Czyszczenie gaźnika mikuni od yz 125
• Strona 1 z 1
Czyszczenie gaźnika mikuni od yz 125
Witam .
Czy mógłby ktoś wytłumaczyć w skrócie jak wyczyścić gaźnik ?? wiem że najlepszy do tego będzie dedykowany do tego spray i sprężone powietrze , ale do jakiego stopnia rozebrać ten gaźnik żeby móc się zabrać za jego czyszczenie ...
Szukam na googalch , na wyszukiwarce forumowej nic konkretnego nie mogę znaleźć ... :/
Dziękuję z góry i pozdrawiam
Czy mógłby ktoś wytłumaczyć w skrócie jak wyczyścić gaźnik ?? wiem że najlepszy do tego będzie dedykowany do tego spray i sprężone powietrze , ale do jakiego stopnia rozebrać ten gaźnik żeby móc się zabrać za jego czyszczenie ...
Szukam na googalch , na wyszukiwarce forumowej nic konkretnego nie mogę znaleźć ... :/
Dziękuję z góry i pozdrawiam
- Lapkos
- Świeżak
rozkręcasz od dołu pokrywke pływaka, sciagasz pływak pod nim masz dysze wykręcasz wszystkie. demontujeszz ssanie, srubki od wolnych obrotów. i składu mieszanki,. i demontujesz od góry przepustnice. i w takim stanie najlepiej jest myc płynami albo w myjce ultradzwiekowej, potem wszystko koniecznie spręzonym powietrzem przedmuchujesz, i składasz w idealnej czystosci z powrotem. jednym słowem demontujesz wszystkie elementy. które da sie normalnei wykręcic. nie wie mczy masz czujnik połozenia przepustnicy tak zwany TPS jezeli masz jakas elektryke to jej nie ruszaj, bo potem trzeba ją ustawiac od nowa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Najlepsza będzie myjka ultradźwiękowa, ale...
Masz to: http://www.youtube.com/watch?v=k2gKQjWAXM4
Oraz odsyłam do serwisówki, która sobie pobierz i poczytaj.
Masz to: http://www.youtube.com/watch?v=k2gKQjWAXM4
Oraz odsyłam do serwisówki, która sobie pobierz i poczytaj.
-
grunder - Mieszkaniec forum
zalezy
jak umiesz to nie jest. przy wykręcaniu srubek dokręc je najpierw do konca i licz obroty. potem o tą samą liczbe obrotów wykręć. i bedziesz miał ustawiony ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości