrzyj dokładnie cały silnik, każdy dekielek zobacz czy spodniego nie leci itp., chyba że tak zrobiłeś. Wywaliło Ci płyn z chłodnicy ? Olej jest z mieszanki, czy ze skrzyni, bo jak ze skrzyni to raczej nie jest uszczelka pod głowicą.
				Honda Cr 125 | https://www.facebook.com/Polskietorymot ... 8453028154
			- sylwek199888
- Świeżak
Zależy o jakim oleju mowa, jak olej ze skrzyni to wymiana uszczelki. 
Dobrą mieszankę robisz, gaźnik wyregulowany, filtr czysty, może go już trzeba wymienić ?
Jak świeca, kolor, kiedy ostatnio wymieniana ?
Może uszczelniacz na wale padł i ciągnie oleju ze skrzyni ?

Dobrą mieszankę robisz, gaźnik wyregulowany, filtr czysty, może go już trzeba wymienić ?
Jak świeca, kolor, kiedy ostatnio wymieniana ?
Może uszczelniacz na wale padł i ciągnie oleju ze skrzyni ?
- 

Street4Fun
- Bywalec
Są zapocenia  pod cylindrem , świeca nowa, gaźnik wyregulowałem dobrze ,ale strzela w tłumik przy zwiekszaniu obrotów , to raczej nie wina gaźnika , płynu chłodniczego nie wywaliło , a olej oczywiście ze skrzyni , i w okolicach świecy są oznaki oleju. wg mnie to uszczelka pod głowicą
dzięki za rady ,tłok ma przejechane jakieś 4 tys.km więc raczej nie , uszczelka pod cylindrem jest wydmuchana widac to już wizualnie , wymienie ją i zobacze czy coś pomoże czy nie

dzięki za rady ,tłok ma przejechane jakieś 4 tys.km więc raczej nie , uszczelka pod cylindrem jest wydmuchana widac to już wizualnie , wymienie ją i zobacze czy coś pomoże czy nie
Ostatnio edytowano 3/4/2014, 18:34 przez ashly87, łącznie edytowano 1 raz

- ashly87
- Świeżak
a moze tłok sie juz konczy, tak czy siak warto góre rozebrać i sprawdzic jak wygląda tłoczek, pomierzyc itp. w necie spoko uszczelki dostaniesz
				KTM 300 EXC 
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
			Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
- 

henio12323
- Moderator
A odpala ci od kopa, czy musisz się nakopać i jest słabawa kompresja ?
				Honda Cr 125 | https://www.facebook.com/Polskietorymot ... 8453028154
			- sylwek199888
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 73 gości