Wydech FMF czy to coÅ› zmieni?
• Strona 1 z 1
Wydech FMF czy to coÅ› zmieni?
Witam
Mianowicie sprawa się ma następująco. Posiadam kompletny układ wydechowy FMF założony w wr400f.
Rozebrałem dzisiaj końcówkę i zastanawiam się czy wyjąć watę czy zostawić czy to coś zmieni? wpłynie na osiągi? czy też będzie głośniejsza?
Mianowicie sprawa się ma następująco. Posiadam kompletny układ wydechowy FMF założony w wr400f.
Rozebrałem dzisiaj końcówkę i zastanawiam się czy wyjąć watę czy zostawić czy to coś zmieni? wpłynie na osiągi? czy też będzie głośniejsza?

-
WojtasKR - Świeżak
co do osiągów nie wiem ;d
ale będzie ładny basik;d
ps: co ma wata do osiągów??
ona jest tylko chyba do tego aby wydech przeszedł wymogi prawne itp??
tak czy niee??
ale będzie ładny basik;d
tak czy niee??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Wyjmij watę, to Ci łeb urwie jak ją odpalisz. Wata służy do wyciszenia moto. Nie do końca jest tak, że po jej wyjęciu zwiększysz osiągi. Ten wydech sam w sobie w połączeniu z odpowiednimi dyszami ma za zadanie polepszyć charakterystykę silnika w Twoim motocyklu. Bez waty nie polatasz, bo zaraz Ci ktoś widły w plecy wbije... poza tym, zapomnij wtenczas o zawodach, bo w żaden sposób nie przejdziesz kontroli technicznej...
Podsumowując, nie ruszaj tej waty, ewentualnie wymień na nową, wtedy moto dodatkowo będzie wyciszone, bo nie wiadomo, czy ta nie jest już wypalona, zresztą, rozebrałeś, więc sam widzisz co jest.
Pzdr.
Podsumowując, nie ruszaj tej waty, ewentualnie wymień na nową, wtedy moto dodatkowo będzie wyciszone, bo nie wiadomo, czy ta nie jest już wypalona, zresztą, rozebrałeś, więc sam widzisz co jest.
Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Ja w koncowce mialem cale zalane olejem (hmm nie mozna nazwac tego wata) takie "szmaty " poowijane , wszystko wyjalem i motor dostal metlicznego ryku , poza tym mozna bylo poczuc wzrost mocy . Ale moj motor to dwusuw , poza mowie tylko jak bylo w moim przypadku , gdzie mi to pomoglo , nie wiem jak bedzie u Ciebie 

- Markos44
- Świeżak
Bostorn napisał(a):co do osiągów nie wiem ;d
ale będzie ładny basik;d
tak czy niee??
Nie chce sie czepiać ale piszesz dla postów. basik? chyba raczej hałas...
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
panzernacker napisał(a):Bostorn napisał(a):co do osiągów nie wiem ;d
ale będzie ładny basik;d
tak czy niee??
Nie chce sie czepiać ale piszesz dla postów. basik? chyba raczej hałas...
dla postów powiadasz??
hmm chcesz troszkę?? z chęcią Ci oddam :]
możesz też napisac o bana.. bo dla mnie te posty potrzebne jak drzwi w lesie
pisze bo chce siÄ™ paru rzeczy dowiedziec
prościej jest chyba się dowiedziec od kogos obcykanego w temacie niż samemu bigosu narobic??
a co do basiku.. pomieszało mi się z 4t...
wr400f to chyba 4t czyż niee??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
ale po co chcesz ją wyjąć ??? żę moto jest zaciche ??? napewno sama końcówka niewpłynie pozytywnie na osiągi, musiał byś jeszcze zmienić ustawiena gaźnika
Ps. większość moto powyżej 250 to 4T ... a pozatym jeśli na końcu nazwy jest literka F albo Z to napewno jest 4 takt

Ps. większość moto powyżej 250 to 4T ... a pozatym jeśli na końcu nazwy jest literka F albo Z to napewno jest 4 takt

sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
Nie wyjmuj waty
Jak wyjmiesz watę to motocykl będzie głośniejszy i stracisz moc. Poczytaj sobie na stronie http://www.silentsport.com/ (otwórz link), produkują waty do tłumików racingowych , które są używane w Mistrzostwach Świata w Mx1 i Mx2.
Nie wyjmuj tej waty, nie polecam.
Nie wyjmuj tej waty, nie polecam.
Mxwójcik.pl- Wszystko do Motocross/ATV/Enduro.
- Mxwojcik.pl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości