Uszczelka głowicy z CRF X do CRF R
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Uszczelka głowicy z CRF X do CRF R
mam pytanie czy uszczelki do hondy crf 450 2006r różnią się czymś ? do modelu X i R ?
- MatiSx
- Świeżak
z tego co wiem silniki są identyczne, wiec nie powinno byc róznicy akurat pod głowicą. róznice są w skrzyni biegów i inne magneto
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Oczywiście, że te silniki nie są takie same. Heniek co ty pleciesz?
Uszczelki pod głowicę są za to takie same.
Uszczelki pod głowicę są za to takie same.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
jest troche zmian ale generalnie konstrukcja ta sama, jedynie przystosowane pod enduro
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zmian jest sporo od głowicy po skrzynie. Jak możesz powiedzieć, że te silniki są identyczne ?
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
chodzi mi tylko o uszczelke jeszcze jedno pytanie poszedł mi zawór ssący Tytanowy i prowadnica zawora . Gdzie dostane taka prowadnice i moze kupic stalowy zawór z proxa a zostawic starą spręzyne ? i czy 2 zawór moze zostać stary tytanowy .
- MatiSx
- Świeżak
jak zmienaisz na stal to i spręzyna musi byc pod stal.
ale lepie jak 1 zawór to lepiej kupic sam zawór - niestety. o ile pozostałe są rzeczywiscie spoko
prowadnice kupisz w ASO hondy
ale lepie jak 1 zawór to lepiej kupic sam zawór - niestety. o ile pozostałe są rzeczywiscie spoko
prowadnice kupisz w ASO hondy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A gdzie chcesz kupić jeden stalowy zawór proxa bez sprężyny?
Albo kupujesz zawór tytanowy - najlepsze wyjście, albo dwa zawory stalowe.
Odnoście prowadnicy odezwij się na pw.
Albo kupujesz zawór tytanowy - najlepsze wyjście, albo dwa zawory stalowe.
Odnoście prowadnicy odezwij się na pw.
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Prowadnice już znalazłem dość tanio nawet. A ciekawi mnie jeszcze czym się różnią sprężyny pod stalowe od tytanowych bo co forum piszą inaczej .. i czy strata mocy będzie znaczna po zmianie zaworów na stalowe ?
U kolegi widziałem też taki bajer ze pod zawory stalowe w silniku RFS 525 ma jakieś sprężynki dotoczone zeby był większy docisk i przez to motor ma lepszy "dół" prawda czy mit ?
U kolegi widziałem też taki bajer ze pod zawory stalowe w silniku RFS 525 ma jakieś sprężynki dotoczone zeby był większy docisk i przez to motor ma lepszy "dół" prawda czy mit ?
- MatiSx
- Świeżak
odczujesz, chociaz dla amatora i tak mocowo wystarczy
róznica jest taka że zawór tytanowy jest lekki, i są inne siły "bezwładnosci" jak krzywka popchnie zawór, to cofa go spręzyna, jak zawór jest lekki to spręzyna nie musi byc tak mocna, stalowego cięzej jest "zawrócić" to spręzyny muszą byc inne.
słyszałem o przypadkach że po zmianie zaworów a bez wymiany spręzyn, zawory minimalnie potrafiły stukać o tłok
spręzynki ? tam juz nic sie nie upchnie, są oryginalne podkładki pod spręzynki. i wątpie żeby docisniecie spręzyny zmieniło by odczuwalnie charakterystykę silnika. pozatym jak cokolwiek sie podłozy pod spręzyne wtedy ona mocniej pracuje i może pękać
róznica jest taka że zawór tytanowy jest lekki, i są inne siły "bezwładnosci" jak krzywka popchnie zawór, to cofa go spręzyna, jak zawór jest lekki to spręzyna nie musi byc tak mocna, stalowego cięzej jest "zawrócić" to spręzyny muszą byc inne.
słyszałem o przypadkach że po zmianie zaworów a bez wymiany spręzyn, zawory minimalnie potrafiły stukać o tłok
spręzynki ? tam juz nic sie nie upchnie, są oryginalne podkładki pod spręzynki. i wątpie żeby docisniecie spręzyny zmieniło by odczuwalnie charakterystykę silnika. pozatym jak cokolwiek sie podłozy pod spręzyne wtedy ona mocniej pracuje i może pękać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak nie znasz przeszłosci warto zmienic, nie wiadomo jaki ma przebieg itp itd. a spręzyna potrafi w koncu pęknąć
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kupiłem zawory Proxa stalowe z sprężynami . Ku mojemu zdziwieniu różnica w wadze to zaledwie 1,2g między Tytanami a stalowymi i spreżyny z tytanów są identyczne jak w stalówkach (po wymiarach) moze są delikatnie twarde ale to bardziej z racji tego iż tamte są poprostu zmęczone.
Na uszczelkach też pisze że do CRF 450 X 05-06r a są identyczne jak z R
Na uszczelkach też pisze że do CRF 450 X 05-06r a są identyczne jak z R

- MatiSx
- Świeżak
Jeden gram różnicy między zaworem tytanowym a stalowym?
A jedzie mi czołg po powiece?
Bardzo w to wątpię, że miałeś zawory tytanowe. Chyba, że to był jakiś chiński tytan
A jedzie mi czołg po powiece?
Bardzo w to wątpię, że miałeś zawory tytanowe. Chyba, że to był jakiś chiński tytan

Ostatnio edytowano 6/7/2015, 14:31 przez MJR128, łącznie edytowano 1 raz
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Są stale paramegnetyczne i dimagnetyczne, więc po samych właściwościach magnetycznych nie możesz na 100% powiedzieć z jakim materiałem masz do czynienia.
Pozdrawiam senekkorzenna
Pozdrawiam senekkorzenna

-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Najlepiej badając gęstość materiału. Jeśli zanotowałeś tak niewielką różnicę w masie to możesz być pewien, że miałeś zawory stalowe.
Aktualnie nie ma mnie w Krakowie, a na gg czasem jestem tylko zawsze niewidoczny.
Aktualnie nie ma mnie w Krakowie, a na gg czasem jestem tylko zawsze niewidoczny.
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
a nie lepiej przyłozyc magnes ? do tytanu ani troche sie nie przyciągnie. do stalowego z kolei bardzo dobrze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio czytaj ze zrozumieniem.
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości