Yamaha YZ250 pluje olejem? i kopnik.1996r 2T
• Strona 1 z 1
Yamaha YZ250 pluje olejem? i kopnik.1996r 2T
Kupiłem Yamahę YZ250 2T 1996r ze świadomością że tu coś trzeba powymieniać,tam coś dokręcić itp itd ale teraz muszę się was poradzić.
1.Motocykl pluje strasznie olejem z cylindra przez wydech,po 10minutach jazdy cały silnik z przodu mam czarny od oleju,świeca oczywiście też w oleju
(Podejrzewam że podczas spawania kartera bo był pęknięty rozszczelnił się simering na wale)
2.Nie mogę jej wyregulować,jeździ przyzwoicie ale czuć że to nie jest to co ma być.
(To raczej też jest spowodowane olejem w cylindrze)
3.I najgorsze wiecie może jak dokładnie jest zbudowany wałek kopniaka? albo macie porządne zdjęcie z widocznymi wszystkimi częściami? Podejrzewam że mi coś brakuje.
Po złożeniu silnika kopniak chodził dziwnie ale dobrze tak jakby miał jakieś luzy, po kilku kopnięciach coraz gorzej,potem czułem że spadła sprężyna z niego i teraz łapie praktycznie na samym końcu swojego skoku. W serwisówce pokazuje że niby wszystko mam
Wiecie gdzie kupić tanio takie uszczelniacze wału? I co radzicie mi z tym kopniakiem?
1.Motocykl pluje strasznie olejem z cylindra przez wydech,po 10minutach jazdy cały silnik z przodu mam czarny od oleju,świeca oczywiście też w oleju
(Podejrzewam że podczas spawania kartera bo był pęknięty rozszczelnił się simering na wale)
2.Nie mogę jej wyregulować,jeździ przyzwoicie ale czuć że to nie jest to co ma być.
(To raczej też jest spowodowane olejem w cylindrze)
3.I najgorsze wiecie może jak dokładnie jest zbudowany wałek kopniaka? albo macie porządne zdjęcie z widocznymi wszystkimi częściami? Podejrzewam że mi coś brakuje.
Po złożeniu silnika kopniak chodził dziwnie ale dobrze tak jakby miał jakieś luzy, po kilku kopnięciach coraz gorzej,potem czułem że spadła sprężyna z niego i teraz łapie praktycznie na samym końcu swojego skoku. W serwisówce pokazuje że niby wszystko mam
Wiecie gdzie kupić tanio takie uszczelniacze wału? I co radzicie mi z tym kopniakiem?
- Barack-Obama
- Świeżak
1) nie wiadomo, albo pobiera olej ze skrzyni, ale słaby olej dolewasz do paliwa, albo gaźnik źle wyregulowany.
2) no to oddaj do specjalisty
3) pewnie źle na frezach go ustawiłes. rozbierz i pomysl jak to działa i złóz jak trzeba, czasem są wybite znaki
co do uszczelniacza - sklep z uszczelniaczami, częsciami rolniczymi itp tam ja zawsze kupuje
2) no to oddaj do specjalisty
3) pewnie źle na frezach go ustawiłes. rozbierz i pomysl jak to działa i złóz jak trzeba, czasem są wybite znaki
co do uszczelniacza - sklep z uszczelniaczami, częsciami rolniczymi itp tam ja zawsze kupuje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Na pewno olej ze skrzyni bo za dużo jest tego teraz na silniku jak na olej z mieszanki czy też gaźnik mi się wydaje. Kopniak podejrzewam że dobrze złożyłem ale tak czy siak muszę rozbierać to rzeczywiście zaglądnę.
Sklep rolniczy dobry pomysł tylko skąd wziąć dokładne wymiary uszczelniacza?
Ja z wykształcenia i z hobby mechanik to sam wszystko będę się starał zrobić
Sklep rolniczy dobry pomysł tylko skąd wziąć dokładne wymiary uszczelniacza?
Ja z wykształcenia i z hobby mechanik to sam wszystko będę się starał zrobić
- Barack-Obama
- Świeżak
no to mkoze ci sie wydawać bo wiem że przy xle wyregulowanym gaźniku moze praktycznie podczas jazdy widac jak rzyga olejem.
suwmiarka i mierzysz, na starym też na 99% jest napisane jaki ma rozmiar.
suwmiarka i mierzysz, na starym też na 99% jest napisane jaki ma rozmiar.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości