Zobacz wątek - Wycena części. PILNE!
NAS Analytics TAG

Wycena części. PILNE!

Enduro, Cross
_________

Wycena części. PILNE!

Postprzez adrian292929 » 1/7/2015, 16:37

Witam, postaram sie krótko streścić moją historię, otóż Posiadam Yamahe YZF 250 2004r. Niestety lekko sie przytarła, mechanik stwierdził ze do wymiany jest korba i tłok a nicasil do polerowania. Za wszystko powiedział mi 2600zł :shock: :shock:
Wycena jaką mi powiedział z tych droższych elementów to:
tłok 600 zł (wossner)
korba 500zł (ta cena wygląda jeszcze normalnie)
uszczelki 500 zł
do robocizny dochodzi jeszcze regeneracja zawieszenia lag (nie wliczajÄ…c oleju)
i robocizna 700zł. Dochodzą jeszcze jakies drobne wydatki nie pamiętam już. Czy te ceny są normalne, śmiem twierdzić ze chce mnie oszukać. Co sądzicie?
adrian292929
Świeżak

Postprzez dawko00 » 1/7/2015, 17:08

Ceny nie wydają mi się jakieś z kosmosu.(Sprawdź na allegro.) Jeśli mechanik kupuje z jakiegoś sklepu z okolicy to ceny napewno są pare % wyższe niż allegro, na allegro te części są trochę tańsze niż napisałeś, ale mechanik na pewno Ci zaokrąglał ceny np tłok kosztujący 550 powie Ci że wyjdzie z sześć stówek, bo zawsze się mówi troche więcej.

Mi właśnie korba wydaje się droga jeśli to też będzie wosner, bo kumpel ostatnio zamawiał hot rods za 470 zł a ta firma to firma obok prox chyba najdroższa.

Co do robocizny to Ci nie powiem, ale jest z tym trochÄ™ zabawy bo sam jestem w trakcie remontu ale przy 2t, a przy 4t pewnie jeszcze gorzej :p

Jeśli chcesz to powiedz mechanikowi żeby Ci przygotował spis części i ty sobie sam kupisz (choćby na allegro, lub jest sklep olek motocykle co mają prawie wszystko na stanie). Przecież mechanik jest od roboty z sprzętem więc nie sądzę żeby robił problemy.
exc 125 11'
dawko00
Świeżak

Postprzez MJR128 » 1/7/2015, 18:53

Raczej trochę przesadził z cenami chyba, że nieopatrznie podał ceny dla 450-tki.
Stwierdzenie, że chce Cię oszukać nie jest trafne. Podał Ci swoją ofertę, a ty możesz się na nią zgodzić lub nie.
Mogę Ci zaproponować znacznie niższe ceny tych samych części.
Zerknij na wiadomość pw.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
MJR128
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 13 gości

na górê