pierwszy motor ;).
• Strona 1 z 1
pierwszy motor ;).
Cześć , mam 16 lat i zamierzam kupić swój pierwszy motor . Do tej pory jeździłem skuterem peugeot VivaCity , zrobiłem go tak że idzie 100km/h ale nie ma takiej frajdy z jazdy na skuterze dlatego postanowiłem na przesiadkę na motocykl do 125cc ( A1 ) .Nie za dobrze u mnie z kasa ale swój skuter sprzedam spokojnie za 2000 - 2 500 zł. Zastanawiam się nad : Honda NSR 125 , aprilis rs 125 , honda cbr 125 . Oczywiście mam na oku tylko i wyłącznie motocykle używane ponieważ nie mam pieniędzy na nowy motor a rodziców nie będę naciągał na taki wydatek dlatego najlepiej właśnie motor do 3000 tysięcy zł używany oczywiście . będę wdzięczny jeżeli wyrazicie opinie na temat powyższych modeli oraz czym różni się honda nsr 125 od hondy nsr 125 r?
- PgDn3
- Świeżak
Istnieje możliwość. Weź pod uwagę, że silnik 2T potrafi swoje spalić. CBR będzie ekonomiczniejsza kosztem mniejszej mocy.
Tutaj dowiesz się więcej o NSRce: www.scigacz.pl/Honda,NSR,125,dla,mlodyc ... ,4494.html
Tutaj dowiesz się więcej o NSRce: www.scigacz.pl/Honda,NSR,125,dla,mlodyc ... ,4494.html
MT-07
-
Marsjanin - Bywalec
NSR nie łapie się na A1? Co wy gadacie... Wszystkie NSR z numerem VIN XXXJC22B są zablokowane do 15KM, a te z numerami XXXJC22A lub XXXJC22C czy co kolwiek innego po 22 są odblokowane (XXX to trzy litery, które oznaczają z którego kraju pochodzi motocykl). Oczywiście to czy ktoś sobie odblokuje czy nie to już inna sprawa, ale można spokojnie kupić np. JC22B odblokowaną (bo większość i tak jest odblokowanych w Polsce) i ewentualnie zablokować. Oryginalne blokady to: Dysze w gaźniku, moduł zaworu wydechowego, zwężka między gaźnikiem a króćcem, zwężka w dyfuzorze i może coś pominąłem. Nie wszystkie występują jednocześnie, nie wiem od czego zależy która blokada jest w jakim moto. Pomijam już fakt, że za 2000-2500zł nie znajdzie się NSR ani tym bardziej Aprilii RS w dobrym stanie. Trudno znaleźć nawet CBR. Ja za NSR dałem 4000zł, a już zrobiłem w niej instalację (samemu), klocki zamówiłem, dzisiaj mi paliwo z gaźnika zaczęło lecieć, wymieniłem przerywacz i kierunki na LEDy, ale to swoją drogą.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość