Honda crm 125 vs Aprilia rx 125
• Strona 1 z 1
Honda crm 125 vs Aprilia rx 125
Witam
. Chciałem kupić sobie jeden z tych moto i nie wiem który z nich wybrać . Prosze piszcie wszystko co o nich wiecie . Najbardziej interesuje mnie który jest mniej zawodny , gdzie trzeba rzadziej tłoki wymieniać , przyspieszenie , v-max , który mniej pali w terenie itp .

- arachne91
- Świeżak
Z tego co mi wiadomo to CRM 125 to hard enduro, a RX 125 to dual sport więc porównanie jest idiotyczne. Weź DT125 i pozbądź się problemu. Po co ci V-max przy enduro dłuższa jazda przy wysokiej prędkości bez-owiewkowym motocyklem jest nie wygodna?
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

-
stecarlos - Świeżak
CRM to też dual sport, tylko trochę ostrzejszy. Wbrew pozorom CRM i RX to bardzo podobne motocykle.
Co do informacji nt. moto - V-max jest Ci kompletnie nie potrzebny. Przyspieszenie regulujesz wielkością zębatki, tłoki wymienia się w zależności od umiejętności, a jak zadajesz takie pytania to mniemam, że nie masz doświadczenia z tego typu sprzętami. Spalanie w terenie takich motocykli będzie na podobnym poziomie.
Co do informacji nt. moto - V-max jest Ci kompletnie nie potrzebny. Przyspieszenie regulujesz wielkością zębatki, tłoki wymienia się w zależności od umiejętności, a jak zadajesz takie pytania to mniemam, że nie masz doświadczenia z tego typu sprzętami. Spalanie w terenie takich motocykli będzie na podobnym poziomie.
-
Beavis - Moderator
Tak mam małe doświadczenie z tego tupu sprzętami moim pierwszym takim sprzętem była Yamaha dt 80 lc2 a teraz chce coś mocniejszego bardziej w teren i dlatego chce wybrać jeden tych sprzętów . Interesuje mnie który z nich jest mniej zawodny i który ma lepsze przyspieszenie .
- arachne91
- Świeżak
Osiągi są na pewno bardzo podobne i Honda jest prawdopodobnie solidniejsza od Aprili. Ale Rx jest mocniejszy na papierze od CRM a jak jest w rzeczywistości to nie wiem bo nie jeździłem.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Przyznaj może troche mnie poniosło, ale ja już przestaje brać gościa na poważnie bo wybiera pomiędzy 350w 4T które ma spokojny i płynie rozwijający moc silnik, a 125 w 2T które bez obrotów nie jedzie. Po DT80 obydwa będą mocne. Jeśli będzie to twoje 5 lub 6 moto to sam powinieneś wiedzieć czego chcesz, przynajmniej tak mi się wydaje. Ja osobiście wybrał bym honde. post-69654.html
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM

-
stecarlos - Świeżak
Najpierw chciałem 350 lub 250 w 4t ale nie mogłem znaleźć żadnego motorka do 4500 , a 125 w 2t znajdzie się bez problemu . Tylko wodą 2t jest to że trzeba często tłoki zmieniać i dużo palą a 4t nie , ale za to 4t są ciężkie a 2t nie . Więc podsumowując chciałem leki , mało palący , niski i żeby nie trzeba było tłoków często zmieniać , tylko taki motor nie istnieje i dlatego nie mogę się zdecydować co wybrać czy 2t - 125 czy 250,350 - 4t .
- arachne91
- Świeżak
No wiesz w RX na przykład nie wymieniasz tłoka co sezon tylko co kilka lat w zależności jak jeździsz i jak o niego dbasz. Ale o małym spalaniu to w terenie nie ma mowy nawet w przypadku 4t jak jeździsz w terenie to musi trochę z baku pociągnąć.
-
To ja Cie nie zjeżdżam poczytaj w tym temacie to sie dowiesz viewtopic.php?t=7951
Było na początku przejrzeć forum a nie odświeżać temat.
Było na początku przejrzeć forum a nie odświeżać temat.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
• Strona 1 z 1