Yamaha yz 125
• Strona 1 z 1
Yamaha yz 125
Witam drodzy użytkownicy. Mam zamiar kupić yamahe yz 125 z 99r. motor cacy po remoncie ale obawiam się kosztów. Jeździłbym nim z 5-6 razy w miesiącu na jakies 3-4,5h. I moje pytanie do was może ktoś miał taki motor zna koszty ile mniej więcej wyniesie mnie to na miesiąc-sezon. Głównie jeździłbym na torze ewentualnie czasami jakiś las.
Z góry dziękuję i liczę na waszą pomoc,
pozdrawiam.
Z góry dziękuję i liczę na waszą pomoc,
pozdrawiam.
- Drigiks
- Świeżak
5-6 razy po 4 godziny to masz praktycznie dwa miesiące i teoretyczna wymiana tłoka
pozatym 3-4 godzin latac po torze to trzeba miec sporÄ… kondycje ;D
koszta 1500 i w góre

koszta 1500 i w góre
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Znaczy wiesz ja się dopiero uczę jeździć jeździłem z pół roku dt i postanowiłem się przesiąsć na full crossa. 4-5 h to nie, że caly ten czas same jazdy na torze ale jakaś jazda na kole, skoki, jakies wyścigi a między tym jest sporo przerwy. Więc z takiego wyjazdu 5h to motor odpalony i jeżdzony jest nie wiem z 3h może? ( wiem trudno mnie zrozumieć ) I mam jeszcze do Ciebie pytanie. Po za tłokiem który co 2 miechy musze wymieniać co jeszcze jest częste do wymianki i się często sypie. bez paliwa zamkne się w 200zł miesięcznie?? I czy to prawda, że jak jeżdze po lesie to o wiele szybciej części do wymiany?
- Drigiks
- Świeżak
no to wiec pisz ile bedziesz jeździł
a nie ile czasu będziesz przy motocyklu
tak po lesie duzo wiecej sie wydaje, raz że moto bardziej w tyłek dostaje to dwa że szybciej leci przebieg.
co do wymian co 2 miesiące zeby wymieniac tłok to rzeczywiscie musiał bys częsciej niz raz w tygidniu przez 5 godzin nie zsiadac z motocykla a to mało prawdopodobne ;P zapewne bedziesz co sezon wymieniał tłok. co jakies 2 tłoki korbowód i generalka dołu silnika. tam sie wymienia praktycznie wszystko, a co ile róznie, jak nie umiesz jeździc to szybko bedzie leciała i skrzynia biegów i sprzęgło.

tak po lesie duzo wiecej sie wydaje, raz że moto bardziej w tyłek dostaje to dwa że szybciej leci przebieg.
co do wymian co 2 miesiące zeby wymieniac tłok to rzeczywiscie musiał bys częsciej niz raz w tygidniu przez 5 godzin nie zsiadac z motocykla a to mało prawdopodobne ;P zapewne bedziesz co sezon wymieniał tłok. co jakies 2 tłoki korbowód i generalka dołu silnika. tam sie wymienia praktycznie wszystko, a co ile róznie, jak nie umiesz jeździc to szybko bedzie leciała i skrzynia biegów i sprzęgło.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Pół roku na DT to jest nic, żeby się dobrze nauczyć jeździć musisz latać kilka lat, plus jest taki, że znasz wszystkie podstawy i zachowania motocykla podczas jazdy
Spalanie jest zależne od jazdy, a nawet od wysokości n.m.p, wilgotności powietrza i jego temperatury, będzie to około 7-10 litrów przy jeździe na torze, nie da się tutaj jednoznacznie określić ile spali, bo na torze nie zrobić przecież 100km tylko spali Ci te 10 litrów w ciągu tych 4 godzin jazdy. Oleje razem z filtrami najlepiej jak najczęściej, KTM lubi czysty olej, co około 10 mth powinno być okej, inne pierdoły, czyli co wymiana płynu w chłodnicy, płynu w sprzęgle?

Jeżdżę na KTM exc 450, a obok niego stoi Honda Transalp 650
- Effendi
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 11 gości