Nowy jestem / CoÅ› dla 16-latka.
• Strona 1 z 1
Nowy jestem / CoÅ› dla 16-latka.
Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów. Jestem nowy, i myślę że będzie nam się mile współpracowało!
PostÄ…piÄ™ zgodnie z regulaminem
A więc, na początek parę słów o mnie i wgl.
Mam na imie Dawid, lat 16 mieszkam w Dąbrowie Górniczej a tak dokładniej to hmm nie daleko Katowic.
Moja przygoda z jednośladami zaczęła się hmm
Proszę bez śmiechu z motorynką
Pojechałem na wakacje do niego, wchodzę do garażu ( po jakiś klucz chyba ) patrze a tu motorynka stoi, a więc podchodzę oglądam a za chwile dziadek przychodzi i mówi siadaj
. Cieszyłem się cały czas XD Oczywiście wbicie biegu- jedynki to jakaś czarna magia dla mnie była a więc jakoś doszedłem do wprawy ;d jeździłem po podwórku w kółko ale jednak nadszedł czas na drugiego i tak dalej, ale jakoś po miesiącu jazdy tu i tam popsuła mi się skrzynia nie chciały się wbijać i wgl.. ale kuzyn miał skuter i się bujałem
Na następne wakacje zakupiłem jako pierwszy własny skuter Romet rxl 50 od dziadków go dostałem i w sumie cieszę się z niego. Jazda nim na jakieś dłuższe wyprawy to bajka 4T - minimalne spalanie i ta wygoda, mm. ale niestety nadszedł czas na coś mocniejszego, koledzy po zmianie a nie którzy w trakcie jej.
Nie wiem jak wam się podoba to co napisałem po wyżej, ale starałem się jak najlepiej.
A więc przejdźmy do sprawy.. Chciałbym sobie zakupić coś do maksimum 5 tysięcy złoty.. niestety więcej nie dam rady.
Moje wymagania:
- przyspieszenie
- v-max ~100km/h
Myślę nad jakimś crossem no bo skuter miałem a jbc to jedynie Gilera Runner, a ze ścigaczy to nie wiem czy coś fajnego kupię. Mam 175 wzrostu i ważę 55kg. ( trochę piórko ze mnie :p )
Wy drodzy forumowicze jako bardziej " obeznani " w tych sprawach liczę na was że mi pomożecie
Dziękuje, pozdrawiam.
Edit: literówka,
PostÄ…piÄ™ zgodnie z regulaminem

Mam na imie Dawid, lat 16 mieszkam w Dąbrowie Górniczej a tak dokładniej to hmm nie daleko Katowic.

Moja przygoda z jednośladami zaczęła się hmm

Pojechałem na wakacje do niego, wchodzę do garażu ( po jakiś klucz chyba ) patrze a tu motorynka stoi, a więc podchodzę oglądam a za chwile dziadek przychodzi i mówi siadaj

Nie wiem jak wam się podoba to co napisałem po wyżej, ale starałem się jak najlepiej.
A więc przejdźmy do sprawy.. Chciałbym sobie zakupić coś do maksimum 5 tysięcy złoty.. niestety więcej nie dam rady.

Moje wymagania:
- przyspieszenie
- v-max ~100km/h
Myślę nad jakimś crossem no bo skuter miałem a jbc to jedynie Gilera Runner, a ze ścigaczy to nie wiem czy coś fajnego kupię. Mam 175 wzrostu i ważę 55kg. ( trochę piórko ze mnie :p )
Wy drodzy forumowicze jako bardziej " obeznani " w tych sprawach liczę na was że mi pomożecie

Dziękuje, pozdrawiam.
Edit: literówka,
- DaveMAX
- Świeżak
ma byc to enduro rozumiem,. za 5 tysi. mozesz szukac yamahy DT 125 - dobry sprzet v max do 140 km h. oczywiscie regulujesz zębatkami. przyspieszenie to juz kwestia porównania. niski koszta utrzymania. motocykl bezawaryjny, albo moze juz wyrwiesz cos jak np ktm exc 125 to jest mocniejszy sprzet. nie wiem jaki v max ale ponad 100, ale z kolei jest bardzo zwyrwny. v max osiaga w moment. ale tu co sezon praktycznie trzeba robic dosyc kosztowny remont
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tak myślałem że yamahe mi doradzicie, ale bardzo chętnie chciałbym poznać opinie innych. Proszę, śmiało.
heniu aż na takiej prędkości mi nie zależy XD
A łatwo się tę zębatki przestawia? ( Ile +/- minut) ? Nwm, bo nigdy tego nie robiłem.
Na co patrzeć przy zakupie yamahy ?
heniu aż na takiej prędkości mi nie zależy XD
A łatwo się tę zębatki przestawia? ( Ile +/- minut) ? Nwm, bo nigdy tego nie robiłem.
Na co patrzeć przy zakupie yamahy ?
- DaveMAX
- Świeżak
no zalezy czy masz wprawe za 1 razem troche roboty jest. moze samemu nawet rady nie dasz. jeszcze zalezy czy masz stojaczek albo dobry dostep. po prostu jak cos zmieniasz zebatki przy wymienie na v max albo na przyspieszenie. to wymieniasz raz i smigasz az naped sie zuzyje. a na co patrzec to sobie poszukaj bo czesto o tym piszemy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja waze 50 kg i na CR 250 spoko sie smigalo
czy dosiegniesz do DT spoko 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- damian172100
- Świeżak
moze to stary temat ? moze popatrz na daty ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości