Yamaha WR 450 Z przednim Napędem ???
• Strona 1 z 1
Yamaha WR 450 Z przednim Napędem ???
Siemka.... Ostatnio Na giełdzie widziałem ową Yamahę.... Wydaje mi się to ciekawym pomysłem, Co wy na ten temat sądzidzie, dobre rozwiązanie ?? Gadałem z gosciem to sobie chwalił ze lepiej daje w terenie niz normalny motor
Miał ktoś z was doczynienia z owym Moto ?? Podobno nie wyszlo za duzo tych wersji ??

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
wydał tyle kasy na ten dodatek to na pewno musi byc lepiej
moze i jest troche lepiej
na podjazdach i w grzązkim terenie. ale silnik dostaje bardziej po dupie, wiecej pali, no i waga. ludzie wywalaja rozruszniki z wyczynów żeby było lzej ;P tutaj układ wiecej waży.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ale to chyba seryjnie yahama wystawiała takie motocykle..... znalazłem artykuł bo mnie to bardzo zaciekawiło..... 7 kg wagi wiecej to dla takich amatorów jak my nie jest to jakos mega odczuwalne..... http://www.motocykl-online.pl/testy/Yam ... _Trac_2004 poczytajcie według mnie to jest genialne
Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
To słabo się interesujecie Takimi Tematami
Już o Wr-ce z 2 napędami słyszałem nie raz ale nigdy nie widziałem w akcji ani na żywo wiec i mi trudno było uwierzyc
Aż przed wczoraj widziałem na giełdzie taki motor.... Stan był idealny na moje oko nic nie stukało pukało w silniku palił bez problemu na rozruszniku i na kick starterze nowe złote zębatki łancuch nowy super oklejony poprostu wszystko idealne ... Tylko koles nie chciał dac jazdy probnej... byłem tak napalony na jazde mowiłem ze pojade teraz jak stoje czyli w garniturze..... chciał za nią ponad 20 tauzena.... gapiów pełno tylko chętnych brak mowił ze 1 się tak bardzo tym zainteresowałem
Czekam na dalsze jakies opinie 

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
zbyho222 napisał(a):To słabo się interesujecie Takimi TematamiJuż o Wr-ce z 2 napędami słyszałem nie raz ale nigdy nie widziałem w akcji ani na żywo wiec i mi trudno było uwierzyc
Aż przed wczoraj widziałem na giełdzie taki motor.... Stan był idealny na moje oko nic nie stukało pukało w silniku palił bez problemu na rozruszniku i na kick starterze nowe złote zębatki łancuch nowy super oklejony poprostu wszystko idealne ... Tylko koles nie chciał dac jazdy probnej... byłem tak napalony na jazde mowiłem ze pojade teraz jak stoje czyli w garniturze..... chciał za nią ponad 20 tauzena.... gapiów pełno tylko chętnych brak mowił ze 1 się tak bardzo tym zainteresowałem
Czekam na dalsze jakies opinie
Też pierwszy raz słyszę o takimch rzeczach. Na przeprawy napewno dobre. Bardzo ciekawe.
Yamaha yz 125 99"
-
oride16 - Świeżak
a już kiedyś o tym słyszałem. ja osobiście bym tego nie kupił. nie ma to jak zakręty pokonywane ładnym poślizgiem.
tutaj filmik z taką yamahą (wszystkie filmiki tego użytkownika są fajne, polecam obejrzeć):
http://www.youtube.com/watch?v=RKmgHLgzK9Q
tutaj filmik z taką yamahą (wszystkie filmiki tego użytkownika są fajne, polecam obejrzeć):
http://www.youtube.com/watch?v=RKmgHLgzK9Q
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
i tym da sie slizgac
a co do wagi 7 kg w terenie to bardzo duzo. miałem CR 250 wazyła 100 kg, teraz ktm wazy 115 kg niby 15 kg nie duzo. ale róznica w prowadzeniu - niebo a ziemia. ktm ciezka krowa, CRka leciutka zwinna sama leciała po torze
a ktmem musze sie wybijać żeby w ogóle doskoczyc xd

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Hmmm
Jest dokładnie tak jak mówi henio w terenie nawet 5 kg to ogromna różnica jeszcze bardziej liczy się to jak motor jest wyważony a 2 kg na przodzie motocykla nie przekonuje mnie to
ciekawe czy motor nurkuje ale sam pomysł jest genialny
co do filmów taa... użytkownik hrvmm ma bardzo ciekawe filmy z kasku również polecam

-
lapfactor - Świeżak
a tak swoją drogą skąd brała pompa napęd ? z silnika czy z koła tylnego ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Swego czasu interesowałem się czymś takim i czytałem o przednim napędzie
http://www.youtube.com/watch?v=7CMYwP1E ... re=related
Tu jest np porównanie.
http://www.youtube.com/watch?v=p2cASz3FwjE
Gdzieś wyczytałem, że są i elektryczne. Wygląda jak tarcza hamulcowa tylko nieco zabudowana i normalny kabelek idzie od tego. A nie tak jak w tej WR'ce.

http://www.youtube.com/watch?v=7CMYwP1E ... re=related
Tu jest np porównanie.
http://www.youtube.com/watch?v=p2cASz3FwjE
Gdzieś wyczytałem, że są i elektryczne. Wygląda jak tarcza hamulcowa tylko nieco zabudowana i normalny kabelek idzie od tego. A nie tak jak w tej WR'ce.
- NoviQ
- Świeżak
Dzięki wszystkim za opinie.... super genialne rozwiązanie według mnie... A co do remontu tego bo tez pewnie się zepsuje albo coś... Wie Ktos jakie mogą byc tego Koszty albo coś związane z eksploatacją tego ??.... Barek A gume To miało normalną jak w zwykłym moto...
Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
chłopy, to że napęd z przodu jest już od wielu lat było wiadome, ale owy napęd jest jako dodatek, bajer, w zyciu za często się nie przyda, dodatkowo w zawodach, przez przedni napęd jest bardziej niebezpiecznie. przód dociążony, amortyzatory dostają bardziej po dupie i po torze tak za bardzo nie poskaczesz
a po 2 polska to 1 wielka wioska więc jak wam się to spier.. to nie wiadomo bd do kogo się udac a i pewnie w serwisie nie za bardzo bd wiedzieli, a jak ogarną temat to naprawa nie skonczy się tylko na xxx zł
a po 2 polska to 1 wielka wioska więc jak wam się to spier.. to nie wiadomo bd do kogo się udac a i pewnie w serwisie nie za bardzo bd wiedzieli, a jak ogarną temat to naprawa nie skonczy się tylko na xxx zł

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Jezdzilem tym ;D na pocztatku jak koles mi to pokazal to myslalem ze to jakis myk ze rusza reka kolem no ale sie przejechalem teren dosc ciezki gory i to jeszcze po cross country cos tam pomagalo ale nieoplaca sie wykladac takiej kasy za ten bajer
CRF250R
- eragon89
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości