Yamaha YZF R125 przeróbka wydechu, osłona termiczna
• Strona 1 z 1
Yamaha YZF R125 przeróbka wydechu, osłona termiczna
Witajcie.
Wymyśliłem sobie taką rzecz aby założyć seryjne dwa tłumiki od Yamahy R1 RN19 do mojej R125. Wiem, że może ktoś powiedzieć że to głupie, niepotrzebne i nie warte swojej pracy ale mi się tak podoba i tak bym chciał. Chce kupić dwie końcówki wydechu od R1, zdjąć swoją końcówkę i pospawać rurę żeby szła tak jak na załączonym obrazku:
http://zapodaj.net/20f7e3b7413f4.jpg.html (otwórz link)
Nie ma innego miejsca żeby puścić ta rurę i tu taki mały problem. Na odcinku rury przy secie/podnóżku mogę ją dotykać butem. Czym mógłbym ją odizolować termicznie żeby sobie nie spalić nogi. Czy wystarczy taka taśma termoizolacyjna do korektorów itp za 20zł/5m z Allegro?
Z góry dziękuję za pomoc, oraz chętnie wysłucham opinii na temat mojego pomysłu
Wymyśliłem sobie taką rzecz aby założyć seryjne dwa tłumiki od Yamahy R1 RN19 do mojej R125. Wiem, że może ktoś powiedzieć że to głupie, niepotrzebne i nie warte swojej pracy ale mi się tak podoba i tak bym chciał. Chce kupić dwie końcówki wydechu od R1, zdjąć swoją końcówkę i pospawać rurę żeby szła tak jak na załączonym obrazku:
http://zapodaj.net/20f7e3b7413f4.jpg.html (otwórz link)
Nie ma innego miejsca żeby puścić ta rurę i tu taki mały problem. Na odcinku rury przy secie/podnóżku mogę ją dotykać butem. Czym mógłbym ją odizolować termicznie żeby sobie nie spalić nogi. Czy wystarczy taka taśma termoizolacyjna do korektorów itp za 20zł/5m z Allegro?
Z góry dziękuję za pomoc, oraz chętnie wysłucham opinii na temat mojego pomysłu
-
dawidzior812 - Świeżak
jak juz to jedyny sposób to otulina np mozna wykorzystać koc gaśniczy pociąc na paski i owinąć. są też w sprzedazy gotowe rurki z takiej otuliny nakładasz. ogólnie włókno szklane jest dobre i nieźle wygląda.
ale pomysl czy na pewno sie opłaca, moto pod swoim cięzarem ledwo sie toczy a ty dołozysz dwie cięzkie armaty, nie dośc że wzrośnie masa, to spadnie moc. no i nie bedzie to mało kosztowało. dokup wydechu, baw sie ze spawaniem lub zapłać komuś bo też pewnie sam TIGiem nie pospawasz. a jakims migomatem czy niedaj Boże elektrodówką, to bedzie ulep i gniot
ale pomysl czy na pewno sie opłaca, moto pod swoim cięzarem ledwo sie toczy a ty dołozysz dwie cięzkie armaty, nie dośc że wzrośnie masa, to spadnie moc. no i nie bedzie to mało kosztowało. dokup wydechu, baw sie ze spawaniem lub zapłać komuś bo też pewnie sam TIGiem nie pospawasz. a jakims migomatem czy niedaj Boże elektrodówką, to bedzie ulep i gniot
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
No coś w tym jest. Bo mam jeszcze opcję na zamianę mojego wydechu na wydech z dospawaną końcówką od Yamahy R6 tej nowej zrobioną na przelot. Taka by idealnie pasowała bez zbędnych pierdołów. Ale cenowo musiałbym dopłacić 150zł i dać swój, a 2 kominy od R1 do dopieszczenia znalazłem za 200zł + koszt rury (tata spawacz) i swój mógłbym sprzedać więc najgorzej by nie było. Waham się
Koc gaśniczy jest z azbestem i jak się dobrze nagrzeje to coś co go wiąże się wypala i azbest wylatuje tak gdzieś przeczytałem, nie wiem jak w prawdzie jest ale niezbyt korzystne dla zdrowia.
A te tłumiki od R1 to aż tak bardzo ciężkie są? Mocno by spadła moc? Gdybym np. zrobił je na przelot?
Koc gaśniczy jest z azbestem i jak się dobrze nagrzeje to coś co go wiąże się wypala i azbest wylatuje tak gdzieś przeczytałem, nie wiem jak w prawdzie jest ale niezbyt korzystne dla zdrowia.
A te tłumiki od R1 to aż tak bardzo ciężkie są? Mocno by spadła moc? Gdybym np. zrobił je na przelot?
-
dawidzior812 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości