Cross w teren do 5000 zł
• Strona 1 z 1
Cross w teren do 5000 zł
Witam, otóż chcę kupić crossa do 5000 zł.
Wzrost- 173 cm , waga - 58 kg , wiek - 13 lat
doświadczenie
trudno mi powidzieć, pół roku jeździłem na cross'ie 125 chińczyk, chociaż to nie jest cross, ale moc miał
około 1 mies na gas gas ec 50, sprzedaję z powodu zbyt małej ilości mocy, jak dla mnie..
PoszukujÄ™ czegoÅ› w teren, mianowicie lasy, podjazdy itd.
Do 30 km itd...
Myślałem nad yz 85 , ale odrazdzali mi z powodu małej ramy jak dla mnie ;/
Strój już cały mam, wiec jest jeden + .
Prosiłbym o wasze rady
Wzrost- 173 cm , waga - 58 kg , wiek - 13 lat
doświadczenie
trudno mi powidzieć, pół roku jeździłem na cross'ie 125 chińczyk, chociaż to nie jest cross, ale moc miał

PoszukujÄ™ czegoÅ› w teren, mianowicie lasy, podjazdy itd.
Do 30 km itd...
Myślałem nad yz 85 , ale odrazdzali mi z powodu małej ramy jak dla mnie ;/
Strój już cały mam, wiec jest jeden + .
Prosiłbym o wasze rady

- xxcroppxx
- Świeżak
w tym wieku 85 to spoko sprzęt
tylko że na duzych kołach z tym wzrostem. sprzet taki jest niewiele troche mniejszy od 125 ccm, a w terenie często róznice w mocy się zacierają. bo taka 85 jest lzejsza i mniejsza wysoko kreci. kwestia tylko czy masz kase na utrzymanie takiego moto jeździe po lesie, bo zasadniczo cross jest stworzony na jazde po torze crossowym, jak wjedziesz do lasu i zaczniesz katować na wysokich obrotach po długich prostych to szybko zarżniesz moto. wtedy duzo lepszym wyborem jest enduro. jednak nie ma za duzo ciekawych enduro, a tym bardziej hard enduro w mniejszych pojemnosciach. proponował bym popatrzeć na np hm cre 80/85 mocny sprzęt sporo mocniejszy od fabrycznego gas gasa. fajne zawieszenie rama itp. no i lepiej nadaje sie na lasy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kasę na utrzymanie mam, chociaż właśnie do końca nie wiem jak jest z cr'kami... Jeden mi doradza, a drugi nie, to samo z kx 85, też mi mówią ze się nie opłaca i są z tym problemy.. Ja mam gusta - cr 85 i yz 85
Wypowiadajcie się dalej, bo chciałbym zobaczyć kilka opinii na ten temat ^^

Wypowiadajcie się dalej, bo chciałbym zobaczyć kilka opinii na ten temat ^^
- xxcroppxx
- Świeżak
obojetne czy to kx rm cr yz sx to wszystko jedna półka, byle do twojego wzrostu była na duzych kołach. kwestia tylko stanu technicznego nie marki. jeszcze zalezy ile masz na sam zakup. im starszy sprzet tym bardziej jest dorżnięty, i neistety ze starej wyczynówki, nówki nie zrobisz i bedzie sie sypała 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Chyba nigdy się nie nauczycie czytać tematów podwieszonych. Ale będziecie musieli.
Istnieje temat do zadawania takich pytań i tam proszę pytać.
Zamykam. Ostrzeżenie.
Istnieje temat do zadawania takich pytań i tam proszę pytać.
Zamykam. Ostrzeżenie.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości