Zobacz wÄ…tek - NACIAGACZE Z ANGLII???? ROG CARGO
NAS Analytics TAG

NACIAGACZE Z ANGLII???? ROG CARGO

Enduro, Cross
_________

NACIAGACZE Z ANGLII???? ROG CARGO

Postprzez danielm11 » 24/1/2011, 19:14

Szanowni koledzy
na allegro jakis czas temu pojawiła sie oferta zakupu enduro w bardzo dobrej cenie motor z polska rejestracja i dok.znajdowal sie rzekomo w anglii wywieziony tam przez anglika ktory mieszkal w polsce po czym wrocil na wyspy
w ogloszeniu podany byl tylko adres mailowy
wymiana meili bardzo szybka przyjemna itd
sprzedawca przeslal mi linka do strony angielskiej firmy
http://www.rog-cargo.co.uk/ ktora to miala by zajac sie dostarczeniem mi motocykla do polski z londynu do kielc za 200 euro
caly system polega na tym (wedlug sprzedawcy) ze trzeba wplacic uzgodniona kwote na konto tej firmy a ona rzekomo przekaze je sprzedajacemu dopiero w tedy gdy ja na miejscu po sprawdzeniu wszystkiego podpisze dok odbioru.
Cala sprawa smierdzi ale moze moja wrodzona podejliwosc bierze gore wiec zwracam sie z pytaniem czy ktos kiedys mial z taka akcja do czynienia????
danielm11
Świeżak

Postprzez henio12323 » 24/1/2011, 19:25

haha takich ofert jest milion ;P nikt (chyba) o zdrowych zmysłach nie wysle kasy i poczeka na motorek :) jeszcze za taką kase. ostatnio był ktm exc 525 ostatni rok wypustu - cud miód malinka. za koło 10 tysiecy wychodziło (gdzie za 17 była by okazja) i podobna sytuacja. tyle że jakis gosc chyba niemiec przeprowadził sie do Polski do wawy i moto zostało w niemczech. i wystarczy że mu wysle kase i on mi przywiezie ;) oczywiscie napisałem mu że ja moge pojechac do niemiec nawet i obejzec ten moto i w ogóle - odpowiedz dostałem jednoznaczną - kasa a dopiero potem oględziny. wiadomo że zrezygnowałem. to samo oferty aut. sam sie natknąłem na kilka takich :D wiec nie nowość
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez barek253 » 24/1/2011, 20:22

smierdzi na kolometr
nie ma sie co w to bawic
barek253
Mieszkaniec forum

Postprzez grunder » 25/1/2011, 16:06

blebleble...

Bullshit, oszustwo nic więcej. CHesz to sie pakuj i zdaj nam relacje. Generelanie takich ofert jest sporo. Temat był porusznany na HP, poszukaj a znajdziesz.
grunder
Mieszkaniec forum

Nie daj siÄ™ naciÄ…gnÄ…c

Postprzez szawelbjj » 26/1/2011, 22:45

Witam,miałem taki sam problem jak ty.Miałem do wzięcia motor z Anglii za śmieszne pieniądze (gsxr k6 za 9400 zł).Podany adres email,jakiś zagraniczny numer.Wysłałem maila na adres email proszac o więcej szczegółów.Motocykl kupiony został w polsce podczas pobytu w pracy w polsce.Został zarejestrowany,ma polskie blachy itd.Wracając do angli zabrał go spowrotem do Londynu.Rodzi się więcej pytań:Dlaczego tak tanio dlaczego nie zarejestrował w UK,dlaczego cena śmiesznie niska i co anglik robił w polsce Wtf??Odpisał że motocykl jest bezwypadkowy garazowany niski przebieg,po prostu jak z salonu.Ok,Skoro tak tanio musi cos w tym byc.Motocykl wyśle mi przez firmę Rog-cargo,która wszystkim sie zajmie.Pomyślałem że dobra,czemu nie,cena transportu wliczona w cene motocykla.Najwyżej jak bedzie cos nie tak odeśle go.Ale nagle znalazła sie wpłata.Stwierdziłem że nie ma sensu sie w to bawic,bo pare stówek czy tysiaków na ulicy nie leży.Stwierdziłem że moge motocykl obejżec w Anglii i sam go moge sprowadzic bez żadnych problemów.I tutaj zaczęły sie schody...Ani słowa o obejżeniu motocykla,tylko wysyłka wchodzi w gre za wczesniejszą wpłatą.Myśle że miałeś podobną,jak nie taką samą sytuacje.koleś przedstawił sie jako tanger david.Pozdrawiam i uważajcie na takiego rodzaju ogłoszenia,gdyż zamiast wspaniałego sezonu możecie czasami sobie pluc w brodę.Pozdrawiam :D
szawelbjj
Świeżak

Postprzez ollie » 26/1/2011, 23:12

Nie wiedzialem ze na swiecie sa jeszcze ludzie ktorzy sie na to nabieraja... jak w ogloszeniu masz tylko maila (najczesciej na @gmail.com, hotmail, yahoo) i ewentualnie zagraniczny nr tel to odrazu sobie daruj.
ollie
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê