Utopiłem dr125 i błagam o pomoc...
• Strona 1 z 1
Utopiłem dr125 i błagam o pomoc...
Witam wszystkich Forumowiczów.
Zwracam się do Was z prośbą, mianowicie utopiłem moto,prawie utopiłem,i od tego zajścia nie wkręca się na obroty,do 4-5 tyś jest normalnie a potem strzela z tłumika i schodzi z obrotów, ktoś się spotkał z czymś takim? wymieniłem już świece, czyściłem gaźnik, filtr powietrza dałem drugi chociaż stary był suchy. Ręce mi opadają...
Zwracam się do Was z prośbą, mianowicie utopiłem moto,prawie utopiłem,i od tego zajścia nie wkręca się na obroty,do 4-5 tyś jest normalnie a potem strzela z tłumika i schodzi z obrotów, ktoś się spotkał z czymś takim? wymieniłem już świece, czyściłem gaźnik, filtr powietrza dałem drugi chociaż stary był suchy. Ręce mi opadają...
- ryjek23
- Świeżak
woda poszła do układu, filtr powietrza won, gaźnik do czyszczenia, nasącz od nowa filtr, gaźnik przedmuchaj, umyj, wysusz, przewody i kanały i wtedy próbuj
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Wszystko to co piszesz zrobiłem, zawór wydechowy mam wrażenie jest cały czas podparty,wykręciłem śrubke regulacyjną a dźwigienka zaworowa ani drgnie,tzn. na ssącej jest ten wyczuwalny luz a na wydechu nie, zdążyłem zdjąć pokrywe zaworów,jak pokrywa zdjęta to obie dźwigienki chodza luźno, pokrywa cała,już nic nie rozumiem...
- ryjek23
- Świeżak
jaki kolor oleju w silniku ?\
dobrze ustawiasz zawory ? moze w złej fazie patrzysz luz na zaworkach ii znak moze byc ale moze byc nie ta faza rozrzadu i po prostu zawory sa podparte
dobrze ustawiasz zawory ? moze w złej fazie patrzysz luz na zaworkach ii znak moze byc ale moze byc nie ta faza rozrzadu i po prostu zawory sa podparte

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
niekoniecznie...
Miałem tak w exc 125 że motor palił wkręcał się i nie przerywał ale jak się go zadusiło moto gubił iskrę(po wymianie modułu problem znikł)
Miałem tak w exc 125 że motor palił wkręcał się i nie przerywał ale jak się go zadusiło moto gubił iskrę(po wymianie modułu problem znikł)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Wygląda na to że przeskoczył łańcuch, znak na wałku ustawiony, na magneto jest coś takiego I T, w odstępie 4mm od siebie, ani na jednym ani na drugim znaku nie pokrywa mi się to ze znakiem na wałku rozrządu. i problem z podpartym zaworem,nadal nie mogę ustawić luzu zaworowego jak się należy nawet gdy ustawię wałek w znaku... czy możliwe że wypaliło się gniazdo zaworowe i zawór wchodzi głębiej do głowicy? zawór jest cały nie powypalany, widać go przez gniazdo świecy...
- ryjek23
- Świeżak
moglo ale skoro piszesz ze przeskoczylo na rozrzÄ…dzie to masz przyczyne braku luzu zaworowego ;P ustaw rozrzÄ…d najpierw potem patrz czy zawory sÄ… ok
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
sprawdz czy nie masz przebicia na cewce to częste przy podtopieniach. cewka pod wiekszym obciążeniem łapie upływności i silnik nie osiąga określonych obrotów.
Jak się zachowuje moto podczas dużego obciążenia? czy przyspiesza normalnie do tych obrotów co piszesz i potem zdycha, czy pod obciążeniem ma problemy w każdym zakresie obrotów?
Jak się zachowuje moto podczas dużego obciążenia? czy przyspiesza normalnie do tych obrotów co piszesz i potem zdycha, czy pod obciążeniem ma problemy w każdym zakresie obrotów?
- kiokio
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości