Aprilia RS 125 2007 brak mocy
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 125 2007 brak mocy
Witam, mam pewien problem z Aprilią RS 125. Więc motocykl kupiłem po remoncie, jest odblokowany. Więc w czym problem ? Wydaje mi się, że brakuje mu troche mocy, nie przyspiesza tak mocno i po wrzuceniu 6 biegu na autostradzie doszedł do 9 tyś rpm i nic więcej V-max wyniósł 140 km/h . Co do kompresji i tych spraw wydaje mi się , że wszystko jest ok. Pisałem do poprzedniego właściciela czy coś faktycznie jest do zrobienia, powiedział że to może być wina zaworu. Co wy o tym sądzicie ? Pozdrawiam . LwG !
- faith14
- Świeżak
Witam. Kupiłeś już tak motocykl czy stało się to po pewnym czasie. A co do zaworu to głównie może to być przyczyną. Ale zobaczył bym podstawowe sprawy. Mieszanka też może być za bogata. Pozdrawiam.
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Czyli z tego wynika, że zawór wydechowy był ustawiony pod standardowe ciśnienie spalin, a przy zdejmowaniu blokad nie był regulowany?
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
faith14 napisał(a):Motocykl już taki kupiłem, bo przetestowałem go właśnie ostatnio i patrze a jade 140 i nie więcej. Byłem u mechanika, mówił , że to pewnie wina tuleji w cylindrze.
Dobrze Ci radzę. Zmień mechanika jak tak mówi. W tym moto, o ile nikt nie wsadził oszczędnych rączek do silnika, na pewno nie ma tulei. Powłoka cylindra jest nicasilowa.
Jest kilka możliwości:
- blokada na module zapłonowym (to bym obstawiał)
- tłok się kończy (zmierz kompresję)
- blokada w okolicach gaźnika
- źle ustawiony zawór wydechowy
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości