Zobacz wątek - Ile powinienem dać za Yamahe DT 125
NAS Analytics TAG

Ile powinienem dać za Yamahe DT 125

Enduro, Cross
_________

Ile powinienem dać za Yamahe DT 125

Postprzez KarmiPL » 28/8/2013, 16:27

Witam, cały czas próbuję kupić ten motor i cały czas mam jakieś przeszkody od doradcy, którego słuchają rodzice, że lepiej w zimę bo taniej, że rocznik niema znaczenia , że jak w nim było już coś wymieniane to nie, że za taką DT to trzeba dać przynajmniej 6000zł. Proszę powiedzcie mi czy on dobrze myśli i ewentualnie jak mam kupić. Myślałem, że w takich motorkach to wymiana tłoku to norma i nie musi tego robić serwis Yamahy bo inaczej na pewno motor to ruina.
KarmiPL
Świeżak

Postprzez Effendi » 28/8/2013, 16:39

Ten Twój doradca chyba nie bardzo się zna na motocyklach tego typu, to prawda, że zimą moto są tańsze, czasami niewiele, a czasami różnica może być kuriozalna,często też ludzie zimą sprzedają trupy zajechane w sezonie bo nie chce im się remontować albo się nie opłaca, Yamahę w idealnym stanie możesz dorwać za 4000 zł, ale z reguły są one tańsze, jak to rocznik nie ma znaczenia, jest przecież różnica w 20 letnim, a 5 letnim motocyklu, wymiana różnych podzespołów to norma w motocyklu, jednak Yamaha DT to sprzęt wymagający minimalnych napraw czy wymian, jeżeli masz jakieś pojęcie o motocyklach to sam możesz wymienić powiedzmy wspomniany przez Ciebie tłok, mimo iż wymienia się go rzadko w soft enduro, DT jest popularna i nie ma problemu z częściami do niej, a najlepiej szukać ich na tablicy albo na allegro.
Jeżdżę na KTM exc 450, a obok niego stoi Honda Transalp 650
Effendi
Świeżak

Postprzez KarmiPL » 28/8/2013, 16:54

Da się jakoś sprawdzić czy moto jest w dobrym stanie jeśli chodzi o tłok itp. bo kolega kupił niby wszystko ok a po 10 minutach mu siadł i musi naprawiać za 700zł
KarmiPL
Świeżak

Postprzez henio12323 » 28/8/2013, 19:33

kupic da sie wszędzie i zimą i w srodku lata za dobrą cene. wiadomo że jak dasz 6000 zł to nie bedzie to trup za 3000 zł tylko duzo lepsza maszyna to logiczne. da się ocenic stan jeżeli cos jest juz w stanie agonalnym, jak tłok jest np w srednim stanie bez zaglądania się nie da ocenić. chyba że ktoś np pozwoli sciągnąc wydech to cośtam mozna obczaić. ale generalnie jak sie nie znasz to weź ze soba kogos kto sie zna to lepiej wyczai niż ty sam.

co do zakupu róznie, to że kolega wymienił 700 zł to nie duzo jak za remont, teraz moze wylatać kilka sezonów bez zaglądania do silnika bo jest pewny. niektórzy po zakupie bez względu na stan robią remoncik i maja pewniejsze sprzęty. kup po prostu to na co cięstać, i tyle
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê