125cm3 do 5000zł
• Strona 1 z 1
125cm3 do 5000zł
Witam. Chciałbym kupić jakąś setkę do 5000zł. Motor ma służyć do ścigania po górach, lasach i czasem też chętnie bym wskoczył na tor. Interesuje mnie full cross, lekki i mocny. Tam gdzie mam zamiar jeździć starsze enduro raczej odpada z racji dużej wagi. Mam 176cm i 75kg, więc na dobry początek 125 powinna być elegancka. Zdaję sobie sprawę, że do 5000 ciężko coś dobrego wyrwać, ale chciałem się zapytać czego szukać, czego unikać???? Jeśli chodzi o remonty to nie powinno być problemu gdyż znam się dosyć dobrze na silnikach 2T, więc koszty robocizny odpadają.
- Skuthebo
- Świeżak
Ja sie znam na enduro jak swinie na gwiazdach ale wiem ze DT 125, Husqvarna WR125 lub KTM125 to najlepsze crossiaki. Oczekiwales jakichs niespodzianek? 

Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
Ja mam teraz yz 125. Wyrwałem go za 4500zł 2001 rok. Co dziwne nadal nim jeżdzę (mam go już ok 1,5 miesiąca) Z tego co czytałem to yamahy są naprawdę dobre, i każdy je poleca.
Są oczywiście również i minusy mojego motoru za 4500zł - postawiłem motor i zobaczyłem na drugi dzień że jest oleista plama pod nim. Więc zajrzałem pod spód i nie było śruby od spustu oleju. Nic wielkiego, dokupi się śrubę i będzie ok. Niestety gwint był zerwany... Więc do mechanika żeby mi przegwintował na większą śrubę. I tutaj okazało się że dół silnika jest poklejony jakimś klejem a gwint jest po prostu pęknięty. Ktoś widocznie walnął w jakiś kamień bo innej możliwości nie ma. Dlatego też warto zakładać te osłonki na dół silnika. Ja tamto narazie zrobiłem na klej i nie cieknie
Są oczywiście również i minusy mojego motoru za 4500zł - postawiłem motor i zobaczyłem na drugi dzień że jest oleista plama pod nim. Więc zajrzałem pod spód i nie było śruby od spustu oleju. Nic wielkiego, dokupi się śrubę i będzie ok. Niestety gwint był zerwany... Więc do mechanika żeby mi przegwintował na większą śrubę. I tutaj okazało się że dół silnika jest poklejony jakimś klejem a gwint jest po prostu pęknięty. Ktoś widocznie walnął w jakiś kamień bo innej możliwości nie ma. Dlatego też warto zakładać te osłonki na dół silnika. Ja tamto narazie zrobiłem na klej i nie cieknie

- witbike
- Świeżak
to tak herbatkowy kolegha pyta o full crossa a nie o enduro
wiec dt wr odpadają. jezeli o fulle chodzi to yz cr sx najlepsze co do sx nie powiem bo szczeże nigdy sie z nim nie spotkałem. rm TM i inne tez pojeżdzą ale w TM podobno sprzęgło hydrauliczne lubi sie zepsuc a w RM puszczają zawory wydechowe. yz i cr mi sie zdaje najmocniejsze i najmniej zawodne. a co do ceny poszukaj moze czegos za granicą
ja kupiłem kiedys yz 250 z 2002 roku za 1000 Ł wtedy wyniosło mnie to 4000
silnik zyeta z tym że ktos pomalował silnik na czarno wiec bym musiał polerke mu zrobic i dyfuzor był spawany na kolanku. pozatym wszystko grało wiec 125 za granicą znajdziesz w idealbym stanie za te 4500

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
W tej kasie nie ma różnicy czy kupisz Yamahę, Suzuki, KTM, Kawasaki itp. Liczy się tylko i wyłącznie stan techniczny danego motocykla a marka nie ma żadnego znaczenia. Ten artykuł może Ci sporo pomóc: http://www.motox.com.pl/index.php?optio ... &Itemid=74
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
nom racja 80% zalezy od stanu wiadomo jak wspomniałem np o RM że zawory wydechowe padają i koszt naprawy jest spory to jezeli kupisz i bedziesz miał naprzykład wymienione zaworki to spoko pojeździsz długo nie martwiac sie o nie. zalezy jeszcze jaki moto ci sie podoba
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1