Problem z elektrykÄ… w KTM 450 exc
• Strona 1 z 1
Problem z elektrykÄ… w KTM 450 exc
Siema!
Mam problem z moim KTM a dokładnie z ciągle skaczącym napięciem.
Mam 2 regulatory napięcia:
1.Oryginalny KTM(na światła przód dochodzi około 15-16V i przez to je pali),jeżeli chodzi o akumulator to jest on niedoładowywany,granica waha się w okolicach 8V.
2.Jakaś podróba za 35zł tyle że wygląd oryginalny(na światła przód dochodzi około 30V),jeżeli chodzi o akumulator to jest on gotowany takim samym napięciem czyli 30-35V).
Moje wnioski,a raczej podejrzenia:
*oryginalny regulator jest niesprawny
*podróba jest sprawna tyle że podłączenia pinów w nim są w innym miejscu niż w oryginale i przez to napięcie jest tak wysokie.
Co wy myślicie?
Mam problem z moim KTM a dokładnie z ciągle skaczącym napięciem.
Mam 2 regulatory napięcia:
1.Oryginalny KTM(na światła przód dochodzi około 15-16V i przez to je pali),jeżeli chodzi o akumulator to jest on niedoładowywany,granica waha się w okolicach 8V.
2.Jakaś podróba za 35zł tyle że wygląd oryginalny(na światła przód dochodzi około 30V),jeżeli chodzi o akumulator to jest on gotowany takim samym napięciem czyli 30-35V).
Moje wnioski,a raczej podejrzenia:
*oryginalny regulator jest niesprawny
*podróba jest sprawna tyle że podłączenia pinów w nim są w innym miejscu niż w oryginale i przez to napięcie jest tak wysokie.
Co wy myślicie?
-
Enduurowiec - Świeżak
oryginalny niesprawny, dziwne że podróba tyle daje, kumplowi podróba nieco przebijała wyjsciowe dane, tam mu ponad 15V łapała ale nie paliło nic i aku dobrze ładowało. wiec poszukaj innego regulatora chyba że masz cos w elektryce namieszane
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Sprawdzałem wszystkie podłączenia,całej elektryki z 400 exc i jest prawie identycznie.
Kupię oryginalny regulator to miejmy nadzieje że będzie działało.
A pytanie do was,od czego sÄ… 2 bezpieczniki? Ja mam jeden i nie wiem dlaczego tak jest.
Kupię oryginalny regulator to miejmy nadzieje że będzie działało.
A pytanie do was,od czego sÄ… 2 bezpieczniki? Ja mam jeden i nie wiem dlaczego tak jest.
-
Enduurowiec - Świeżak
jeden jest zapasowy drugi do przekaźnika, bez niego nie odpalisz z rozrusznika
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Regulator kupiony i dalej to samo..
Jakieś pomysły? CZasami jak gdzieś ruszałem całymi wiązkami to napięcię się wyrównywało a raz skakało jak oszalałe.
Jakieś pomysły? CZasami jak gdzieś ruszałem całymi wiązkami to napięcię się wyrównywało a raz skakało jak oszalałe.
-
Enduurowiec - Świeżak
Sprawdź połączenie z masą regulatora.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Po tym moim grzebaniu wyszlo tak ze nic mi nie działa zaczynaj od wyświetlacza po kierunki,swiatla tym,wentylatory i kończąc na rozruszniku.Nie ma przejścia na kablu czerwono-zoltym który wchodzi do regulatora.Normalnie masakra,nowa cala instalacja kosztuje 450zl,co myślicie?
-
Enduurowiec - Świeżak
instalacja jest na tyle prosta ze mozna ją w zasadzie samemu połozyc. weź schemat z serwisówki w ręke i popatrz co i jak, posprawdzaj wszystkie połączenia, to nie jest baardzo skomplikowany układ
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
Enduurowiec - Świeżak
Nie kojarzę żadnego kondensatora w instalacjach w motocyklach z elektronicznym zapłonem.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Dzisiaj nastąpił kolejny dzień zmagań i doszedłem chyba do wniosku takiego ze nie sprawny mam przekaźnik rozrusznika.Jak próbowałem go podlaczyc na krótko to działa ale robi się
Zwarcie wiec co myślicie o tym?
Zwarcie wiec co myślicie o tym?
-
Enduurowiec - Świeżak
a gdzie to zwarcie sie niby robi ?
tam jest prosty układ. wchodzą dwa cienkie przewody, jak dasz na nie zasilanie, to stykają sie styki i 2 grube mają 'przejscie" sprawdzic mozna nawet na sucho na jjakiejs zaróweczce
tam jest prosty układ. wchodzą dwa cienkie przewody, jak dasz na nie zasilanie, to stykają sie styki i 2 grube mają 'przejscie" sprawdzic mozna nawet na sucho na jjakiejs zaróweczce
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości