Sprowadzenie Crossa/Enduro z Włoch
• Strona 1 z 1
Sprowadzenie Crossa/Enduro z Włoch
Jak to jest z sprowadzeniem cross'a bądź enduro z Włoch, bo jak wiadomo nie mają papierów, czyli będę posiadał tylko umowę kupna-sprzedaży, a słyszałem że Włosi jak złapią to mogą się przypieprzyć że kradzione czy coś w tym stylu...Jak to jest??
- Papryczek
- Świeżak
nie jest to dział prawo, więc moge sie pomylic co do konkretnych danych... ale podobnie problem przerabiałem
skuterki powinny mieć taki certyfikat zgodnosci motoroweru, jak masz certyfikat to spokojnie rejestrujesz tak jakby był sprowadzany, tłumaczenia dokumentów ( umowy k-s) opłaty, itp itd.
nie wiem jak to jest jeszcze z włochami, bo ja akurat miałem skuter z Belgii gdzie też do 2000 roku mniej więcej nie było potrzeby rejestracji skutera, i był bez papierów, i produkcja przed 2000 rokiem, i powiedziałem w urzędznie, że po prostu nie rejestrowali, stał w szopie do teraz i odkupiłem. i bez problemu mi takie cos zarejestrowali, juz w urzedzie komunikacji dostaniesz dokładne info co wypełnić bo też i w skarbówce najpierw wypełnia sie dodatkowy dokument, cośtam opłaca. i wszystko jest możliwe. a na skuter miałem tylko umowe polsko Belgijską
skuterki powinny mieć taki certyfikat zgodnosci motoroweru, jak masz certyfikat to spokojnie rejestrujesz tak jakby był sprowadzany, tłumaczenia dokumentów ( umowy k-s) opłaty, itp itd.
nie wiem jak to jest jeszcze z włochami, bo ja akurat miałem skuter z Belgii gdzie też do 2000 roku mniej więcej nie było potrzeby rejestracji skutera, i był bez papierów, i produkcja przed 2000 rokiem, i powiedziałem w urzędznie, że po prostu nie rejestrowali, stał w szopie do teraz i odkupiłem. i bez problemu mi takie cos zarejestrowali, juz w urzedzie komunikacji dostaniesz dokładne info co wypełnić bo też i w skarbówce najpierw wypełnia sie dodatkowy dokument, cośtam opłaca. i wszystko jest możliwe. a na skuter miałem tylko umowe polsko Belgijską
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości