Zobacz wÄ…tek - Dylemat SuperMoto
NAS Analytics TAG

Dylemat SuperMoto

Enduro, Cross
_________

Dylemat SuperMoto

Postprzez QuaCore » 27/9/2013, 20:07

Witam, mam do was pytanie jakie supermoto proponowalibyście dla mnie juz pisze o co chodzi jestem posiadaczem full crosa Yz 125 mam doświadczenie z tym moto 4 lata i szczerze nudzi mnie już ciągłe takie doinwestowywanie w to moto aczkolwiek nie chce rezygnować z terenu chciałbym moto, które ma dość dużą moc, pojemność nie stanowi problemu chodzi mi o to żeby ten tłoczek troszke dłużej poskakał niż zwykle w takich moto nie chce się pakować w wieczne dokładanie oczywiście pewne wydatki akceptuje ale nie co 30-40 mth. Zamierzam jeździć nim w szosie jak i w terenie ok 4godzin dziennie.Co proponujecie podoba mi się np cos jak Aprilia svx 550, ktm 525 exc ale z tego co wiem tam tez pakuje się ciężką kasę Co więc byłoby takim najrozsądniejszym rozwiązaniem ? Na Moto mam przeznaczone 11.000zł

Waga 82kg
Wiek 19 lat
Doświadczenie: 6 Lat
QuaCore
Świeżak

Postprzez henio12323 » 27/9/2013, 22:01

apke odpuść bo to są dopiero koszta :D na ktma 11 tysi to tak na styk taniej igły nie kupisz. co do jazdy 4 h dziennie to sporo. i sprawa wygląda tak, że i 2T i 4T kosztuje praktycznie tyle samo, tylko że w 2T jak pisałes robisz co 30 mth remont za 500 zł. w 4T robisz 4X rzadziej ale 4X drożej. druga sprawa, że mówie tutaj w porównaniu dla motocykli o tej samej klase, czyli crossówka jak np porównanie yz z yzf. w przypadku enduro koszta są zawsze nieco niższe ale nadal sa. tak dla porównania, nie wiem ile kasy wydałeś na yz w ciągu tych 4 lat. ale mam od ponad 3 lat EXC i też sporo latam i w terenie i po asfalcie, o maszyne dbam jak moge, robie wszystko sam i kombinuje troche, żeby mimo wszystko maszyna była w jak najlepszym stanie przy czym, żeby nie wydawać niepotrzebnie kasy ale mimo to ponad 13-15 tysięcy już w nią wpakowałem. a to remont, a to zmiana plastików bo połamałem, licze opony, napęd - a przy takim sprzęcie takie rzeczy trzeba kupowac z górnej półki a i tak idą w oczach. wiec koszta no nie małe. ale tak trzeba robić jak chce sie utrzymać maszyne w odpowiednim stanie ;D wiec jak ci pasuje - nie ma problemu. jak szukasz taniej i jako supermoto wolałbym sam chyba kupic ktma lc4 640 na gaźniku keihin i sportowym wydechu, moto fajnie jeździ, duzo lepiej zachowuje sie na asfalcie niz EXC pod względem wygody i stabilnosci. może nie jest tak narwane ale v max pewnie byłby wiekszy, i sensowniej mozna poleciec gdzieś dalej, mniej pali i remonty są też rzadsze. nie jest też za słaba bo na gume to spokojnie pójdzie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez QuaCore » 29/9/2013, 19:55

Ok Dzieki Wielkie Jeszcze wiesz co sie zastanowię dobrze bo mam dość dobra propozycje z Raptorem 700 kurcze z papierami za rozsądną cene :)
QuaCore
Świeżak

Postprzez Boshi » 29/9/2013, 22:32

Dział offroad....
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê