Wycena części. PILNE!
• Strona 1 z 1
Wycena części. PILNE!
Witam, postaram sie krótko streścić moją historię, otóż Posiadam Yamahe YZF 250 2004r. Niestety lekko sie przytarła, mechanik stwierdził ze do wymiany jest korba i tłok a nicasil do polerowania. Za wszystko powiedział mi 2600zł
Wycena jaką mi powiedział z tych droższych elementów to:
tłok 600 zł (wossner)
korba 500zł (ta cena wygląda jeszcze normalnie)
uszczelki 500 zł
do robocizny dochodzi jeszcze regeneracja zawieszenia lag (nie wliczajÄ…c oleju)
i robocizna 700zł. Dochodzą jeszcze jakies drobne wydatki nie pamiętam już. Czy te ceny są normalne, śmiem twierdzić ze chce mnie oszukać. Co sądzicie?

Wycena jaką mi powiedział z tych droższych elementów to:
tłok 600 zł (wossner)
korba 500zł (ta cena wygląda jeszcze normalnie)
uszczelki 500 zł
do robocizny dochodzi jeszcze regeneracja zawieszenia lag (nie wliczajÄ…c oleju)
i robocizna 700zł. Dochodzą jeszcze jakies drobne wydatki nie pamiętam już. Czy te ceny są normalne, śmiem twierdzić ze chce mnie oszukać. Co sądzicie?
- adrian292929
- Świeżak
Ceny nie wydają mi się jakieś z kosmosu.(Sprawdź na allegro.) Jeśli mechanik kupuje z jakiegoś sklepu z okolicy to ceny napewno są pare % wyższe niż allegro, na allegro te części są trochę tańsze niż napisałeś, ale mechanik na pewno Ci zaokrąglał ceny np tłok kosztujący 550 powie Ci że wyjdzie z sześć stówek, bo zawsze się mówi troche więcej.
Mi właśnie korba wydaje się droga jeśli to też będzie wosner, bo kumpel ostatnio zamawiał hot rods za 470 zł a ta firma to firma obok prox chyba najdroższa.
Co do robocizny to Ci nie powiem, ale jest z tym trochÄ™ zabawy bo sam jestem w trakcie remontu ale przy 2t, a przy 4t pewnie jeszcze gorzej :p
Jeśli chcesz to powiedz mechanikowi żeby Ci przygotował spis części i ty sobie sam kupisz (choćby na allegro, lub jest sklep olek motocykle co mają prawie wszystko na stanie). Przecież mechanik jest od roboty z sprzętem więc nie sądzę żeby robił problemy.
Mi właśnie korba wydaje się droga jeśli to też będzie wosner, bo kumpel ostatnio zamawiał hot rods za 470 zł a ta firma to firma obok prox chyba najdroższa.
Co do robocizny to Ci nie powiem, ale jest z tym trochÄ™ zabawy bo sam jestem w trakcie remontu ale przy 2t, a przy 4t pewnie jeszcze gorzej :p
Jeśli chcesz to powiedz mechanikowi żeby Ci przygotował spis części i ty sobie sam kupisz (choćby na allegro, lub jest sklep olek motocykle co mają prawie wszystko na stanie). Przecież mechanik jest od roboty z sprzętem więc nie sądzę żeby robił problemy.
exc 125 11'
- dawko00
- Świeżak
Raczej trochę przesadził z cenami chyba, że nieopatrznie podał ceny dla 450-tki.
Stwierdzenie, że chce Cię oszukać nie jest trafne. Podał Ci swoją ofertę, a ty możesz się na nią zgodzić lub nie.
Mogę Ci zaproponować znacznie niższe ceny tych samych części.
Zerknij na wiadomość pw.
Stwierdzenie, że chce Cię oszukać nie jest trafne. Podał Ci swoją ofertę, a ty możesz się na nią zgodzić lub nie.
Mogę Ci zaproponować znacznie niższe ceny tych samych części.
Zerknij na wiadomość pw.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 13 gości