skuter romet 717 2t nie chce odpalić
• Strona 1 z 1
skuter romet 717 2t nie chce odpalić
Witam mam taki problem ponieważ wczoraj zrobiła się ładna pogoda więc postanowiłem przejechać się więc najpierw pojechałem na CPN i zatankował odjechałem zrobiłem 2 rundki po mieście pogoda się zepsuła więc postanowiłem jechać do domu około 2 km dalej skuter nagle traci na mocy i gaśnie myślałem że mi fajką od świecy odłączyła się lecz nie bo często tak mi się stawało po 10 min postanowiłem pchać do domu nie chciałem męczyć akumulatora. Gdy dotarłem do domu wyczyściłem gaźnik, filtr powietrza, świece nawet wymieniłem moduł na stary lecz i tak skuter nadal nie chce odpalać
nawet gdy centralnie do gaźnika lałem paliwo delikatnie załapywał ale nie odpalał dodam że nie miałem takich problemów dotychczas ponieważ w zimę stał w garażu i gdy odpaliłem go w grudniu od wakacji odpalił bez najmniejszych problemów. Proszę o pomoc
nawet gdy centralnie do gaźnika lałem paliwo delikatnie załapywał ale nie odpalał dodam że nie miałem takich problemów dotychczas ponieważ w zimę stał w garażu i gdy odpaliłem go w grudniu od wakacji odpalił bez najmniejszych problemów. Proszę o pomoc
- kriss9
- Świeżak
po dokładnym wyczyszczeniu świecy skuter odpalił, tylko jest jeden problem gdy wciskam manetkę do końca skuter dławi się i tym sądzę że może być spowodowane zalanie gaźnika(gaźnik ma maksymalną dawkę paliwa), tylko czemu skuter traci na mocy wymieniłem na moduł kolegi podobny też 2t jest co samo czym to może być spowodowane, z góry dziękuję za odpowiedź
takie coś występuję podobne
http://www.youtube.com/watch?v=WLPRS4Md ... 4-overview
takie coś występuję podobne
http://www.youtube.com/watch?v=WLPRS4Md ... 4-overview
- kriss9
- Świeżak
filtr powietrza mam zamiar zmienić na gąbkowy z obudową słyszałem że jest bardzo dobry i nie dopuszcza syfu do gaźnika i myślę że w tym tkwi problem zbyt mało lub zbyt dużo powietrza dociera do gaźnika i dusi się mam nadzieje że spróbuję go kupić do końca tygodnia
- kriss9
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 67 gości