WYBÓR SELEKCJI TŁOKA YAMAHA WR400
• Strona 1 z 1
WYBÓR SELEKCJI TŁOKA YAMAHA WR400
witam.zamawiam tłok wossnera ale nie wiem jaki wymiar? znany pomorski mechanior mowi ze mam kupic selekcje C ale nie chce mi sie wierzyc ze tak mozna z A na C wskoczyc..tzn nie jestem pewny ze mialem A ale widac wszedzie siatke na nikasilu wiec co mam zrobic?? jechac i nierzyc?? Ile setek musi byc roznicy miedzy tłokiem a cylindrem?? 5 setek??
- rekowsky
- Świeżak
ja do nowego nicasilu po 1 tłoku mechanik zalecił mi selekcje B więc taką kupię,
nie wiem na jakiej zasadzie to sie robi ale to jeden z najlepszych mechaników w tym rejonie i chyba wie co mówi
tak wiec myślę że twój mechanior o ile ufasz mu i dobre jest to wie co mówi
pozdro
nie wiem na jakiej zasadzie to sie robi ale to jeden z najlepszych mechaników w tym rejonie i chyba wie co mówi

tak wiec myślę że twój mechanior o ile ufasz mu i dobre jest to wie co mówi
pozdro
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
ok.troche mnie pocieszyles ale logiczne jest ze przy drugim tloku powinno byc B...nie jestem pewny czy mam tlok drugi czy trzeci ale patrzac na stan tloka to watpie by byl zmieniany tylko raz przez 11 lat ;] bede jechal do gdanska to gosc mi zmierzy. nie wiem tylko ile musi byc luzu pomiedzy tlokiem a cylindem.bardzo prosze o informacje jezeli ktos posiada takowa.pozdr
- rekowsky
- Świeżak
nie do konca tak jest jak za długo polatałes na dobrył tłoku to wytarło ci po prostu za 2 selekcje. kumpel ma cr 125 i tez mówił że ma dopiero 2 tłoczek i to od razu selekcje C po A. po prostu jakby sie wsadziło selekcje B to miałby słabszą kompresje a nie o to tu chodzi. przez 11 lat to byc moze juz ktos nową tuleje nicasilową wstawiał
a raczej napewno
najpewniej jechac do serwisu moto oni specjalnym urządzeniem mierzą i od razu mogą ci kupic 100% oryginalny tłok czasem taniej niz w necie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tulei nowej napewno nie ma.zauwazyl bym.ewentualnie nowy cylinder.moto byl z zagranicy wiec moze byl w dobrych rekach.faktycznie silniczek wyglada w srodku slicznie.korba w pieknym stanie.tylko skrzynia nie wytrzymala.wracajac do tematu to jutro (sobota) bede widzial jak powinno byc tylko niech ktos mi napisze roznice pomiedzy rozmiarem tloka a cylidra-jaka powinna byc bo nie moge tego znalesc.
- rekowsky
- Świeżak
nom jak 4t to najprędzej zmieniony cylinder bo koszt nicasilu a koszt cylindra nowego jest podobny. a o rozmiarach tłoka juz gdzies było. juz ci radziłem idz do serwisu oni ci dopasują tłok pod twój cylinder
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tłok powinien być spasowany na jakieś 0,06mm luzu.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
henio12323 napisał(a):nom jak 4t to najprędzej zmieniony cylinder bo koszt nicasilu a koszt cylindra nowego jest podobny. a o rozmiarach tłoka juz gdzies było. juz ci radziłem idz do serwisu oni ci dopasują tłok pod twój cylinder
fakt...nicasil to koszt cylindra.a co do ceny to sam handluje czesciami do moto wiec mojej ceny nie przebija ;]
- rekowsky
- Świeżak
Kiedyś sprawdzałem i było to chyba 0,04-0,06mm ale nie jestem pewien, jak ktoś wie niech mnie poprawi.
Rekowsky edytuj posty.
Rekowsky edytuj posty.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Landryss25 napisał(a):Kiedyś sprawdzałem i było to chyba 0,04-0,06mm ale nie jestem pewien, jak ktoś wie niech mnie poprawi.
Rekowsky edytuj posty.
dzieki za info.sprawdzilem i znalazlem w manualu. 0.040-0.065.tłok juz zamowilem tak zeby bylo dokladnie 0.040 ;] moj tłok mial juz 9setek luzu ;]
- rekowsky
- Świeżak
• Strona 1 z 1