DT 50 zmiana biegów bez sprzęgła, a skrzynia?
• Strona 1 z 1
DT 50 zmiana biegów bez sprzęgła, a skrzynia?
Witam, planuje kupić jakieś enduro i trafiłem na DT 50 z 2004r, i niby jest linka sprzęgła przerwana a moto pali i jeździ. Moje pytanie jest takie, czy właściciel jeżdżąc zmieniając biegi bez sprzęgła nie uszkodził skrzyni?
- michu95xf
- Świeżak
Zalezy jak je zmienial. Do gory wchodza jak maslo wiec nie ma problemu ale w dol trovhe szarpie i na dluzsza mete skrzynia moze dostac luzow. Zalezy jak dlugo jezdzil i w jaki sposob. Byle zlob moze szybciej uwalic skrzynie ze sprzeglem niz kumaty kierownik bez sprzegla. Jesli biegi wchodza po cichu i nie wyskakuja to mozna zalozyc, ze skrzynia jest ok.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
witam moim zdaniem dobrze sprawdź ta skrzynie, zeby to nie była podpucha bo niby dlaczego koles jezdzi z urwana linka przecież koszt naprawy niewielki. A przy kupnie swietna wymówka dal sprzedajecego że skrzynia pracuje cieżko itp. z powodu własnie urwanej linki, wiele osób tak robi uszkadza jakis podzespół zeby odwrócic uwage od konkretnego problemu, ale oczywiscie nie koniecznie tak musi byc
- piotras29
- Świeżak
Moja mała sugestia: naprawdę chcesz sprzęt, na który szkoda było wydać właścicielowi równowartość dwóch przyzwoitych flaszek? Takich motorowerów jest mnóstwo, a istnieje ryzyko że oleju czy innych też nie wymieniał bo i po co, skoro jeździ. Sam znam ludzi z takim podejściem.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości