TRANSPORTER do motocykli
• Strona 1 z 1
TRANSPORTER do motocykli
Witam !! Mam zamiar kupić transporter do motocykla crossowego, lecz nie chce wydawać pochopnie pieniędzy. Proszę o informacje na temat czy towar jest godny polecenia
Oto link transportera : http://allegro.pl/hit-nie-przyczepka-a- ... 86666.html
Z góry dziękuje !

Oto link transportera : http://allegro.pl/hit-nie-przyczepka-a- ... 86666.html
Z góry dziękuje !
- toomeek
- Świeżak
Jakie masz auto? Bo jak osobówkę to motocykl będzie Ci wystawał poza obrys auta a co za tym idzie będziesz musiał montować dodatkowe lusterka wsteczne, konkretnie usztynić motocykl no i będziesz łakomym konskiem dla "milicji" nawet dla zwykłej kontroli. I druga sprawa to lepiej dołożyć 700zł i kupić przyczepkę sobie.
Z resztą zdjęcie nr 1 mnie rozwala. Po co tak montować motocykl jak sie ma transportera takiego dużego w sensie auto. Nie lepiej do środka go zapakować.
Z resztą zdjęcie nr 1 mnie rozwala. Po co tak montować motocykl jak sie ma transportera takiego dużego w sensie auto. Nie lepiej do środka go zapakować.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
dobra rzecz na pickupa przerobionego na offroad albo niskiego busika, terenówkę ale osobowe nie za bardzo
używaną przyczepke w podobnych pieniądzach można wyrwac, nawet zwykla przyczepka 1 osiowa, robisz tylko mocowanie i tyle
i mozesz korzystac z przyczepki jako przyczepki oraz jako transport motocykla
bardziej opłacalne
używaną przyczepke w podobnych pieniądzach można wyrwac, nawet zwykla przyczepka 1 osiowa, robisz tylko mocowanie i tyle

bardziej opłacalne
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
mentorsct no jak twoje ducato za ponad 100tyś złoty które musiałeś wziąć w leseing jest załadowane trzema motocyklami a na każdym trzy tony błota to trochę żal samochodu
wiem bo mój tata ma w swojej firmie takiego ducata powiększanego a poza tym ładowanie motocykli do ducata to beznadziejna sprawa trzeba je poprzypinać poprzekładać jakimiś kartonami czy piankami i to jest 15 min w plecy w takim busie jest wieczny bałagan podczas dłuższych weekendowych wyjazdów w góry więc nie idzie nic znaleźć i wszyscy się wściekają a tak jak masz przyczepkę motory na przyczepce narzędzia też a ciuchy w samochodzie w workach na śmieci 

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
lapfactor - a do czego ty człowieku pijesz? Wyraziłem sie jasno że lepsza przyczepka tak? Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Ja mam w du... takie wynalazki stać mnie na auto, moto to i chyba na transport do niego. Nie jestem dzieckiem żeby wydziwiał z jakimiś eksperymentami. Jestem tradycjonalistą. Motocykl+transport=przyczepka.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
Odpowiedziałem ci na pytanie czytaj co piszesz!!Zapytałeś się cytuje: "Po co tak montować motocykl jak sie ma transportera takiego dużego w sensie auto. Nie lepiej do środka go zapakować."
Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
Ja natomiast widzÄ™ w tym patencie wiele zalet:
Prędkość przelotowa większa (ograniczenie przy przyczepce)
Spalanie też będzie mniejsze.
Manewrowość lepsza
Opłaty na drogach płatnych (z przyczepką ponad 100% wyższe, jak za TIR-a)
Nie potrzebne miejsce na garażowanie przyczepki
Koszt utrzymania przyczepki- ubezpieczenie, opony…
Opcja korzystania jak z podnośnika w płynnym zakresie wysokości
Może komuś jeszcze inne plusy wpadną do głowy.
Minusów też chętnie wysłucham.
Prędkość przelotowa większa (ograniczenie przy przyczepce)
Spalanie też będzie mniejsze.
Manewrowość lepsza
Opłaty na drogach płatnych (z przyczepką ponad 100% wyższe, jak za TIR-a)
Nie potrzebne miejsce na garażowanie przyczepki
Koszt utrzymania przyczepki- ubezpieczenie, opony…
Opcja korzystania jak z podnośnika w płynnym zakresie wysokości
Może komuś jeszcze inne plusy wpadną do głowy.
Minusów też chętnie wysłucham.
Pozdro
Greg
Greg
- greg55
- Świeżak
witam
jestem nowy na forum, ale pojawiłem się tu właśnie z powodu tego transportera. czy może ktoś już ma to zamontowane??? jak wygląda sytuacja w czasie kontroli policyjnej?? a tak dla jasności- na tabliczce haka jest max nacisk na kulę haka a nie na całą belkę , co oznacza w przypadku mojego nissana,że mogę 289 kg przy montować z tyłu według tego co mam napisane na belce, natomiast max nacisk na kulę to 120kg. Jak się mają do tego urządzenia przepisy o ruchu drogowym? czy w razie jakiegoś wypadku nie będę miał problemów przez zamontowanie takiego bagażnika? Jak zauważył greg55 to urządzenie ma same plusy poza oczywistymi jak koszty i prędkość przejazdu są jeszcze np wożenie nart w zimie, rowerów, bezpieczniejsza jazda (kto jeździ z przyczepą ten wie), i wiele innych.
a tutaj filmik dla tych którzy myślą, że potrafią jeździć oraz dla tych co nie mieli jeszcze przyjemności z przyczepą się szarpać http://www.youtube.com/watch?v=mfLnLwFcSBc
jestem nowy na forum, ale pojawiłem się tu właśnie z powodu tego transportera. czy może ktoś już ma to zamontowane??? jak wygląda sytuacja w czasie kontroli policyjnej?? a tak dla jasności- na tabliczce haka jest max nacisk na kulę haka a nie na całą belkę , co oznacza w przypadku mojego nissana,że mogę 289 kg przy montować z tyłu według tego co mam napisane na belce, natomiast max nacisk na kulę to 120kg. Jak się mają do tego urządzenia przepisy o ruchu drogowym? czy w razie jakiegoś wypadku nie będę miał problemów przez zamontowanie takiego bagażnika? Jak zauważył greg55 to urządzenie ma same plusy poza oczywistymi jak koszty i prędkość przejazdu są jeszcze np wożenie nart w zimie, rowerów, bezpieczniejsza jazda (kto jeździ z przyczepą ten wie), i wiele innych.
a tutaj filmik dla tych którzy myślą, że potrafią jeździć oraz dla tych co nie mieli jeszcze przyjemności z przyczepą się szarpać http://www.youtube.com/watch?v=mfLnLwFcSBc
- bmwmaniac
- Świeżak
niestety niee, ale jest taka sprawa że to cholerstwo nie może wystawac poza auto na seryjnych lusterkach, jeśli będzie to bd musiał dodatkowe zamontowac, a co do nacisków najlepiej gadaj ze spzedawcą tego urządzonka, musi wiedziec co sprzedaje i znac się na tym
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
nie używałem nigdy przyczepki do transportu motocykla ale widziałem jak gosciu na zwykłej przyczepce miał zrobiony stalowy stelaż przykręcany do podłogi, w to wstawione moto przód koła sciśnięty tył też, do tego dwa pasy i moto bezpiecznie jechało.
-
KAPELA911 - Bywalec
jak ktoś chce przyczepke tylko na moto, to wywala sobie burty ( po co ciągac zbędne kg) wsadza własnie rynne, z przodu wjazd na koło ( tak jak są stojaki na rowery xd ) 2 pasy po jednej i drugiej stronie kierownicy sciskające moto w dół. i juz mozna wozic bezproblemowo ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości