Picie oleju? DR 125
• Strona 1 z 1
Picie oleju? DR 125
Mam wielką prośbę by ktoś kto się naprawdę zna powiedział dlaczego mógł mój motor zjeść cały baczek - 750ml oleju?
Do końca jazdy chodził dobrze więc nic sie nie zatarło - chyba
Ostatnie kilkanaście minut - może godzinę chodził po prostu zapalony na wolnych obrotach, w celu dotarcia.
Już piszę co było zalewane i co z silnikiem. Więc silnik odebrałem tydzień temu z naprawy. Całkowita regeneracja silnika. Facet zalał mi olejem Castrol R4 - syntetyk pełen.
Jest to stary motor 1997r. więc może błąd że zalane takim?
Co może być tego przyczyną?
Jutro zaleje go gęstszym 20W50 - motulem, zobaczę jak będzie.

Już piszę co było zalewane i co z silnikiem. Więc silnik odebrałem tydzień temu z naprawy. Całkowita regeneracja silnika. Facet zalał mi olejem Castrol R4 - syntetyk pełen.
Jest to stary motor 1997r. więc może błąd że zalane takim?
Co może być tego przyczyną?
Jutro zaleje go gęstszym 20W50 - motulem, zobaczę jak będzie.
- witbike
- Świeżak
Re: Picie oleju? DR 125
witbike napisał(a):Jutro zaleje go gęstszym 20W50
A wiesz co to takiego lepkość kinematyczna, pompowalność itp. ?
- msebek
- Świeżak
Re: Picie oleju? DR 125
msebek napisał(a):witbike napisał(a):Jutro zaleje go gęstszym 20W50
A wiesz co to takiego lepkość kinematyczna, pompowalność itp. ?
Nie, nie wiem, słucham tylko tych którzy się trochę bardziej znają, a tą wiedzę chce trochę rozszerzyć tu na forum

Dlatego:
a na Chój ci wogule olej mi wyciekł cały i jakoś jezdze !
Spierdalaj

- witbike
- Świeżak
sebastianx1- ku*wa (za przeproszeniem), przeczytalem kilka twoich postow i widze tu oznaki megalomanii, co ty sie qrde za admina, albo conajmniej moda uwazasz??? zgin przepadnij silo nieczysta i zal.pl po prostu
[nie karmcie trola!!!]
a co do tematu: sprawdz polaczenie miedzy zbiorniczkiem a pompką dozownika, moze gdzies wezyk puscil, czy cos, albo moze zbiornik Ci pękł
[nie karmcie trola!!!]
a co do tematu: sprawdz polaczenie miedzy zbiorniczkiem a pompką dozownika, moze gdzies wezyk puscil, czy cos, albo moze zbiornik Ci pękł
Wolność ma zapach benzyny.
-
elwinoMTX - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości