Zobacz wÄ…tek - Yz 80 cieknie zza magneta...
NAS Analytics TAG

Yz 80 cieknie zza magneta...

Enduro, Cross
_________

Postprzez Hamulec » 31/3/2010, 10:57

Kubayz edytuj posty :wink:

Ludzie kurna chata od kiedy, to 2t ciągnie od dołu, bo mi wiadomo, że trzeba je kręcić, ah :evil:
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
Hamulec
Bywalec

Postprzez gh_joker » 31/3/2010, 16:22

No wlasnie probuje to wypersfadowac panie Hamulec..

Czyli ten caly gaz-box czy cós:) robi odwrotnie niz ci sie wydawalo, hej? Wywal to badziewie bo po ci zbedna waga skoro pogarsza parametry:|

Za operacje typu cisnienie powietrza moim zdaniem odpowiedzialne sa membrany i zawor wydechowy (czesto nazywany zaworem mocy) + dyfuzor.. a nie jakies puszki, chocaz nie widzilem wiec moge sie mylic...
...Life is the lesson - LEARN AND NEVER DIE!!!...
gh_joker
Świeżak

Postprzez henio12323 » 31/3/2010, 16:30

w DT akurat to bardzo pomaga. wg mechanika to tez napelnia sie powietrzem wiec nie powinno dawac mocy. ale z kolei jak to wywaliłem i zakleiłem węzyk że jest po prostu sam kruciec to moto było mułowate no i 0 reakcji na gaz :P tyle że to było robione pod DT a tu w YZ moze dostawac momentami za duzo powietrza i moze sie dusic.

co do 2T - nie zrozumieliscie mojej wypowiedzi. 2T trzeba kręcic w porównaniu do 4T bo wiadomo z dołu 2T przy 4T nie idzie. 2T pokazuje pazur dopiero na wysokich obrotach to wiadomo. ale jeżeli ktos dodaje gazu i mu muli muli dopiero 5 tys obrotów łapnie i strzała to cos jest nie tak ;P powinien równo od dołu ciągnąc z kolei na wysokich obrotach pokazuje swoją pełną moc. przecież sie mówi ma moto np 20 km przy np 10 tys obrotach :P 4T uzyskuje wartosc 20 km np przy 3 tys obrotach :P bo to całkiem inna specyfikacja ;D ale mi głownie chodziło o to że jak komuś 2T z dołu nie idzie spod tyłka ( no chyba że to mała pojemnosc ) to cos jest nie tak ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Kubayz » 31/3/2010, 19:55

ej jak moze dostawa za duzo powietrza jak w orginale yz 80 nie ma gazboxa a yamaha to niebyle gowno i jak jest orginalnie bez to zrobie bez gazboxa i nie ma prawa mulic...to nie jest motorynka :(
Kubayz
Świeżak

Postprzez gh_joker » 31/3/2010, 20:48

Skoroś taki mądry chłopaku to po co sie pytasz??? Co za roznica czy za duzo czy za malo - poprostu zamula moto i tyle!!!
...Life is the lesson - LEARN AND NEVER DIE!!!...
gh_joker
Świeżak

Postprzez henio12323 » 31/3/2010, 20:59

no włąsnie :P xD gazbox w DT moze i pomaga bo tam moto nie ssie hektolitrów powietrza ;P w crossówce ssie praktycznie ile chce i dodatkowe powietrze moze po prostu go zamulic
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê