Loncin 125 dymi z kartera.
• Strona 1 z 1
Loncin 125 dymi z kartera.
Witam.
Posiadam tego o to crossa i z lewej strony silnika jest taki cypelek(kiedys na nim był weżyk) i z tego leci mi dym(chyba to sa spaliny) Dodam iż zaczał kopcić na niebiesko. czy to jest wina pierscieni czy czegoś innego ?
Posiadam tego o to crossa i z lewej strony silnika jest taki cypelek(kiedys na nim był weżyk) i z tego leci mi dym(chyba to sa spaliny) Dodam iż zaczał kopcić na niebiesko. czy to jest wina pierscieni czy czegoś innego ?
- Ninja312
- Świeżak
Re: Loncin 125 dymi z kartera.
pierscienie, albo uszczelka pod głowicą - jak nie znasz przebiegu i stanu, to praktycznie w ciemno mozna kupic nowy tłok i zestaw uszczelek, zmienic to wszystko i problem powinien byc wyeliminowany
ogólnie to jest odma - odpowietrzenie silnika, skoro tam są spaliny to zamiast w wydech pcha spaliny gdzies indziej - własnie albo uszczelką np do łancuszka rozrządu - tam jest dosyc wąsko, albo tłok puszcza pierscieniami - a jak kopci to jeszcze bardziej mozna obstawiac tłok ( chociaz uszczelke tak samo moze dac taki objaw )
ogólnie to jest odma - odpowietrzenie silnika, skoro tam są spaliny to zamiast w wydech pcha spaliny gdzies indziej - własnie albo uszczelką np do łancuszka rozrządu - tam jest dosyc wąsko, albo tłok puszcza pierscieniami - a jak kopci to jeszcze bardziej mozna obstawiac tłok ( chociaz uszczelke tak samo moze dac taki objaw )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Uszczelka jest nowa, bo wymienialem ja z 0.5mth temu, wydaje mi się ze to pierscienie + za mały tłok (inna selekcja) bo tak majster mi to zrobił. Jutro go rozbiore, kupie nowe pierscienie i zobacze co bedzie dalej.
P.S, Wydaje mi sie, że ten majster który mi go naprawiał dał pierscien uszczelniajacy jako olejowy (ten co jest miedzy sprezynką) po krótce, 1 piercień cienki, 2 gruby,3 cienki, 4sprezyna, 5 cienki,
a jak patrzyłem na necie, powinny być: 1 Gruby, 2 gruby, 3cienki, 4 sprezynka, 5cienki
P.S, Wydaje mi sie, że ten majster który mi go naprawiał dał pierscien uszczelniajacy jako olejowy (ten co jest miedzy sprezynką) po krótce, 1 piercień cienki, 2 gruby,3 cienki, 4sprezyna, 5 cienki,
a jak patrzyłem na necie, powinny być: 1 Gruby, 2 gruby, 3cienki, 4 sprezynka, 5cienki
- Ninja312
- Świeżak
no to zmien majstra 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No ja juz go zmienilem
, sam probuje naprawiać, czyli te pierścienie są przyczyna??

- Ninja312
- Świeżak
napisałem co moze byc przyczyną - rozbierz i spróbuj diagnozowac co dokładnie i to wymien. jak tłok niedopasowany, albo np przytarty to same pierscienie na długo nie pomogą
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości