opony
• Strona 1 z 1
opony
Witam, latam ktm exc-r 530 i ciągle mam problem z dobraniem opony na tylne koło. Interesuje mnie opona która mocno wgryza się w glebę i świetnie trzyma w zakrętach. Teren po jakim latam to przeważnie lasy, szutry, piaski i rzadziej błoto. Osobiście miałem okazję jeździć na Mitasie C-12, opona ciągnęła jak głupia lecz wytrzymała tylko tydzień bo pourywały się kostki. Aktualnie mam Michelin Cross Competition S12 i nie jestem z niej zadowolony. Tyłem rzuca niemiłosiernie na twardej nawierzchni i średnio trzyma w zakrętach. Rozkład kostek jakie mnie interesują to raczej tak zwane "łopatki". Rozmiar felgi 18 szerokość min. 120. Z góry dzięki za pomoc.
KTM EXC-R 530!
- kris676
- Świeżak
hmm kumpel w 450 miał te łopatki, ale też nie był nad wyraz zadowolony. dał za to kosmiczną kase (400 zl ? ) i mówi że to w sumie opona do wszystkiego i do niczego. w terenie cos tam rwie ale własnei zakręty lipa, a i na grzązkim piachu czy bagnach sporo dostawała od kostek normalnych. z kolei na asfalcie mu huczała ;/ ja mam też cos podobnego, z firmy motoz. z tym że to jest bardziej oponka pod jazde enduro. na asfalcie nie słychac silnika tylko opone. a w byle błocie musze wypychac bo albo sie kopie albo mieli ;d
kumpel w 520 uzywa chyba tej opony http://allegro.pl/michelin-100-100-18-a ... 93336.html
to chyba najtansza oponka z michałków. i z tego co widze, to sie super spisuje. jak latamy w kilka osób on ma najmniejsze problemy z przeprawami czy szybkimi zakrętami. i przy okazji oponka nie idzie w oczach, bo gania juz nawet jakis czas po asfalcie ( nie piłując) i oponka własciwie delikatnie sie zaokrągliła po ok 300 km. teraz juz zrobił duzo wiecej i nadal sie trzyma. jak bede zmieniał tez na tą bede sie przerzucał. z reszta tak poradzili mu w serwisie KTMa
kumpel w 520 uzywa chyba tej opony http://allegro.pl/michelin-100-100-18-a ... 93336.html
to chyba najtansza oponka z michałków. i z tego co widze, to sie super spisuje. jak latamy w kilka osób on ma najmniejsze problemy z przeprawami czy szybkimi zakrętami. i przy okazji oponka nie idzie w oczach, bo gania juz nawet jakis czas po asfalcie ( nie piłując) i oponka własciwie delikatnie sie zaokrągliła po ok 300 km. teraz juz zrobił duzo wiecej i nadal sie trzyma. jak bede zmieniał tez na tą bede sie przerzucał. z reszta tak poradzili mu w serwisie KTMa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
michelin cross competition lepszej nie znajdziesz w takiej cenie
twarda, pięknie się wgryza i ostatnio masa ludzi na nich jeździ bo są po prostu zajebiste.
twarda, pięknie się wgryza i ostatnio masa ludzi na nich jeździ bo są po prostu zajebiste.
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
A jeszce wtrÄ…ce siÄ™ do tematu nieche nowego zakladac czy ten link co henio dal ta opona bedzie dobra do Dt 125 bo mam w garazu mitasa 110 szerokosc ale mysle ze troche za szerokie jak na detetke?
EXC 125
- Damianooo1998
- Świeżak
co do przodu, to miałem setke, teraz zmieniłem na 90
i powiem ci że duzej róznicy w prowadzeniu nie ma. własciwie to nic nie czuje. bardziej liczy sie to jaki oponka ma bierznik, i jaka firma niz szerokosc. róznica tego 1 cm na przód jest na tyle mała że ciezko ogarnać
chociaz kiedys dla testu mój kumpel na tył wsadził sobie 80 szerokosci ( do yamahy dt 50 ) a na przód nie wiem ze 100-110 moze. czyli odwrotnie xd i mówi że nawet nieźle sie prowadziła. bardzo posłuszna, ale przy gwałtownych zmianach toru jazdy szła jak czołg :d

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości