podnosnik
• Strona 1 z 1
Przeglądnij aukcje z takimi podnośnikami i podpatrz na jakiej zasadzie to działa.
Będziesz potrzebował profil ok 30x30, rury np. 3/4'' i 1'' dopasowane tak żeby jedna wchodziła w drugą, kawałek blachy np 3mm.
Kółeczko - to jest rolka na końcu dźwigni która podnosi cały element do góry na zasadzie dźwigni, i blokuje się samo kiedy przekroczy górne położenie.
Konstrukcja jest prosta, tylko jednak trochę pracy to kosztuje + materiały, a koszt gotowego to tylko 100zł także nie wiem czy Ci się to opłaci.
Będziesz potrzebował profil ok 30x30, rury np. 3/4'' i 1'' dopasowane tak żeby jedna wchodziła w drugą, kawałek blachy np 3mm.
Kółeczko - to jest rolka na końcu dźwigni która podnosi cały element do góry na zasadzie dźwigni, i blokuje się samo kiedy przekroczy górne położenie.
Konstrukcja jest prosta, tylko jednak trochę pracy to kosztuje + materiały, a koszt gotowego to tylko 100zł także nie wiem czy Ci się to opłaci.
Speed Triple 955i
KTM 450 EXC
KTM 450 EXC
-
dominik528 - Świeżak
kumpel mi zrobił
kilka godzin siedział i ogólnie 3 poprawki były tylko robione wiec i tak jak coś z niczego to spoko
własciwie widział prawdziwy podnosnik raz w zyciu i proste wymiary pomierzył
i działa git majonez. wyszło mu koło 30 zł na materiały

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jak mnie ładnie poprosisz,to mogę Ci przesłać zdjęcia mojego podnośnika(kupiony w sklepie). Zasada działania dosyć prosta. Potrzeba trochę pracy i chęci by go zrobić.
Yamaha YZ 125 (niedługo do sprzedania).
- Kazmir
- Świeżak
a jak mnie poprosisz ładniej to ci pomierzę swój samorobiony ;P z fotkami to bedziesz miał najprostszą konstrukcje
bo kupione to juz są robione na giętarkach itp a tutaj 100% wykonane w domu z pomocą młotka, flexa i spawarki 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie no baker nie przesadzaj żeby wysilać się na podnoszony stojak do moto do CR 125 która waży 80kg. Pospawaj coś z kątowników, a moto sobie bedziesz ręcznie na to wrzucał. U mnie przy 170kg zdaje to egzamin. Koniec końców to wielu wrzuca moto na taboret albo kołek 

komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
Henio - giętarkę to pierwsza mała głupia firma budowlana ma więc bez przesady:D Sam mam w domu giętarkę, choć w rodzinie u mnie nikt nie ma żadniej firmu z tym związanej i nie zapominaj od czego są sąsiedzi. Za 100zł nie sądzę, aby było coś skomplikowanego więc czemu nie?:)
Poza tym popieram balchan1'a, cr'ka mało waży więc po cholerę podnośnik? większy kłopot bo tu trzymasz moto, a tam podnosisz...
Bierzesz za tył moto, wrzucasz i finito, stojaczek pare profili, blacha pospawaj i jest:)
Poza tym popieram balchan1'a, cr'ka mało waży więc po cholerę podnośnik? większy kłopot bo tu trzymasz moto, a tam podnosisz...
Bierzesz za tył moto, wrzucasz i finito, stojaczek pare profili, blacha pospawaj i jest:)
- magik2208
- Bywalec
ja wiem ze moze bardzo to nie potrzebne ale nieraz jak jezdz po pare godzin to ni emam sily go wylozyc po jezdzie zeby umyc:P
a wszystko co trzeba raczej mam wec z materialem nie bedzie problemu
to bardzo bardzo prosze kolegow o zdjecia z wymiarami:))
a wszystko co trzeba raczej mam wec z materialem nie bedzie problemu
to bardzo bardzo prosze kolegow o zdjecia z wymiarami:))
- barek253
- Mieszkaniec forum
heh dokładnie
stołki to maja zadownicy. wrzuć moto za które nie ma gdzie złapac żeby zarzucic , a i zrób to po jakiejś jeździe
masakra
podnosnik windowy jest duuuzo bardziej wygodny

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tak to wygląda,mam nadzieję,że pomogłem. Wymiary deski to 15x30, dźwignia jest na wysokości 24 cm od podłoża.
http://imageshack.us/g/89/dsc05238i.jpg/
http://imageshack.us/g/825/dsc05241g.jpg/
http://imageshack.us/g/89/dsc05238i.jpg/
http://imageshack.us/g/825/dsc05241g.jpg/
- Kazmir
- Świeżak
wiesz co wole sam zrobic i mam pewnosc ze wytrzyma a materialy mam i narzedzia tez wiec koszty male
a tak kupie za dajmy 100 i mi spaw posci albo cos bo nie wiadomo jak zrobione a jest czas wiec czemu nie
podrzuci ktos wymiary i zdjecia jak ta rolka ma dzialac:P
a tak kupie za dajmy 100 i mi spaw posci albo cos bo nie wiadomo jak zrobione a jest czas wiec czemu nie
podrzuci ktos wymiary i zdjecia jak ta rolka ma dzialac:P
- barek253
- Mieszkaniec forum
nie no kupiony na pewno jest pewny
ale za 100-120 zł plus wysylka. to wole sobie za to kupic benzyny i polatac. a jak ma chlopak materialy czas i chęci to niech sobie dlubie
kumpel jeden zrobil za 70 zl sprzedal potem 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
barek253 - a co ty myślisz ze ten podnośnik jest plastiku czy co? Ja mam akurat ktm'oską i działa jak ta lala. Jedyna wada że nie ma takiej wajchy dodatkowej żeby nogą moto podnieść. Nie no niech tam robi. Ja teraz robie sobie przyczepkę na moto. Trochę większe koszta niż podnośnik ale myślę że przez lato skończę.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
http://allegro.pl/podnosnik-motocyklowy ... 16338.html
Za taką cenę,to oczywiście,że lepiej samemu zrobić! Jak zrobisz podnośnik to wrzuć fotki.
Za taką cenę,to oczywiście,że lepiej samemu zrobić! Jak zrobisz podnośnik to wrzuć fotki.
- Kazmir
- Świeżak
te kółeczko jak dojedzie że dzwignia jest pod kątem prostym do deski na której sie stawia moto to moze zjechac wiadomo w tył ale kółeczko jedzie dalej kawałek
i o kawałek blaszki sie blokuje wiec nie ma mowy żeby samo spadło
no i nic blokowac nie trzeba. kiedys kumpel sie bawił zrobił pneumatyczny podnosnik z lewarka. dorobił całą obudowe wszystko ładnie pieknie ale gibotało to sie bardzo no i jak postawił na noc rano zobaczył moto na boku
bo cisnienie pomału uciekało
i musiał bolec blokujący robic.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości