Zobacz wątek - Sprowadzenie Crossa/Enduro z Włoch
NAS Analytics TAG

Sprowadzenie Crossa/Enduro z Włoch

Enduro, Cross
_________

Sprowadzenie Crossa/Enduro z Włoch

Postprzez Papryczek » 19/3/2014, 17:01

Jak to jest z sprowadzeniem cross'a bądź enduro z Włoch, bo jak wiadomo nie mają papierów, czyli będę posiadał tylko umowę kupna-sprzedaży, a słyszałem że Włosi jak złapią to mogą się przypieprzyć że kradzione czy coś w tym stylu...Jak to jest??
Papryczek
Świeżak

Postprzez henio12323 » 20/3/2014, 16:05

nie jest to dział prawo, więc moge sie pomylic co do konkretnych danych... ale podobnie problem przerabiałem

skuterki powinny mieć taki certyfikat zgodnosci motoroweru, jak masz certyfikat to spokojnie rejestrujesz tak jakby był sprowadzany, tłumaczenia dokumentów ( umowy k-s) opłaty, itp itd.

nie wiem jak to jest jeszcze z włochami, bo ja akurat miałem skuter z Belgii gdzie też do 2000 roku mniej więcej nie było potrzeby rejestracji skutera, i był bez papierów, i produkcja przed 2000 rokiem, i powiedziałem w urzędznie, że po prostu nie rejestrowali, stał w szopie do teraz i odkupiłem. i bez problemu mi takie cos zarejestrowali, juz w urzedzie komunikacji dostaniesz dokładne info co wypełnić bo też i w skarbówce najpierw wypełnia sie dodatkowy dokument, cośtam opłaca. i wszystko jest możliwe. a na skuter miałem tylko umowe polsko Belgijską
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Papryczek » 20/3/2014, 16:24

Ahaa rozumiem, niedawno sprowadzałem Aprilie 125 ale to było SM i wszystkie papiery miała, to żadnego problemu nie było :P To zapytam jeszcze w dziale praw :P Dzięki
Papryczek
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê