Zobacz wÄ…tek - gdy pada yamaha death
NAS Analytics TAG

gdy pada yamaha death

Enduro, Cross
_________

gdy pada yamaha death

Postprzez sseerr » 1/8/2011, 21:43

Witam mam problem gdy pada lub przejadę sie po małej wodzie motocykl gaśnie, dusi go odcina na wysokim, po czym nie odapala juz prawie wogle a jesli odpali to przejade kilka metrów i dalej odpalanie szczela z rury itp. Dzisaj mialem powrót do domu na holu. Filtr powietrza jest suchy moduł ukryty suchy. Prosze o pomoc Yamaha ttr 600
sseerr
Świeżak

Postprzez henio12323 » 1/8/2011, 21:51

2 mozliwosci:
1) albo masz słabą fajke, i jak dostaje sie woda i robi sie przebicie i gubi iskre ;/
albo
2) masz nieszczelny gaźnik, woda może sie wdzierac odpływami, albo np wejsciem linki od gazu
rozwiÄ…zania proste
jezeli to elektryka, to wymien fajke na jakas lepszą z gumowymi kapturkami które szczelnie przylegaja do swiecy, ja na krótką mete obleiłem swiece tasmą izolacyjna i fajka wchodziła w to na wcisk. ale potem zmieniłem fajke na lepsza po prostu

jezeli gaźnik, to do odpływów przyczep węzyki, i pusc gdzieś pod moto (czyli tak jak seryjnie jest ), zobacz czy w okolicach gdzie linka gazu wchodzi do gaźnika nie ma luzów itp. u mnie kapturek osłaniający sie uszkodził i nie trzymał i wieksza kałuża i sie dusił, na szczęscie w 2T szybko sie wode przerzucało i po chwili pracował normalnie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê