co wybrać ?
• Strona 1 z 1
co wybrać ?
Hej, jestem tu nowa... Nie krzyczcie, nie orientujÄ™ siÄ™ jeszcze co i jak
Moją przygodę z dwoma kółkami zaczęłam jakiś czas temu, najpierw coś swojego.. śmigałam trochę ponad rok na Hondzie MTX 80, po czym stwierdziłam, że nie ma ona wystarczającej mocy i nie spełnia moich oczekiwań..
od jakiegoś czasu przymierzam się na coś większego, ale w typie cross, nie enduro
ostatnio w moje oko wpadła Kawa kx 80, w porównaniu z MTX-em ma trochę więcej koni, ale z tego co czytam jest dość zrywna.
Wiem, że jest Was tu dużo i liczę na to, że jesteście w stanie mi coś doradzić. Mój budżet nie jest zbyt obszerny, ale myślę, że zamyka się w granicach 3000 zł.
Czekam na Wasze propozycje, na pewno będzie mi łatwiej coś zadecydować.
Pozdrawiam!

Moją przygodę z dwoma kółkami zaczęłam jakiś czas temu, najpierw coś swojego.. śmigałam trochę ponad rok na Hondzie MTX 80, po czym stwierdziłam, że nie ma ona wystarczającej mocy i nie spełnia moich oczekiwań..

od jakiegoś czasu przymierzam się na coś większego, ale w typie cross, nie enduro

ostatnio w moje oko wpadła Kawa kx 80, w porównaniu z MTX-em ma trochę więcej koni, ale z tego co czytam jest dość zrywna.
Wiem, że jest Was tu dużo i liczę na to, że jesteście w stanie mi coś doradzić. Mój budżet nie jest zbyt obszerny, ale myślę, że zamyka się w granicach 3000 zł.
Czekam na Wasze propozycje, na pewno będzie mi łatwiej coś zadecydować.
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano 1/1/2012, 00:32 przez dziubas, łącznie edytowano 3 razy
'Drive Fast Die Young'
- dziubas
- Świeżak
czy mise wydaje czy chcesz przesiasc sie z pełnowymiarowego moto na moto o dosc niewielkich kołach ? Kazdy moto jest awaryjny jak sie nie dba. Jesli chodzi l mnie to polecałbym ci honde 125 z lat 92-97 jak poszukasz to wyrwiesz całkiem dobry stan w mniej wiecej tych pieniadzach (ja przesiadłem sie z dt 80 na taka honde) mogłabys podac swoje dane (wzrost itp.) mysle ze odpowiednim działem byłby co na pierwsze moto (wkoncu to twoj pierwszy cross). Chciałem tez sie upewnic czy aby wiesz ze cross jest dedykowany na tor? Jezdziłas kiedykolwiek na czyms takim?
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
dokładnie, podstawa to swiadomosc że taki kx to sprzet na tor. w innym terenie sie męczy. ale jezeli chcesz smigac na torze to najlepoiej jest własnie kupic jakas 80tke torowa, jest mocna, lekka, ma bardzo dobre zawieszenie i niestety kosztuje ;/
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie jestem zbyt wysoka, powiedziałabym nawet, że kruszyna, mam zaledwie 162 wzrostu, a moja waga to 41 kg.
Zdaję sobie bardzo dobrze sprawę z tego, że motocykl typu cross jest jak to określiłeś dedykowany na tor i swoje poszukiwania skierowałam w tym właśnie kierunku, ze względu na to, że planuję zapisać się do klubu w moim mieście, a po rozmowie z tutejszym trenerem dowiedziałam się, że wymogiem jest posiadanie własnego sprzętu
Zdaję sobie bardzo dobrze sprawę z tego, że motocykl typu cross jest jak to określiłeś dedykowany na tor i swoje poszukiwania skierowałam w tym właśnie kierunku, ze względu na to, że planuję zapisać się do klubu w moim mieście, a po rozmowie z tutejszym trenerem dowiedziałam się, że wymogiem jest posiadanie własnego sprzętu
'Drive Fast Die Young'
- dziubas
- Świeżak
wiec nie ma co myslec o innych sprzetach, tylko trzeba kupic jakas crossówke
85 ccm spoko starczy na początek pod twoje gabaryty. masz jeszcze do wyboru 2 wersje takich crossówek - na małych i duzych kołach. proponował bym poszukac w miescie kogos kto ma takie bzyki ( jak masz klub to na pewno i są takie sprzęty ) i najlepiej jest sie przysiaść do wersji z duzymi kołami, jak bedzie duzo za wysoka i nie do ogarniecia - szukaj wersji z małymi kołami. choc powinnas ogarnąc juz duze koła - troche zawsze mozna na ustawieniach obnizyc i powinno byc ok

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jesli chodzi o wzrost to moja siostra jest nie wiele wyzsza i daje rade przejechac sie na ustawieniach odpowiadajacych mi a jesli chodzi o wage to raczej bardziej korzystny bedzie wybor 85
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
hmm proponował bym zaczepic grupę motocyklową klinkier Lublin, wiem!! u Wiśni, przecież stoją takie bzyki i ma na sprzedaż nawet chyba jednego tak więc myślę iż dało by radę nie tylko przejechac się maluszkiem ale może i takiego w bdb stanie nabyc
gdybyś potrzebowała koleżanko pomocy technicznej jak i teoretycznej służymy jak najbardziej pomocą, po więcej info pisz pm lub gg
gdybyś potrzebowała koleżanko pomocy technicznej jak i teoretycznej służymy jak najbardziej pomocą, po więcej info pisz pm lub gg
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości