ścigacz v cross
• Strona 1 z 1
ścigacz v cross
witam wszystkich.sprawa jest tego typu,odbieram prawa jazdy w sierpniu(pkt).i zeson mam praktycznie z głowy do tej pory jezdze 3sezon gsx-r1000k3.chcialbym wrecz musze sezon zrekompensowac sobie motocyklem crossowym stad pytanie co polecacie :dodam,że do tej pory praktycznie z crossami do czynienia nie miałem wiec mysle,że 125cm3 napewno.czekam panowie na wasze propozycje cena do 6tys max 6,5tys.Pozdrawiam:)
- Lukasz1234
- Świeżak
bo masz SXa ? a czym np honda jest gorsza ?
za tą kase bierz to co ci sie trafi w najlepszym stanie. nie patrz na marke... wszystkie są podobne, podobnie wyżyłowane, w koncu jedna klasa. nie ma lepszych bo kazdy zawodnik by jeździł tylko na tej marce. a wysarczy popatrzeć po zawodach itp raz wygra honda raz ktm raz yamaha. wszystko tylko zalezy od kierowcy, maszyna i tak zwykle nie jest wykorzystywana na maxa. także szukaj maszyn blisko ciebie z konkretnym stanem technicznym. 125 w 2T za ta kase to najlepsza opcja. w 4T nie ma co sie pchac. a wieksze moto z kolei moze byc za mocne. pozdro

za tą kase bierz to co ci sie trafi w najlepszym stanie. nie patrz na marke... wszystkie są podobne, podobnie wyżyłowane, w koncu jedna klasa. nie ma lepszych bo kazdy zawodnik by jeździł tylko na tej marce. a wysarczy popatrzeć po zawodach itp raz wygra honda raz ktm raz yamaha. wszystko tylko zalezy od kierowcy, maszyna i tak zwykle nie jest wykorzystywana na maxa. także szukaj maszyn blisko ciebie z konkretnym stanem technicznym. 125 w 2T za ta kase to najlepsza opcja. w 4T nie ma co sie pchac. a wieksze moto z kolei moze byc za mocne. pozdro
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Masz porównanie że piszesz najlepsza charakterystyka ? jeździłem na paru setkach i jak dla mnie znaczących różnicy nie było wiadomo jak jesteś jakimś profesjonalistą to odczujesz ale dla amatora różnicy nie ma jak henio pisał to co w lepszy stanie bierz 

KX250F
-
wawzon - Bywalec
Tzn jezdzilem yz i cr i to ze gorzej jadą na nizszych obrotach to chyba czuć.
TAK WIEM ze to sie kreci wysoko ale ogolnie bardziej mi ktm pasuje z wielu powodow.
a z tym stanem to chyba wiadomo ale majac w podobnym stanie yz i sx wzialbym sx.
TAK WIEM ze to sie kreci wysoko ale ogolnie bardziej mi ktm pasuje z wielu powodow.
a z tym stanem to chyba wiadomo ale majac w podobnym stanie yz i sx wzialbym sx.
2004 KTM SX 125 -> 2008 SUZUKI RM-Z 250 -> 2010 YAMAHA WR450F -> 2014 KTM SXF 350
-
dawidsx - Świeżak
no to ty byś wolał. nie wciskaj koledze czegoś co sie podoba akurat tobie. bo komus sie moze ktm zupełnie nie podobać.
akurat żeby porównac trzeba mieć konkretny taki sam stan techniczny. jadać na maszynie 5 letniej mozna sie spodziewac że pełno kucy wymarło, a sprzet uzytkowany przez amatora który sam serwisuje pewnie nie jest poustawiany zeby wykrzesać 100% mocy z silnika.
akurat żeby porównac trzeba mieć konkretny taki sam stan techniczny. jadać na maszynie 5 letniej mozna sie spodziewac że pełno kucy wymarło, a sprzet uzytkowany przez amatora który sam serwisuje pewnie nie jest poustawiany zeby wykrzesać 100% mocy z silnika.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzieki to juz jestem o cos mądrzejszy.taka taktyke obiore.fajnie,że poruszyliscie z charakterystyką temat powiem szczerze odpowiadala by mi taka ostrzejsza,juz z dołu który ''ciągnie''.prosze zle nie odebrac,że zółtodziób takie wymagania ma ale juz tak mam,ale kolega napisał,że amator i tak róznicy nie odczuje wiec nie bede polenizował w tym temacie z mądrzejszymi odemnie.a uswiadamiacie mnie,że i tak róznic duzych nie ma prawie,ze nieodczuwalne.czy mozemy pisac wgl wypada pisac ktory jest najbardziej wytrzymalszy,który najmniej po kieszeni daje..dodam,ze jazda bedzie typowo amatorska.
- Lukasz1234
- Świeżak
polecał bym też koledze jak do tej ceny jakies endurko, bez mozliwosci rejestracji będzie tańsze, a taki wyzyłowany motocykl niestety ale wymaga częstych serwisów, częsci kosztownych i dbania o nie, a nie wiem czy jezdząc po szosie będzie się Tobie chciało w kołko latac koło moto i co chwila cos sprawdzac serwisowac itp
do 6-7 można fajną DRZte kupic , Honde XR, Suzuki DR, Suzuk DRZ, Yamaha xt, ktm lc4, ale to już inna troszkę półka i nie podołasz od razu
coś z przedziału pojemności 350-400cm3 powinno Cię zadowolic i mocowo, jak również finansowo
do 6-7 można fajną DRZte kupic , Honde XR, Suzuki DR, Suzuk DRZ, Yamaha xt, ktm lc4, ale to już inna troszkę półka i nie podołasz od razu
coś z przedziału pojemności 350-400cm3 powinno Cię zadowolic i mocowo, jak również finansowo
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
drz za 6-7 klocków bym akurat nie chciał ;P DRke juz spoko. xr trez bedzie trudno. lc4 jedynie duze stare modele które są za mocne dla amatora. wiec tutaj klasa sie okraja ;P ale 4T jakies enduro i ogólnie klasa enduro jest sporo tansza w utrzymaniu, i nieco drozsza w zakupie
co do tego - to na prawde amator nie poczuje czy 2T ciagnie bardziej z dołu czy bardziej z góry. siadasz dajesz gazu i tak cie wyrywa, że sie nie zastanawiasz czy to juz odcina czy połowa gazu
bo dzwiek silnika i tak ciagle podobny,
co do tego - to na prawde amator nie poczuje czy 2T ciagnie bardziej z dołu czy bardziej z góry. siadasz dajesz gazu i tak cie wyrywa, że sie nie zastanawiasz czy to juz odcina czy połowa gazu

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości