stara honda xl500
• Strona 1 z 1
stara honda xl500
Cześć. Przymierzam przesiąść się z mojego ZRX1200 na coś terenowego.Przeprowadziłem się za miasto, blisko las i wzgórza,więc żal nie skorzystać. Co myślicie o hondzie xl500 z 80 roku.Podobno w super stanie. Jak z dostępnością części do tego motocykla? I jak to się sprawdza w terenie?Do tej pory zrobiłem jedynie kilka kółek na jakiejś torowej jamaszce 250 4t, i trochę pojeździłem w terenie na lc4. Da się coś poskakać na xl w razie okazji?Nie planuję raczej regularnych wyjazdów na tor. Pozdro.
shl, mz etz 250, kawasaki gpz 500, honda cb500, ktm 640lc4 sm, KAWASAKI ZRX1200
-
koralgol44 - Świeżak
jak w terenie ? zależy do czego porównać, jechać jedzie ale byle nowsze moto albo nawet dobry motorower i masz duzo lepszy zawias itp. XLka 500tka jest mega przestarzała. wiec w terenie tak o, bedzie, bez szału
choc jako 1 moto w teren to i dla niektórych WSKa na dobrych oponach robi robote
jak z częsciami ? średnio, eksploatacyjne pewnie dostępne łatwiej lub trudniej, ale mniej typowe czesci - juz moze byc problem. strzeli głowica albo cos w elektryce i często moto nadaje sie głównie na złom bo uszkodzonego nikt nie kupi raczej, a reanimować tez nie ma sensu. xl 500 na tor ;d zapomnij ;P wjechac mozna ale turystycznie popyrkać, skakać też sie da ale zawieszenie nie wyrobi. lc4 bije na głowe 10X stara xlke. jak juz chcesz moto niskobudżetowe XR 600 duzo lepsze

jak z częsciami ? średnio, eksploatacyjne pewnie dostępne łatwiej lub trudniej, ale mniej typowe czesci - juz moze byc problem. strzeli głowica albo cos w elektryce i często moto nadaje sie głównie na złom bo uszkodzonego nikt nie kupi raczej, a reanimować tez nie ma sensu. xl 500 na tor ;d zapomnij ;P wjechac mozna ale turystycznie popyrkać, skakać też sie da ale zawieszenie nie wyrobi. lc4 bije na głowe 10X stara xlke. jak juz chcesz moto niskobudżetowe XR 600 duzo lepsze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
O jaka fajna konkretna odpowiedź.Dzięki. Miałem już lc4 na wymiane za mojego zrx'a ale gość sprzedał:( Jakby ktoś chciał to się zamienię na jakąś ofrołdową bestię enduro.Pozdro.PS:apropos WSK, to wypraszam sobie,ale moje pierwsze w życiu ofroadowe wspomnienie to przekraczanie jakiegoś rowu/strumienia na motocyklu SHL w wieku 15lat(czyli dawno).Jak dziś sobie przypomnę ten motocykl(mój pierwszy), i to że kolega po którejś imprezie wrócił bez niego, to żal dupę sciska...
A tak do 3tysi to za czym się rozglądać(najlepiej zarejestrowane, żeby w razie ochoty to pracy bez stresu podjechać:)?
A tak do 3tysi to za czym się rozglądać(najlepiej zarejestrowane, żeby w razie ochoty to pracy bez stresu podjechać:)?
-
koralgol44 - Świeżak
nie no ja złego słowa o WSCe powiedziec nie moge :d wersje enduro to w ogóle wypas był w teren za swoich czasów. tez moje pierwsze offroady były na motorynce czy rometach
co do kasy, za 3000 zł szukałbym xr-ki jakiejś. moto bardziej "sportowe" od XL, pare znajomych na tym lata/latało i jak na sprzet za tą kase i mimo że jeździ jak czołg i nie skręca to daje rade. czasami jak robimy wypady po 100 km dziennie to niewiele xrki na lesnych sciezkach odstają.
co do kasy, za 3000 zł szukałbym xr-ki jakiejś. moto bardziej "sportowe" od XL, pare znajomych na tym lata/latało i jak na sprzet za tą kase i mimo że jeździ jak czołg i nie skręca to daje rade. czasami jak robimy wypady po 100 km dziennie to niewiele xrki na lesnych sciezkach odstają.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jak tak patrzę na te xr'y to z automatu mi ręka idzie w kierunku obniżenia ceny za tego swojego ZRX'a. Po co ja sprzedawałem tego swojego lc4.miałem do niego koła ofroadowe na przedładkę z supermoto. ale kto wiedział,że na wsi wyląduję. a tu sąsiad na quadzie i już się nie może doczekać, kiedy razem polatamy.i wzajemnie....
-
koralgol44 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości