Jakie enduro kupić ?
• Strona 1 z 1
Jakie enduro kupić ?
Witam Serdecznie, jest to mój pierwszy post na tym Forum i mam nadzieję, że umieściłem go w odpowiednim do tego dziale...
Moje pytanie jest takie samo jak w temacie "jakie enduro kupić ?"
A więc tak, przedstawię swoje potrzeby
Motory z takim silnikiem jak Yamaha XT 125 odpadają (nie ze względu na to, że 4t) po prostu ma za mało mocy. Ostatnio bardzo napaliłem się na Yamahe DT 125 dobry 2-sów, który ma pod dostatkiem mocy i podobno powinien wytrzymać raz w roku moją trasę, która ma zaledwie 300 km
W grę wchodzą 125 w 2t i 250 w 4t... Naturalnie fajnie było by mieć 250 w 4t ponieważ jest mniej awaryjna, mniej pali no i dźwięk ^ ^ Potrzebuję po prostu motor, którym będę mógł pośmigać po lesie i po drodze czyli coś takiego jak Yamaha DT 125. Do wydania mam ok 6000 zł.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego weekendu
Moje pytanie jest takie samo jak w temacie "jakie enduro kupić ?"
A więc tak, przedstawię swoje potrzeby

Motory z takim silnikiem jak Yamaha XT 125 odpadają (nie ze względu na to, że 4t) po prostu ma za mało mocy. Ostatnio bardzo napaliłem się na Yamahe DT 125 dobry 2-sów, który ma pod dostatkiem mocy i podobno powinien wytrzymać raz w roku moją trasę, która ma zaledwie 300 km

Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego weekendu

- maciek499
- Świeżak
Hmmm. Za 6k można już coś tam wyrwać. Ja osobiście jestem zwolennikiem 2T, więc o 4-taktach nie będę ci pisał. DT125- idealna na lekki teren, po asfalcie naturalnie jeździć można bez jakiś tam wielkich minusów. Jak 50ccm, tyle, że ma więcej mocy (inne zawieszenie itp...), ale moim zdaniem oddawanie mocy ma podobne. Jest jeszcze Aprilia RX125, podobne moto, trochę mocniejsze na lepszym zawieszeniu. No i Husqvarna WRE125 . Jeszcze mocniejsza
Wyposażona w Marzocchi, Sachs, Brembo, Renthal. Problem w tym, że w HvQ i Apek jest bardzo mało. Wszystkie te 3 motocykle to 2T, które palą 4-7l, więc dość mało moim zdaniem. Wszystkie idealne na lekkie tereny (moim zdaniem huska na ciężkim też się sprawdzi, nie mówię o torze mx). Powodzonka 

http://www.youtube.com/user/PawlakMX | Zapraszam!
-
Ciastuś <3 - Świeżak
Z 4t w 250 masz kawasaki klx 250 można by wyrwać juz za 6k mało awaryjne jak kupisz dobre i sprzęt można powiedzieć że pancerny lub tez dr 350 w 4t ale to juz większa pojemność a z setek co u góry sam mam dt i polecam w 100% 

- Fantas3k
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości