Niezawodny offroad'owiec
• Strona 2 z 2 • 1, 2
BMW ma dwa lata gwarancji jest nowe lekkie i kosztuje 25tyś to najlepsza oferta.Awaryjność w bmw?!WTF chyba tylko z winy użytkownika to zbyt duża korporacja by mogła sobie pozwolić na babola i według mnie pięknie się prezentuje 

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
wiem że nie napisałeś ale ja mówię o tym że to według mnie najlepsza oferta ma 2 lata gwarancji nie jest awaryjne ma ciekawą budowa nie jest to marka do której nie ma w Polsce serwisu silnik jest fajny ładnie wygląda jest super lekkie jak na motor tej klasy no i to w końcu BMW to czemu by nie brać ?
Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
Ja w BMW bm sie nie pchal jest ch malo na polskim rynku. W tym roku kupiłem gazetke chyba motocykle. To BMW mialo ostatnie miejsce. 1. Ktm exc 450 2 Husaberg 3 Husqwarna 449. Wiec nie wiem jak bymz nalalzl jakies KTM exc 450 i bym latal ale decyzja nalezy do Ciebie
- mikozniak
- Świeżak
a dlazzego sie tak dzieje tak jak pisaliscie wyzej u nas jest ktm honda yamaha wszyscy zachwalaja
huska husab bmw to mniej znane modele co za tym idzie malo ludzi sie zna na tym i malo czesci do tego
masz wielki budzet wiec wybieraj co ci pasuje i na utrzymanie tez malo kasy nie masz wiec to nie bd problem sobie zamowic czesci u dilera wiec mozesz brac praktycznie co chcesz
huska husab bmw to mniej znane modele co za tym idzie malo ludzi sie zna na tym i malo czesci do tego
masz wielki budzet wiec wybieraj co ci pasuje i na utrzymanie tez malo kasy nie masz wiec to nie bd problem sobie zamowic czesci u dilera wiec mozesz brac praktycznie co chcesz
- barek253
- Mieszkaniec forum
jeżeli o enduro wszystkie te ktmy od exc 450 po 530 są idealnym wyborem, jednak 450 był by chyba najlepszym wyborem, jest lekkie, pancerne i jeśli dbasz o wszystko bd dłuugo jeździł
z konkurencji masz WR 450 yamahe bardzo fajne sprzety
honde crf 450 X
Suzuki DRZ 400 bardziej spokojna maszyna wytrzymała i przyjemna
jeszcze jakies Husquarny są ale nie jestem dobrze na ich temat poinformowany, tak czy siak od 08r chyba huski są jednymi z lepszych maszyn więc nie strach kupowac
husaberki, gas gasy, i inne tmy tez są niczego sobie jednak, PL to wieś i na tej wsi moze byc problem z czesciami, serwisem, naprawami i ludźmi który by ogarniali temat
wszystko zalezy skÄ…d jesteÅ› i tak dalej
no i jeszcze jest problem z zakupem dobrego modelu, mały wybór a jaki problem ze sprzedażą?
z konkurencji masz WR 450 yamahe bardzo fajne sprzety
honde crf 450 X
Suzuki DRZ 400 bardziej spokojna maszyna wytrzymała i przyjemna
jeszcze jakies Husquarny są ale nie jestem dobrze na ich temat poinformowany, tak czy siak od 08r chyba huski są jednymi z lepszych maszyn więc nie strach kupowac
husaberki, gas gasy, i inne tmy tez są niczego sobie jednak, PL to wieś i na tej wsi moze byc problem z czesciami, serwisem, naprawami i ludźmi który by ogarniali temat
wszystko zalezy skÄ…d jesteÅ› i tak dalej
no i jeszcze jest problem z zakupem dobrego modelu, mały wybór a jaki problem ze sprzedażą?
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Pośpiech w wyborze motocykla nie jest wskazany, myślę nad wszystkimi waszymi wypowiedziami. Mam dużo argumentów za i przeciw wyborowi poszczególnych motocykli, w niektórych podobają mi się pewne rozwiązania, ale oczywiście nie wszystkie są idealne. Nie przeraża mnie "egzotyka" typu husaberg czy bmw bo nie jestem zawodnikiem mx żeby musieć dostać części na drugi dzień gdy coś się zepsuje. Z tego co czytałem husabergi bardzo dobrze się prowadzą, podobają mi sie rozwiązania techniczne w tych motocyklach, ważnym argumentem jest to, że firmę przejął KTM no i motocykle jeżdżą na ich podzespołach. Jest to dość nietuzinkowy motocykl, przez co oryginalny. Wiadomo że do enduro nie są stworzone do lansowania się po ulicach miasta, polerowania ich ściereczkami z mikrofibry aby odbijały każdy promień słońca. Lubię próbować nowych rzeczy no i myślę że gdybym go kupił może przyczyniłbym się do rozpowszechniania tej marki w naszym kraju za pomocą rekomendacji, oczywiście gdyby nie stwarzał problemów. O BMW muszę się trochę dowiedzieć, ale z tego co przeczytałem kiedyś w gazecie to jest całkiem dobry sprzęt, przykładowo, wg gazety Motyocykl BMW S 1000RR (o ile się nie mylę) jest najlepszym seryjnym motocyklem spośród ścigaczy na rok 2010, więc nie można wykluczać tej marki w wyborze offroadowca 

- Swr
- Świeżak
no jakbym mial tyle pieniazkow na moto to czemu nie husab
tak jak piszesz firma ktm silniki ktma a podzespoly i inne bajery lepsze jak w kacie
zreszta wielu zawodnikow na tym smiga przyklad heels gate 2011 prawie same husy w 1 dziesiatce
z czesciami masz racje nie jestes zawodnikiem wiec cgwile poczekac mozna
najlepiej na forach zagranicznych poczytac o tych motorkach
tak jak piszesz firma ktm silniki ktma a podzespoly i inne bajery lepsze jak w kacie
zreszta wielu zawodnikow na tym smiga przyklad heels gate 2011 prawie same husy w 1 dziesiatce
z czesciami masz racje nie jestes zawodnikiem wiec cgwile poczekac mozna
najlepiej na forach zagranicznych poczytac o tych motorkach
- barek253
- Mieszkaniec forum
Można czytać fora nocami, to są skarbnice wiedzy, ale myślę że to nie do końca potrzebne. Jest to szwedzka marka bazująca na częściach ktm- to mówi samo za siebie, jakość ich wyrobu musi być bardzo dobra. Moim zdaniem nie ma sensu latać tyle czasu po forach, bo to co ma się zepsuć to się zepsuje, to jest tylko maszyna, nie jest chińczykiem więc kupując go nie zaśmiecałbym sobie głowy zmartwieniami. Co do BMW (chwilę czytałem o nim), krótko go opisując jest to "kombajn", prom kosmiczny wśród motocykli, nie chodzi mi tutaj o masę ani wielkość lecz o zaawansowanie technologi i rozwiązania techniczne ("...sprzęgło bezpośrednio na wale korbowym, który zresztą porusza się w przeciwnym kierunku, niż w tradycyjnym motocyklu", "Zębatka zdawcza umieszczona współosiowo z tylnym wahaczem", " Brak elementów ramy pod silnikiem"). Jak dla mnie są to wady, jestem przeświadczenia że najprostsze konstrukcje najrzadziej zawodzą, nie wątpię w bezawaryjność pojazdów tej marki, ale trochę przerażają mnie te rozwiązania.
- Swr
- Świeżak
akurtat ten wahacz to spory plus. a co do reszty wypowiedzi to nadal trzymam swoje zdanie ;D lepiej brac to do czego są czesci na rynku wtórnym. jezeli miał bym brac cos pancernego na asfalt jakiegos turystyka to mozna wydziwiać. ale wyczynówki najlepiej brac sprawdzone, gdzie jak pada ci jedna część na drugi dzien mozesz ja mieć.
tak jak pisałem o częsciach do huski oczywiscie mozna kupic cały top end ale po kij jak padła tylko ta jedna uszczelka ? nie kazdy ma kase wydawać tyle kasy na top end jak mozna miec za 1/5 ceny pojedynczą uszczelke. jak tak na wszystko tyle kasy wydajesz to powodzenia z utrzymaniem wiekszego 4T
i jeszcze raz przypomne husaberg to nie do konca szwedzka firma. była to firma taka jak powstawała i robiła gnioty ;P teraz KTM przejął husaberga i to jest pole testowe dla ktma. np teraz robia te silniki smieszne z pochyłym cylindrem. jak sie sprawdzi to kto wie czy za jakis czas nie bedą one po modyfikacjach na lepsze siedziały w KTMach ;D
tak jak pisałem o częsciach do huski oczywiscie mozna kupic cały top end ale po kij jak padła tylko ta jedna uszczelka ? nie kazdy ma kase wydawać tyle kasy na top end jak mozna miec za 1/5 ceny pojedynczą uszczelke. jak tak na wszystko tyle kasy wydajesz to powodzenia z utrzymaniem wiekszego 4T

i jeszcze raz przypomne husaberg to nie do konca szwedzka firma. była to firma taka jak powstawała i robiła gnioty ;P teraz KTM przejął husaberga i to jest pole testowe dla ktma. np teraz robia te silniki smieszne z pochyłym cylindrem. jak sie sprawdzi to kto wie czy za jakis czas nie bedą one po modyfikacjach na lepsze siedziały w KTMach ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
NO fakt faktem BMW to taki prom kosmiczny BMW przyszło na scene hard enduro i wszystkie marki mu dały przykład silniczek dajemy do ramy a zębatkę na silnik sprzęgło robimy tak a motor musi być lekki więc waży 115kg a BMW się fochneło i stwierdziło że oni zrobią wszystko od nowa i powiesili silnik na ramie zębatkę na wahacz i sprzęgło zrobili po swojemu bak dali pod siedzenie i motor waży 100kg czym wóróżnia się u konkurencji.
Henio co za bzdura?!Mówisz tak żeby znowu móc polecić KTM jeśli jesteś na wyjeździe w niedziele i powiedzmy padają ci łożyska w główce ramy jedziesz do domu a następny wyjazd w sobotę to po cholerę ci łożyska w poniedziałek się pytam?
zamawiasz w poniedziałek i w serwisie ktm jak w każdym prawie serwisie powiedzą ci że masz 4-7 dni roboczych czekania nawet jeśli nie to w BMW powiedzą że musisz poczekać od 4-7 roboczych na swoje części i co z tego pali się?.Świat motocykli to nasz świat i nie pozwólmy by popadł w rutynę kupujmy różne marki!wszystkie te rozwiązania w BMW to jakby nie patrzeć zalety brak ramy pod silnikiem-łatwość dostępu a jest osłonięty osłoną fakt faktem że to sprzęgło trochę przeraża ale myślę że nie jest awaryjne (biorąc pod uwagę że silniki BMW w samochodach i motocyklach robią koszmarnie wysokie przebiegi bez awaryjnie) osobiście dałbym się pokroić za ten motocykl jest piękny lekki prawie jak 125 fajne rozwiązania nieco egzotyczny ale jest serwis same plusy
no i kupujesz nowy a nie używkę przez to wszystko ustawie go sobie na tapetę w kompie zamiast jakiegoś fantica rzadko się zdarza żeby jakiś motor podobał mi się na tyle żeby widniał na pulpicie moje kompa zamiast jakiegoś fantica

Henio co za bzdura?!Mówisz tak żeby znowu móc polecić KTM jeśli jesteś na wyjeździe w niedziele i powiedzmy padają ci łożyska w główce ramy jedziesz do domu a następny wyjazd w sobotę to po cholerę ci łożyska w poniedziałek się pytam?
zamawiasz w poniedziałek i w serwisie ktm jak w każdym prawie serwisie powiedzą ci że masz 4-7 dni roboczych czekania nawet jeśli nie to w BMW powiedzą że musisz poczekać od 4-7 roboczych na swoje części i co z tego pali się?.Świat motocykli to nasz świat i nie pozwólmy by popadł w rutynę kupujmy różne marki!wszystkie te rozwiązania w BMW to jakby nie patrzeć zalety brak ramy pod silnikiem-łatwość dostępu a jest osłonięty osłoną fakt faktem że to sprzęgło trochę przeraża ale myślę że nie jest awaryjne (biorąc pod uwagę że silniki BMW w samochodach i motocyklach robią koszmarnie wysokie przebiegi bez awaryjnie) osobiście dałbym się pokroić za ten motocykl jest piękny lekki prawie jak 125 fajne rozwiązania nieco egzotyczny ale jest serwis same plusy

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
jezeli smigasz co tydzien to przykro mi. ja smigam czasem codziennie
łozyska akurat głowki ramy mozna dostac wszędzie aby rozmiar mieć. mi chodzi o bardziej nietypowe częsci. i ty nadal nie rozumiesz co chcesz przekazac. ja nie chce czekac tydzien na część którą moge miec w dzień. również jestem pod wrazeniem BWM husabergów nowych husek, to wszystko cudowne sprzęty i sam chciałbym mieć takiego!!!!!! tylko realnie taniej i lepiej jest mi kupic honde czy yamaszke czy ktma.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Odświeżam temat. Rozmawiałem z paroma znajomymi o różnych możliwościach wyboru, w pewnym momencie temat zszedł na motocykle husqvarny, ponoć są to bardzo dobre maszyny, a ich cena jest na prawdę zachęcająca. Co moglibyście mi powiedzieć o tych sprzętach?
- Swr
- Świeżak
noo moto jak moto, dobre sprzęty ale czy taka róznica w cenie ? oczywiscie mówimy o dobrych huskach czyli 2004 i wyzej. a te cena maja i tak sporą. na ktma musisz dac 12 tysiecy na huske 11 ;P wiec róznica taka o. ale generalnie moto godne polecenia. gorzej troche z częsciami, bo do hondy yamahy czy ktma jest częsci pełno, bo to popularne moto, i sporo tego jeździ no i np w ktmie sporo częsci pasuje zamiennie do każdej pojemnosci. husek jest mało, no i maja słabych dealerów w pl ;P którzy troche sie obijaja, i czasem po część trzeba 5X dzwonic i czekac długo xd kolega z forum duriv miał huske WR 125 2007 to tez jak zamawiał cos z serwisu huski, uszczelke pod głowicą jak pamietam, to czekał długo, w koncu sie okazało że nie maja na stanie, zadzwoił do konkurencji to dostał w jednej cenie 2 uszczelki i katalogi częsci za free
tylko że ogólnie na częsc czekał 2 tygodnie ;/ np ja do ktma mam w serwisie uszczelke od ręki na sztuki

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wiem że wcześniej o tym już wspominałeś ale chcę się dowiedzieć jak to jest na prawdę z tym rocznikiem 2008 modelu 530. Ponoć motocykle produkowane w tym roku nie były najszczęśliwszym wypustem KTM. Czy rzeczywiście ulegają one znacznie częściej awariom niż modele innych roczników? No i czy to że 2008 był trochę "pechowym" wypustem tłumaczy to że na alledrogo jest stosunkowo dużo motocykli z tego roku za niewielką cenę- ludzie chcą się ich po prostu wyzbyć?
- Swr
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości