Zobacz wÄ…tek - Honda CRm 125R nie pali
NAS Analytics TAG

Honda CRm 125R nie pali

Enduro, Cross
_________

Honda CRm 125R nie pali

Postprzez G3X96 » 25/3/2015, 15:16

Witam wszystkich :) Posiadam motocykl Honda CRm 125r 1998r , od roku 2012 do tej pory nic się z nim nie działo , nawet nie był robiony kapitalny remont ponieważ motocyklem dziennie robiłem ok 5km [dojazd do pracy] Ostatnio stał się problem taki iż motocykl nie chce odpalić ani na kopniak ani na pych :( Sprawdzałem wszystko co tylko mogłem i tak :
-Iskra jest
-Paliwo jest
-Wszystkie bezpieczniki sÄ… ok
Dodam że gdy kopie lub staram się go odpalić na pych to moto strzela z tłumika:/
Proszę was o pomoc co może być przyczyną że nie chce ruszyć , dodam że nigdy wcześniej nie miałem z nim problemu palił obojętnie czy zimny czy ciepły na ssaniu i bez
Proszę was pomóżcie
G3X96
Świeżak

Postprzez henio12323 » 25/3/2015, 17:06

nie da sie jednoznacznie okreslic co jest problemem

przyczynÄ… moze byc
1) swieca do wymiany ( to że jest iskra o niczym nie swiadczy )
2) zapchany dolot, mówie tutaj od kranika przez cały gaźnik. wiec gaźnik do czyszczenia, sprawdzenie droznosci kranika itp
3) padniety układ elektryczny - np przewód WN, fajka, cewka, iskre moze dawac ale np nieregularną
4) zapchany filtr powietrza
5) silnik do remontu minimum wymiana tłoczka.

generalnie zaczął bym od punktu 1-4-2 w takiej kolejnosci. jak nic nie da swieca ,a f.powietrza czysty i drozny, to wyczyscił bym gaźnik. jak gaźnik wyjmiesz od razu zobacz w jakim stanie jest króciec ssący ( te listki miedzy gaxnikiem a cylindrem czy tam karterami. powinny przylegać a jak jest szczelina znaczna moto gorzej pali. tylko to sie nie robi z dnia na dzien... po tych zabiegach powinien odpalać. jak nie to trzeba szukac głębiej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê