ktm exc 125 nie wkręca się za każdym razem!! POMOCY
• Strona 1 z 1
ktm exc 125 nie wkręca się za każdym razem!! POMOCY
Hej. Mam wielki problem. I jestem już bezradny. Kupiłem zatarty motor (w ciekawej cenie). Wymieniłem korbę, wał, kupiłem nowy cylinder z idealnym nicasilem, nowy tłok. Na nicasilu zrobiłem siateczkę. Poskładałem. Wszystkie nowe łożyska, simeringi. Wszystko idealnie wyczyszczone, wydmuchane. Książkowo wręcz. Motor miał problemy jednak z zapalaniem na kopnik. Zmieniłem zapłon od motoru żużlowego. Pali świetnie. Ale drugim problemem (od początku występującym) było to, że NIE WKRĘCAŁ SIĘ NA OBROTY. Dymił niemiłosiernie. Więc pomyślałem, że może simering jakiś puścił. Zmieniłem. Dalej nic. Gaźnik idealny, dysza pomierzona - wszystko ok. Został więc cylinder - rozebrałem i... szok. Jest pęknięcie! Którego nie było, musiało powstać już po złożeniu podczas pracy silnika. Pęknięcie minimalne, ok 4 mm na długość. Ledwo wyczuwalne. Pod spodem nie ma żadnych kanalików, więc woda się nie dostaje. I tutaj pytanie. Czy to może być powód, że motor się nie chce wkręcać na obroty? Dodam, że na tłoku, ani na pierścionku nie ma ŻADNYCH śladów. Zupełnie, jakby tego pęknięcia nie było. POMOCY!!!!!
- R.K
- Świeżak
Sprawdź czy zawór wydechowy chodzi.
Siateczka na nicasilu czyli honowanie?
Siateczka na nicasilu czyli honowanie?
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Tak, honowanie. Zawór wydechowy jest okej, sprawdziłem. Gdy nie zakładam dyfuzora, motor jest mocniejszy, ale to nie jest to co być powinno... Jak duże znaczenie ma dyfuzor? Był spawany - rozciąłem go mysląc, że może jest zatkany. W środku jednak czysto. Ale mam pewne obawy, czy nie jest on od jakiejś 80tki. Jak się liczy pojemność jaka powinna być? Kurde, mam już dość tego moto. POMOCY 

- R.K
- Świeżak
no kolego nie dziewie sie ze masz dosc w remat kupa kasy po remacie problem moze go lepiej daj do mechanika dobrego, jak juz tyle kasy wlozyles to podejzewam ze to mlodziutki rocznik i dobra cena wiedz sie teraz nie poddawaj WALCZ
- linek120
- Świeżak
Dyfuzor ma ogromne znaczenie.
Załóż orginalny moduł najlepiej.
Załóż orginalny moduł najlepiej.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Chciałbym mieć............. ale aż takie, że motor bez niego będzie dużo słabszy? że w momencie, gdy nie ma w ogóle układu wydechowego (jedynie zawór) wkręci się na obroty, ale brakuje mu mimo wszystko mocy. do takiego stopnia, że nawet nie chce na jedynce! polecieć na jedno koło.
Jutro powalczę jeszcze używając Exhaust Calculator...
Jutro powalczę jeszcze używając Exhaust Calculator...
- R.K
- Świeżak
• Strona 1 z 1