Wymiana uszczelniaacza - pomoc
• Strona 1 z 1
Wymiana uszczelniaacza - pomoc
Witam.
Prosił bym kogoś o pomoc, a mianowicie chodzi o wymiane simeringa na wole od skrzyni biegów(chodzi o to ze bierze olej ze skrzyni), jestem nowy w tym żywiole i wolał bym żeby fachowiec doradził.
Chodzi o:
- którą strone rozebrać
-co odkręcić
-jak wyjąć simer zeby nic nie uszkodzić
krok po kroku
jesli chodzi o maszyne to Yamaha yz 250 2t 95r
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Prosił bym kogoś o pomoc, a mianowicie chodzi o wymiane simeringa na wole od skrzyni biegów(chodzi o to ze bierze olej ze skrzyni), jestem nowy w tym żywiole i wolał bym żeby fachowiec doradził.

Chodzi o:
- którą strone rozebrać
-co odkręcić
-jak wyjąć simer zeby nic nie uszkodzić
krok po kroku

jesli chodzi o maszyne to Yamaha yz 250 2t 95r
Z góry dzięki i pozdrawiam.
- piegus159
- Świeżak
otwierasz prawąstrone, ta od sprzęgła. co odkręcic - zobaczysz, wał bedziesz miał od razu. na wale pewnie jakas nakrętka i tryb i to bedzie trzeba sciągnąć. co dalej to juz sam zobaczysz, ja nie wiem bo nei rozbierałem, moze sprzęgło może nie. zalezy czy bedzie dostęp czy nie. ale dalej to bez problemu sobie poradzisz. jak wyjąć, srubokręt wsadzasz i podważasz ładnie wyjdzie, simmering pracuje na tulejce którą sie sciąga wiec sciągasz tulejke i masz super dostęp. wbijasz nowy skręcasz w odwrotnej kolejnosci i tyle.
na przyszłosc uzywaj przyklejonych tematów. ten temat zamykam uważam że został wyczerpany do konca, w razie czego PW do mnie.
na przyszłosc uzywaj przyklejonych tematów. ten temat zamykam uważam że został wyczerpany do konca, w razie czego PW do mnie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości