Problem Derbi Senda
• Strona 1 z 1
Problem Derbi Senda
Witam . Otóż mam taki problem - dzisiaj ustawiałem gaźnik w mojej derbi , po ustawieniu chodziła idealnie wiec się przejechałem . Wróciłem do domu postawiłem ja w garażu . Przychodzę po ok 30min odpalam, odpaliła elegancko ale kopniak po kopnięciu powinien wrócić do miejsca w którym był przed kopnięciem , lecz on wrócił się do końca i zatrzymał się dopiero na silniku . Następny problem jest taki . One chyba są powiązane ze sobą . Gdy ten kopniak był zepsuty musiałem nagle pojechać w jedno miejsce wiec mowie kopniak mi w niczym nie przeszkadza to pojadę. Wyjechałem z podwórka i zajechałem do kumpla . zgasiłem , potem odpalam ruszam na 1 chciałem wrzucić 2 ale nic z tego skrzynia stanęła , nawet luzu wrzucić nie można .. Co robić ?? Mega kłopot . Proszę o pomoc . Co mogło się stać ??
Prosił bym także o zdj lub schemat do zdjęcia prawej pokrywy silnika . Jak to zrobić ?? Tam jest pompa wody i pompa dozownika oleju jak to się demontuje ??
Prosił bym także o zdj lub schemat do zdjęcia prawej pokrywy silnika . Jak to zrobić ?? Tam jest pompa wody i pompa dozownika oleju jak to się demontuje ??
Derbi Senda R
- michal15qaz
- Świeżak
coś ci pewnie od kopniaka odpadło i i wpadło do skrzyni, po czym ją zblokowało. Tak czy siak nie obędzie się bez rozpoławiania więc albo moto do mechanika albo na stół, i do roboty. Nie widzę innego wyjścia odblokowania skrzyni. Miej nadzieje że się tryby nie poszły je**ć
- matm117
- Świeżak
o fuck ... w ciul roboty ;/ . A może ten cały wodzik zmiany biegów się zablokował ??
Derbi Senda R
- michal15qaz
- Świeżak
już zdjąłem dekiel . okazało się że na wałku od startera odłamał się ten taki metalowy stopnik który przytrzymuje kopniak w tej samej pozycji. Potem wpadł między ten wodziki go zablokował . Teraz muszę kupić wałek startera i będzie git ;p Popatrzyłem dzisiaj i teraz nie bardzo wiem jak ten wałek potem założyć .. Dajcie jakiś przekrój albo coś ..
Derbi Senda R
- michal15qaz
- Świeżak
nie ma do debri szukaj do minarelli bo chyba taki silnik tam masz. to najpopularniejszy silnik. albo sam pokombinuj toi trudne nie jest 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości