Regulacja sprzęgła
• Strona 1 z 1
Regulacja sprzęgła
Witam Wszystkich
Ostatnio w Dr125 rok 97 wymieniłem tarcze sprzęgła ,gdyż na tamtych nie dało się już jeździc .
Pytanie moje brzmi.. jak wyregulowac sprzęgło ?
Chodzi mi o to że jak wrzucę 1 wcisnę klamkę sprzęgła to koło się kręci aż za bardzo .
Regulowałem na lince ale nie skutkuje , a nie chce wykończyc nowych tarcz .
Wiecie jak to zrobic ?
Pozdrawiam

Ostatnio w Dr125 rok 97 wymieniłem tarcze sprzęgła ,gdyż na tamtych nie dało się już jeździc .
Pytanie moje brzmi.. jak wyregulowac sprzęgło ?
Chodzi mi o to że jak wrzucę 1 wcisnę klamkę sprzęgła to koło się kręci aż za bardzo .
Regulowałem na lince ale nie skutkuje , a nie chce wykończyc nowych tarcz .
Wiecie jak to zrobic ?
Pozdrawiam

- TomekJ
- Świeżak
Kręci się jak jest w powietrzu?
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
w zasadzie sprzegła samego nie regulujesz. regulujesz tylko napięcie linki sprzęgła. przy puszczonej klamce ma byc minimalny luz na klamce. czyli mozna powiedzmy końcem klamki poruszac 1 cm bez napinania linki. potem ma juz zacząć rozsprzęglać. jezeli z kolei masz to dobrze ustawione, wciskasz klamke i masz opór to znaczy że coś jest nie tak w samym sprzęgle. - sprzegło ciągnie rozgrzej dobrze silnik przed sprawdzeniem tego
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Wydaje Ci siÄ™.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
jak bys trzymał na sprzęgle, dodawał gazu a koło znacznie przyśpieszało, wtedy coś moze byc nie tak, a jak lekko się kręci, złapiesz ręką i stoi to wszystko jest OK
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Jeśli sprzęgło bierze na końcu i trochę ślizga a na lince nie da się już podkręcic muszę ściągac pokrywę żeby to wyregulowac czy da się to jakoś inaczej ? po drugiej str silnika na pokrywie jest na klucz "imbus" śruba . Nią reguluje się sprzęgło czy trzeba rozbierac i grzebac przy sprzęgle . ?
- TomekJ
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości