Problem z głowicą!!
• Strona 1 z 1
Problem z głowicą!!
Witam
jestem w trakcie remontu mojej rm-y właśnie odebrałem cylek z motor-techu, wysłałem im też głowice do planowania ale nie zrobili i tutaj moje zapytanie cóż mogę zrobić, żeby doprowadzić ją do ładu i składu, bo wygląda jak po ostrzale z armaty (w sumie to tak było bo tłoczek wbijał w nią igiełke z łożyska). Może ktoś z was już tak miał? nie wiem czy oddawać do tokarza czy próbować sam jakoś papierkiem zeszlifować, ale nie wiem ile można żeby nie miało to wpływu na pracę silnika, bo dziury są dość głębokie
Z góry dziękuje i pozdrawaim
Zdjęcia:
Klik1 (otwórz link)
Klik2 (otwórz link)

Z góry dziękuje i pozdrawaim

Zdjęcia:
Klik1 (otwórz link)
Klik2 (otwórz link)
Zico Azer, Suzuki RM125 -> KTM 450EXC 

-
maku995 - Świeżak
Szczerze to ja bym się tymi ubytkami nie przejmował najwyżej przejechałbym trochę głowice na szkle żeby ładnie równo siadła i tyle. no może bym się pozbył jakichś sterczących kawałków które mogły by się oderwać.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
dokładnie, nic z tym nie rób. jak zaczniesz to piłować na równo, to powiększysz sobie komore spalania
weź papier scierny 400 i przelec z grubsza, tak żeby nic sie podczas jazdy nie ukruszyło z tego - i tak zakładaj.
a całągłowice jezeli chcesz wyrównac to przyłóż scierniwo do szyby jak kolega wyzej napisał i troche splanuj. tylko z rozwagą ;d

a całągłowice jezeli chcesz wyrównac to przyłóż scierniwo do szyby jak kolega wyzej napisał i troche splanuj. tylko z rozwagą ;d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
eeeeeeeeeeeee paniee.... tłoczek w silnik, jeb, hyc o podłogę bęc
w sxie miałem podobną głowicę, oczyscic ją z syfu jesli jakis jest, zakładasz nową uszczelkę i ogień i nie ma co tam się przejmowac tym
to nie 4t

w sxie miałem podobną głowicę, oczyscic ją z syfu jesli jakis jest, zakładasz nową uszczelkę i ogień i nie ma co tam się przejmowac tym

to nie 4t
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości