Zobacz wÄ…tek - Chinole
NAS Analytics TAG

Chinole

Enduro, Cross
_________

Chinole

Postprzez Zielak66 » 17/12/2014, 18:09

Witam
Chciałbym kupić taniego crossa 125 albo 200. Od razu chciałbym dodać że jeszcze nigdy nie jeździłem na żadnym motocyklu i znam się tylko na teorii xDD
Szukam jakiegoś taniego chinola (najlepiej nówki), ponieważ chciałbym nim pojeździć tak z 2 lata i później przesiąść się na coś większego oraz nie zamieżam zbyt dużo w niego inwestować (nie mam na tyle kasy). Mam ponad 15 lat, 60 kg wagi, ok.173cm wzrostu. Najbardziej spodobał mi się ten http://www.kxdmoto.de/db608 lub diabolini, które ponoć jest lepsze od kxd gdyż ma mocniejsza ramę (tak słyszałem). Chodzi mi tylko o przejażdżkę w pola albo ,,lekko'' po lesie. W moim kawałku kilka osób ma takie chinczyki i jeżdżą na nich sporadycznie, więc też rzadko się psują.
Czytałem wiele forów na ten temat i ogólnie wygląda to tak, że made in china, 2 dni i ni ma, ale są jednak wyjątki
Jestem tu nowy i nw czy napisałem w dobrym dziale, więc proszę o przeniesienie w razie czego.
Zielak66
Świeżak

Postprzez kris514 » 17/12/2014, 18:27

Dział dobry, o chinolach już parę razy się wypowiadałem, sądząc po wzroście brałbym diabolini na pełnowymiarowych kołach (21 i 18 cali), ogólnie jest tak że silniki tam chodzą długo i dobrze a czy to diabolini czy to ten czy jeszcze inny to wszystko ma problemy z ramą i zawieszeniem.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
kris514
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez henio12323 » 17/12/2014, 19:56

jak masz kupowac nówke chinola, to lepiej kup sobie markowy motorower 50tka - duzo lepiej sie tym jeździ, kasy sie nie wydaje aż tak, no i nie jest strach gdzies dalej wyjechac, że ci sie rama złoży czy cos porozkręca. a potem i tak duzo nie stracisz. a diabolini potem jak za tysiaka sprzedasz to bedzie nieźle
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości

na górê