Enduro dla poczÄ…tkujÄ…cego.
• Strona 1 z 1
Enduro dla poczÄ…tkujÄ…cego.
Witam.
Jak widać w temacie, chce kupić sobie enduro, mianowicie o pojemności 125ccm. Początkowo chciałem 4T ale wglebiajac się doczytalem, ze na początek lepiej kupić sobie 2T. Więc co mi doradzacie. Podajcie mi jakieś modele warte uwagi. Mam dość małe doświadczenie. Jeździłem głownie skuterkiem. Ale jakieś doswiadzczenie w biegach mam. Mam 186cm wzrostu i 68kg wagi. Szukam czegoś wmiarę nowego (nic z roczników 2000-2008) moi rodzice mi takich nie kupią, poza tym nie podobają mi się. Nie mam ograniczeń pieniężnych ;D
Z góry dzięki za pomoc.
Jak widać w temacie, chce kupić sobie enduro, mianowicie o pojemności 125ccm. Początkowo chciałem 4T ale wglebiajac się doczytalem, ze na początek lepiej kupić sobie 2T. Więc co mi doradzacie. Podajcie mi jakieś modele warte uwagi. Mam dość małe doświadczenie. Jeździłem głownie skuterkiem. Ale jakieś doswiadzczenie w biegach mam. Mam 186cm wzrostu i 68kg wagi. Szukam czegoś wmiarę nowego (nic z roczników 2000-2008) moi rodzice mi takich nie kupią, poza tym nie podobają mi się. Nie mam ograniczeń pieniężnych ;D
Z góry dzięki za pomoc.
- k0dak
- Świeżak
skoro bez ograniczeń pieniężnych, to wal w to: http://otomoto.pl/ktm-exc-ktm-125-exc-m ... 74551.html
- Tasiu91
- Świeżak
napisz gdzie chcesz tym jeździc ? i napisz kto ci głupot nagadał że 2T jest lepsze na start ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
To teraz mi powiedz ktory wybrac, bo waham sie od miecha nad tymi dwoma:
http://allegro.pl/yamaha-wr125-nie-nsr- ... 15319.html
http://otomoto.pl/husqvarna-te-125-wr-d ... 66321.html
http://allegro.pl/yamaha-wr125-nie-nsr- ... 15319.html
http://otomoto.pl/husqvarna-te-125-wr-d ... 66321.html
- k0dak
- Świeżak
tasiu a czy nie moze kupic nie wyczynowego 2T ? np yamahe DT 125 ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
DT 125 ma więcej niż 15km... Jak masz wybierać między RX 125 a DT 125 to bierz DT, dużo lepsza marka, mniejsza awaryjność a nawet jak coś się popsuje to 0 problemów z częściami.
-
MrOsamaful - Świeżak
DT zablokowana fabrycznie ma koło 15 kucy.
rX jest fabrycznie po odblokowaniu nieco mocniejszy i ma lepsze zawieszenie, i jest czesto tanszy w zakupie. ale ma spora wade - jest dosyc rzadki wiec nie ma duzo czesci zamiennych, ani uzywanych w necie
jakosciowo wypada podobnie jak DT
rX jest fabrycznie po odblokowaniu nieco mocniejszy i ma lepsze zawieszenie, i jest czesto tanszy w zakupie. ale ma spora wade - jest dosyc rzadki wiec nie ma duzo czesci zamiennych, ani uzywanych w necie
jakosciowo wypada podobnie jak DT
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie radze exc albo huski wr na pierwsze moto.... To hard enduraki, wyczynówki, mimo takiej małej pojemności to pociski.
Jeśli zależy Ci na 2t to celuj w yamaszke dt, aprilie rx...
Na twoim miejscu to zainwestował bym w jakąś Yamahe, XT125R, WR125R, mimo tego że jest to 4t to są dość żwawe, założysz kostki to po lesie polatasz. Chyba że chcesz typowo mocną maszynę którą w większości będziesz poruszał się w ciężkim terenie, koniecznie 2t, to tak jak mówie dt, albo aprilie RX125. Takie dwa najsensowniejsze wybory.
Jeśli zależy Ci na 2t to celuj w yamaszke dt, aprilie rx...
Na twoim miejscu to zainwestował bym w jakąś Yamahe, XT125R, WR125R, mimo tego że jest to 4t to są dość żwawe, założysz kostki to po lesie polatasz. Chyba że chcesz typowo mocną maszynę którą w większości będziesz poruszał się w ciężkim terenie, koniecznie 2t, to tak jak mówie dt, albo aprilie RX125. Takie dwa najsensowniejsze wybory.
-
Frankk - Świeżak
Nie mocy nie chce. Narazie chce się nauczyć zmieniać porządnie biegi nie myśląc o tym. Chce się poczuć pewnie, ze tak się wyraze: jak na skuterku. Chce go mieć na 2 lata a potem pomyśle.
Frank, z tego co widzÄ™ to ty masz WR'ke.
Frank, z tego co widzÄ™ to ty masz WR'ke.
- k0dak
- Świeżak
jedno powiem - najlepiej obczaj moto jakies w swojej okolicy przejedź sie nim i sam ocen. dla jednego np 20 konna DT to własnie skuterek swieżo po zakupie, dla innego to mocny sprzęt na kilka sezonów. to juz zalezy od samego kierowcy jego talentu itp. w ciemno ciezko jest cos komus konkretna rzecz polecic. wydasz na moto kilka tysi i mozesz po tygodniu załowac zakupu ;P dlatego najlepiej przed samym zakupem jest samemu sie zorientowac czy to jest to czego szukasz. choc młody jestes, bez wiekszego doswiadczenia dlatego obstawiam, że rzeczywiscie 4T w 125 ccm moze Ci wystarczyc na te 2 sezony
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Celuj w 4t. Skoro będziesz się uczył to Ci 30km nie potrzebne. A jeśli masz nieograniczony budżet to szukaj Yamahy WR125R lub XT125, może Honda XLR125? (Ofc jeżeli chodzi o enduro).
Jeśli chcesz więcej informacji na temat tych motocykli to wal śmiało, odpowiem na każde na które będe w stanie
Jeśli chcesz więcej informacji na temat tych motocykli to wal śmiało, odpowiem na każde na które będe w stanie

-
Frankk - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości