Pomoc - proszę doradzić.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pomoc - proszę doradzić.
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum.
Mam pytanie odnośnie motocykla :
http://www.max-car.pl/autokomis_motocykle,575,399.html (otwórz link)
Na zakup mam około 5500zl. Wiem ,ze jest to produkcja chińska. Nie mam doświadczenia związanego z motocyklami, mam pytanie odnośnie osiągów tego "chińczyka" v-max ?
Czy do takiego noł-nejma są części tunningowe ? jeśli tak to ile można zyskać ich mątażem ?
Jeśli znacie inne 50ccm (nie mam 18 lat) to proszę o podanie nazw. Dodam tylko ,aby mieściły się one w przedziale do 6000zl i motocykle były nowe, chyba niczego takiego nie ma w tej cenie... ale wole zapytać.
Z góry dziękuje za opinie i rady.
Mam pytanie odnośnie motocykla :
http://www.max-car.pl/autokomis_motocykle,575,399.html (otwórz link)
Na zakup mam około 5500zl. Wiem ,ze jest to produkcja chińska. Nie mam doświadczenia związanego z motocyklami, mam pytanie odnośnie osiągów tego "chińczyka" v-max ?
Czy do takiego noł-nejma są części tunningowe ? jeśli tak to ile można zyskać ich mątażem ?
Jeśli znacie inne 50ccm (nie mam 18 lat) to proszę o podanie nazw. Dodam tylko ,aby mieściły się one w przedziale do 6000zl i motocykle były nowe, chyba niczego takiego nie ma w tej cenie... ale wole zapytać.
Z góry dziękuje za opinie i rady.
- easybike
- Świeżak
a to Twój pierwszy motocykl czy już czymś wcześniej jeździłeś ?
bo wiesz ścigacz się nie nadaje na pierwsze moto, odkręcisz przypadkiem i niezłe zamieszanie się narobi.
każdy tak mówi,że będzie wolno jechał, że się będzie panował, że nie będzie odkręcał. tydzień dwa i przestanie się panować, będzie stawiał na koło, najpierw jedno, potem drugie, na końcu na obydwa.
mówię Ci aż strach sie bać, jak to jest Twoje pierwsze moto to polecam coś słabszego.
bo wiesz ścigacz się nie nadaje na pierwsze moto, odkręcisz przypadkiem i niezłe zamieszanie się narobi.
każdy tak mówi,że będzie wolno jechał, że się będzie panował, że nie będzie odkręcał. tydzień dwa i przestanie się panować, będzie stawiał na koło, najpierw jedno, potem drugie, na końcu na obydwa.
mówię Ci aż strach sie bać, jak to jest Twoje pierwsze moto to polecam coś słabszego.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Czesci tjuningowe sa. Marcin ma zebatki, zawsze mozna rozwiercic tlok, zamontowac paler komandera lub rozwiercic tlumik. Tylk zastanow sie nad ta maszyna. Po przyroscie mocy mozesz nie opanowac sprzeta i tragedia gotowa
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
oprócz zębatek mocy, posiadam jeszcze naklejki mocy od R1 i gixxera, tylko trzeba ostrożnie je zakładać, bo to w delikantych miejscach jest montowane.
Pozatym ścigacz to ścigacz i mówię Ci radziłbym z tym uważać, kup lepiej coś słabszego i mniejszego. Bo jednak taką moc to już trzeba umieć poskromić.
Pozatym ścigacz to ścigacz i mówię Ci radziłbym z tym uważać, kup lepiej coś słabszego i mniejszego. Bo jednak taką moc to już trzeba umieć poskromić.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
a jak z tym v-max'em ?
nie martwię się o zdrowie, jestem rozsądny, martwi mnie bardziej fakt ,iż jest
to "chińszczyzna".
co do części, czy możesz podać link do sklepu w jakim można je nabyć, chcę sie zorientować cenowo. Bardzo dziękuje.
nie martwię się o zdrowie, jestem rozsądny, martwi mnie bardziej fakt ,iż jest
to "chińszczyzna".
co do części, czy możesz podać link do sklepu w jakim można je nabyć, chcę sie zorientować cenowo. Bardzo dziękuje.
- easybike
- Świeżak
o ironio o zgrozo
o tempora o mores.
co to się dzieje żeby tacy młodzi ludzie kupowali takie piekielne maszyny z krajów dalekiego wschodu. Wystarczy popatrzeć na to co mają na licznikach bo 200 i 300 km/h. Te ogniste czerwone kolory które same dodają motocyklowi mocy.
Naprawde taki ścigacz niesamowicie szybko się wkręca na obroty, wydając przy tym przeraźliwy ryk. Zacznij od czegoś małego trzeba powoli przyzwyczajać domowników i sąsiadów. Pozatym taki ścigacz to same kłopoty, codziennie policja w domu.
a częsci zawsze można kupić na allegro, narazie skończyła mi się dostawa wzmocnionych zębatek mocy z naklejkami. Ale jak tylko mój dostawca wróci z chin to wystawie na allegro.
o tempora o mores.
co to się dzieje żeby tacy młodzi ludzie kupowali takie piekielne maszyny z krajów dalekiego wschodu. Wystarczy popatrzeć na to co mają na licznikach bo 200 i 300 km/h. Te ogniste czerwone kolory które same dodają motocyklowi mocy.
Naprawde taki ścigacz niesamowicie szybko się wkręca na obroty, wydając przy tym przeraźliwy ryk. Zacznij od czegoś małego trzeba powoli przyzwyczajać domowników i sąsiadów. Pozatym taki ścigacz to same kłopoty, codziennie policja w domu.
a częsci zawsze można kupić na allegro, narazie skończyła mi się dostawa wzmocnionych zębatek mocy z naklejkami. Ale jak tylko mój dostawca wróci z chin to wystawie na allegro.
- Załączniki
-
- zembatka.jpg (13.77 KiB) PrzeglÄ…dane 3598 razy
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Rafal328 napisał(a):easybike skoro sam do tego nie doszedles, to ja cie uswiadomie... to byla ironia!
Spoko. Bardzo mnie nurtuje odpowiedź na pytanie ile taka "chińska 50" pojedzie maxymalnie ? czy muszę to kupić ,aby się przekonać ?
- easybike
- Świeżak
Easybike a nie mozesz poprostu poszukac w necie?? gdzies musi to byc napisane... nie mam pojecia ile jada chinskie scigacze ale skutery osiagaja predkosc w granicach 80 km/h wiec mysle ze tym polecisz cos kolo 100 

- Wontek
- Świeżak
taki scig 45?? bez jaj po tjuningu pojdzie cos pod 200km/h
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
januszrosa napisał(a):taki scig 45?? bez jaj po tjuningu pojdzie cos pod 200km/h
fajnie, nie nabijamy postów ! masz 600 i na pewno ponad 18 na karku, nabijasz się z ludzi, czaisz ,że nie mogę mieć nic lepszego ?
pytam tylko o opinie, a nie proszę o cały szereg ironicznych wypowiedzi.

- easybike
- Świeżak
wazne ze 14'tki z osiedla widzą ze ma łowiewki,nalepi sie "jamaha 1500 supersport" i będzie taka maszina ze hej.
Bierz bierz
A tak na powaznie.
Zastanawiales sie dlaczego nie ma jeszcze chisnkich "prawdziwych scigaczy"?
Na rynku sÄ… tylko czopery,quady,skutery i niby "enduro",wszystko to osiaga maxymalnie ok.100km/h,a wiesz czemu?
Bo w razie (niedajboze) wypadku,albo kierujacy sie poobija i sprawa ucichnie,albo ktos komus wmówi ze sprzet byl nieprawidlowo eksploatowany.
Chinczycy chca wkroczyc na rynek,niestety póki co,zbieraja doswiadczenia,szkoda ze na klientach.
Ja osobiscie wolalbym uzywana ale sprawdzona produkcje z Japonii czy Włoch.
Bierz bierz

A tak na powaznie.
Zastanawiales sie dlaczego nie ma jeszcze chisnkich "prawdziwych scigaczy"?
Na rynku sÄ… tylko czopery,quady,skutery i niby "enduro",wszystko to osiaga maxymalnie ok.100km/h,a wiesz czemu?
Bo w razie (niedajboze) wypadku,albo kierujacy sie poobija i sprawa ucichnie,albo ktos komus wmówi ze sprzet byl nieprawidlowo eksploatowany.
Chinczycy chca wkroczyc na rynek,niestety póki co,zbieraja doswiadczenia,szkoda ze na klientach.
Ja osobiscie wolalbym uzywana ale sprawdzona produkcje z Japonii czy Włoch.

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
Skoro zajrzalem juz do dzialu skutery to napisze.
Tak to jest padło,nie wiem czy swoim beznadziejstwem nie zniecheci Cie do motocykli.
Za 6 tys zl,masz naprawde ciekawa uzywke japonska.
Tak to jest padło,nie wiem czy swoim beznadziejstwem nie zniecheci Cie do motocykli.
Za 6 tys zl,masz naprawde ciekawa uzywke japonska.

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
Nie no co ja widze magnus rapido
taka siara
zbiera sie jak romet po zatarciu i wyciÄ…ga tyle co zetor

taka siara

zbiera sie jak romet po zatarciu i wyciÄ…ga tyle co zetor

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości