moze zmiana :)
• Strona 1 z 1
moze zmiana :)
hej wszystkim.
mam 24 lata, wzrost 176 waga okolo 70 kg.
moje doswiadczenie to okolo 5-6 tys km na cbrF2 oraz okolo 10 tys km na aprilia RSV mille.
na wiosne planuje kupic jakis motocykl typu kros, i zastanawia mnie jakiej pojemnosci moto wybrac, rozwazam pomiedzy 125 a 80 przy czym nie wiem czy ze 125 dam sobie rade. co prawda nigdy krosem nie jechalem ale obilo mi sie o uszy ze to calkiem inna jazda ??? prosze o opinie kogos doswiadczonego w temacie
ps. mala prosba, moglby ktos podsunac jakies ciekawe przyklady motocykli pasujacych do mojego malo rozbudowanego opisu ???
dziekuje i pozdrawiam adam
mam 24 lata, wzrost 176 waga okolo 70 kg.
moje doswiadczenie to okolo 5-6 tys km na cbrF2 oraz okolo 10 tys km na aprilia RSV mille.
na wiosne planuje kupic jakis motocykl typu kros, i zastanawia mnie jakiej pojemnosci moto wybrac, rozwazam pomiedzy 125 a 80 przy czym nie wiem czy ze 125 dam sobie rade. co prawda nigdy krosem nie jechalem ale obilo mi sie o uszy ze to calkiem inna jazda ??? prosze o opinie kogos doswiadczonego w temacie

ps. mala prosba, moglby ktos podsunac jakies ciekawe przyklady motocykli pasujacych do mojego malo rozbudowanego opisu ???

dziekuje i pozdrawiam adam
- adameczek88
- Świeżak
nie czaje w koncu czego chcesz. chcesz sprzet w teren ?
napisz ile masz kasy na moto, gdzie chcesz tym jeździc, i jak chcesz jeździc.
rzeczywiscie asfalt a teren to całkiem inna bajka
napisz ile masz kasy na moto, gdzie chcesz tym jeździc, i jak chcesz jeździc.
rzeczywiscie asfalt a teren to całkiem inna bajka

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jak masz mało hajsu to DT 125 lub DR 350 a jaka wiecej i na remonty to mozesz ogarnac KTM EXC 125 lub też exc 250-f albo jakaś wr 250 

- Fantas3k
- Bywalec
najpierw konkretne dane, powinienem zamknąc temat i przekierowac do " Co na pierwszy motocykl" ale podtrzymam o ile będzie sens tematu
dokladne dane podaj, swoje zapotrzebowanie w jazdę czyli tereny, czas, $$ , i dopiero wtedy można coś doradzic
dokladne dane podaj, swoje zapotrzebowanie w jazdę czyli tereny, czas, $$ , i dopiero wtedy można coś doradzic
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
tak mam na myśli teren
są obok mnie niewielkie góry, oraz chłopaki zrobili tor "krosowy"
czas jaki mogę przeznaczyć na jazdę to kilka godzin tygodniowo .
nie wiem w jakim stylu będę jeździł, jak już napisałem nigdy krosem nie jechałem i raczej nie jestem w stanie określić czy będzie to jazda turystyczna pozwalającą mi na dokładne przebadanie okolicznych lasów czy też jazda na maksa między sadzonkami i drzewami :*)
myślę że na moto nie mogę przeznaczyć więcej niż 12 tys zł. na wymiany i naprawy ile tylko będzie trzeba
rsv była dość drogim moto więc myślę że dam radę utrzymać niewielkiego krosa 

są obok mnie niewielkie góry, oraz chłopaki zrobili tor "krosowy"
czas jaki mogę przeznaczyć na jazdę to kilka godzin tygodniowo .
nie wiem w jakim stylu będę jeździł, jak już napisałem nigdy krosem nie jechałem i raczej nie jestem w stanie określić czy będzie to jazda turystyczna pozwalającą mi na dokładne przebadanie okolicznych lasów czy też jazda na maksa między sadzonkami i drzewami :*)
myślę że na moto nie mogę przeznaczyć więcej niż 12 tys zł. na wymiany i naprawy ile tylko będzie trzeba

- adameczek88
- Świeżak
Ja myśle że spokojnie możesz ogarnąc sobie ktm exc 250f za taki hajs polatasz po torze tym i enduro również albo wr 250 w 2t w twoim wieku bym sie nie pchał
Jak koszta cię nie przerosną to spokojnie bierz bo w roku to około 2tys zlotych
lub również jak chcesz to yzf 250,rmz 250, kxf250,sxf 250 lub crf 250 ale to full crossy

- Fantas3k
- Bywalec
ja bym brał enduro skoro nie do konca wiesz czego chcesz to sprzet bardziej uniwersalny. da sie pobawic na torze, w lesie na podjazdach a nawet zarejestrowanym mozesz poganiac w teren jadac po asfalcie. jak kupisz typowa crossówke to mozesz smigac praktycznie tylko po torze MX
ja bym tez polecił albo KTM EXC-F 250, albo WR 250 F od yamahy.
ja bym tez polecił albo KTM EXC-F 250, albo WR 250 F od yamahy.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości