Zobacz wÄ…tek - SkÄ…d wycieki w Yamaha DT 125
NAS Analytics TAG

SkÄ…d wycieki w Yamaha DT 125

Enduro, Cross
_________

SkÄ…d wycieki w Yamaha DT 125

Postprzez R.K » 27/4/2007, 07:42

Czesc. Mam od kilku tygodni Yamahe DT, na której z reguły jeżdżę sobie okazyjnie, raz na tydzien po lasach i górkach. Za kazdym razem, po jeździe, gdy przychodzę, pod motorem mam sporą plamę oleju. Tyle, że nie mogę rozgryźć skąd ona się bierze. Macie jakieś pomysły? Dodam, że dozownik oleju odciąłem całkowicie (oleju nie wylałem), robię mieszankę. Temperatura silnika nie wzrasta znacząco podczas jazdy. Czy jest taka opcja, że to po prostu pozostałości po spalonej mieszance wyciekają?
R.K
Świeżak

Postprzez Åšwirus » 27/4/2007, 12:53

po spalaniu prawdopodobie nie było by sporej plamy. moze na simerinku koło dzwidni od zmiany biegów cieknie??
moto jest Bogiem, freestyle nałogiem, prędkość zabawą, a stunt podstawa!!
Åšwirus
Świeżak

Postprzez pikus910 » 28/4/2007, 16:49

moze byc simering od kopki, moze byc gdzies nie szczelna uszczelka lub puszcza sroba od spuszczania oleju jest ona pod skrzynia biegow
pikus910
Świeżak

Postprzez Manhatan » 28/4/2007, 20:00

Tak na przyszłość, żebyście wiedzieli to tam niema żadnych simeringów tylko są oringi.

Oczu nie masz? Trudno jest popatrzeć skąd może się brać wyciek? Przejechać palcem po całym silniku, albo znaleźć miejsce w, którym jest najbardziej ''spocony''?
Mógłbyś chociaż fotę z każdej strony zrobić, to może my byśmy dojrzeli.

Są 3 miejsca z których może cieknąć: simering silnika, dozownik (rurka) i oring przy starterze. Aha, no i jeszcze lagi, ale to miałbyś plamę koło koła, a nie pod silnikiem.

Ja to już nie wiem czy ludzie nas uważają za jakichś jasnowidzów czy ki ch**?

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości

na górê