Pytanie dot. enduro.
• Strona 1 z 1
Pytanie dot. enduro.
Witam
,
mam 16 lat i planuje kupić na te wakacje swoje pierwsze, upragnione moto <jupi> . Ma być to Yamaha DT R 125, ale mniejsza z tym. Jak większość z Was, mam problem z rodzicami (boją się kupić motocykl), ale po przedstawieniu większości argumentów czuje, że powoli wygrywam. Lecz jest jeden problem. W trakcie rozmowy przedstawiłem rodzicom to, że motor głównie ma mi służyć do zabawy, przyjemności, czym ma być latanie po bezdrożach i lasach. W tym momencie tato mnie "podhaczył". Powiedział, że legalnie nie można jeździć po lasach, ani po żadnych łąkach i tego typu terenach. No właśnie, czy jest jakiś sensowny argument gdzie można latać enduro legalnie oprócz torów ?
dodaje, że zaczynam dopiero zabawę z moto i jestem lekkim żółtodziobem. Dzięki za wyrozumiałość i pomoc.
Liczę na Wasze twórcze wypowiedzi i argumenty
pozdro,
JuniorK

mam 16 lat i planuje kupić na te wakacje swoje pierwsze, upragnione moto <jupi> . Ma być to Yamaha DT R 125, ale mniejsza z tym. Jak większość z Was, mam problem z rodzicami (boją się kupić motocykl), ale po przedstawieniu większości argumentów czuje, że powoli wygrywam. Lecz jest jeden problem. W trakcie rozmowy przedstawiłem rodzicom to, że motor głównie ma mi służyć do zabawy, przyjemności, czym ma być latanie po bezdrożach i lasach. W tym momencie tato mnie "podhaczył". Powiedział, że legalnie nie można jeździć po lasach, ani po żadnych łąkach i tego typu terenach. No właśnie, czy jest jakiś sensowny argument gdzie można latać enduro legalnie oprócz torów ?
dodaje, że zaczynam dopiero zabawę z moto i jestem lekkim żółtodziobem. Dzięki za wyrozumiałość i pomoc.
Liczę na Wasze twórcze wypowiedzi i argumenty

pozdro,
JuniorK
pal to 

- JuniorK
- Świeżak
to nie prawda :d smialo mozna latac endurakiem tam gdzie mozna wjechac autem. prawda taka ze nie mozna wjechac tam gdzie jest zakaz wjazdu albo ogólnie nie mozna (lasy rezerwaty) ale polany sciezki lesne wszystko jets to legalne jezeli masz zarej moto, masz wykupione ubezpieczenie i masz prawko
jak to spelnione to smigasz gdzie chcesz. to w koncu enduro a nie full

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):to nie prawda :d smialo mozna latac endurakiem tam gdzie mozna wjechac autem. prawda taka ze nie mozna wjechac tam gdzie jest zakaz wjazdu albo ogólnie nie mozna (lasy rezerwaty) ale polany sciezki lesne wszystko jets to legalne jezeli masz zarej moto, masz wykupione ubezpieczenie i masz prawkojak to spelnione to smigasz gdzie chcesz. to w koncu enduro a nie full
tak to nie prawda xP ale tak masz staremu powiedzieć;p
- matm117
- Świeżak
powiedz, że będziesz jeździł po polnych dziurawych drogach, a to też sprawia przyjemność
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
I powiedz, że Ciebie pasjonuje jazda w terenie, wyszalenie się, że to jest bezpieczne, jakby coś gleba na miękkie podłoże przy bardzo małej szybkości - po prostu wstajesz i jedziesz dalej, to uczy... A na szosie to kaplica ;d
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość