honda cr 125
• Strona 1 z 1
honda cr 125
dzien dobry chcialem sie spytac jakiej firmy wybrac tlok do mojej cr 125 1999.zastanawialem sie nad firma namura ale niwiem czy to dobry wbór 

- maxiur
- Świeżak
namura są tanimi tłokami, nie są najgorsze, niektórzy na tym latają, są to tłoki odlewane jak mi wiadomo. osobiscie bałbym sie załozyc takiego tłoczka do wyczynówki. przynajmniej bez wielu opini ludzi którzy to zakładali. ja bym wolał wossnerka czy cos podobnego wrzucić
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam u siebie taki tłok namury na pamiątkę i przestrogę po chyba 3mth w którym 1/5 tłoka odpadła w kawałku. Nie jest mój ale obrazuje mi wystarczająco i dobitnie wytrzymałość tego tłoka. Vertex/Wossner/ProX tych firm szukaj
- DzidekSX
- Świeżak
różne tłoki maja swoje plusy i minusy. ja np jestem teraz załamany proXem zamontowanym w moim 525. wylatałem jakies 60 mth i tłok na smietnik. stracił 0.07 mm. gdzie oryginalny po ponad 100 mth niewiele co stracił z wymiaru. zasłyszałem ze tłoki proXa maja prązki wokół. co powoduje że fajnie i szybko sie docierają, ale jak prązki znikną to powstaje spory luz, i przez to potem tłok dosyc szybko leci ;/ ja proXa juz nie kupie. wossnera miałem kilka razy i szczerze mówiąc złego słowa o nim powiedzieć nie moge. vertexów z kolei za duzo widziałem popękanych żeby zakładać. ( nie widziałem chyba vertexa który zuzył się po prostu, zwykle ma mikro albo całkowite pekniecie)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
U mnie w exc 125 też miałem vertexa (co prawda wylatał tyle ile miał) ale pękł pod sworzniem (szczęście że się nie rozleciał )
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
ja mam proxa, złego slowa nie powiem, proxy to wyczynowe tłoki, dające bardzo dużo frajdy z jazdy, i fakt trzeba przy nich troszkę dokladniej się obsługiwac,zwracac uwagę na filtr powietrza, wcześniej wymieniac itp, ale macie pewnosc że nie rozsypie się jak pier..
vertex który mi pokrzyżował plany w byłym sxie, 5mth i z nowego nicasilu nie było śladu i tłoka przy okazji
wossnery bdb tłoki, miałem, jeździłem, nie narzekałem,
wiseco nie testowałem, a słyszałem ze twarde i porządne tłoki
o namurze nic nie powiem
mitaka to samo
vertex który mi pokrzyżował plany w byłym sxie, 5mth i z nowego nicasilu nie było śladu i tłoka przy okazji
wossnery bdb tłoki, miałem, jeździłem, nie narzekałem,
wiseco nie testowałem, a słyszałem ze twarde i porządne tłoki
o namurze nic nie powiem
mitaka to samo
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
nicasil kosztuje od około 1000 zł. zalezy od sprzętu, poziomu uszkodzenia itp itd. mozna znaleść czasamy niby nicasilowanie za 600 zł ale zwykle to obok nicasilu to nawet nie stało. i zwykle jest to chrom techniczny który nie specjalnie sie sprawdza. trzeba tez uwazac bo jest sporo naciągaczy którzy "pośredniczą" w naprawie nicasilu, ty wysyłasz im cylinder oni wysyłają np do Anglii. w rzeczywistosci mogą gdzies dawać w polsce do chromu technicznego, a po miesiącu odsyłają ci cylek bez gwarancji. czasem troche da sie pojeździc na tym. czasem po kilku wypadach sie wyciera. także najlepiej wysyłać przez kogos zaufanego. jak chcesz to pisz na PW przez mojego mechanika mogę podać cylinder do Belgii kolega z forum Bostorn tam wysyłał i po jakis 20 mth cylinder jest ok 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mogę Ci załatwić nicasilowanie w Anglii za 800 zł + przesyłka ok 150 zł
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości